АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як платити єдиний податок у 2011 р.,

Читайте также:
  1. АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК
  2. Екологічний податок
  3. Екологічний податок.
  4. Екологічний податок. Платники, об’єкт і база оподаткування. Ставки податку. Порядок обчислення та строки сплати податку.
  5. ЕКОЛОГІЧНИЙ ПОДАТОК: ПЛАТНИКИ, ОБ’ЄКТИ, СТАВКИ, ПОРЯДОК ОПЛАТИ ТА ЗВІТНОСТІ
  6. Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування
  7. Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб підприємців
  8. Єдиний соціальний внесок
  9. Замовники, за дорученням яких виробляються підакцизні товари (продукція) з давальницької сировини, сплачують податок виробнику.
  10. Земельний податок в населених пунктах
  11. Мито – це непрямий податок, яким обкладаються товари, що перетинають державні кордони.
  12. Податковий кодекс. Єдиний податок для підприємців

Чинний уже Податковий кодекс перманентно залишив спрощену систему оподаткування незайманою, але навантаження на гаманець підприємців все одно зросло і буде збільшуватися. Як виявилося, зовсім не обов‘язково було підвищувати ставку єдиного податку. Чиновники пішли хитрішим шляхом, і тепер більшу частину витрат платників єдиного податку складуть відрахування у позабюджетні соціальні фонди.

Спочатку система сплати та розподілу єдиного податку була така. Наприклад, підприємець платив за максимальною ставкою, тобто, 200 грн. в місяць. Все, що йому потрібно було, до 20 числа кожного місяця відвідати банк і перевести згадану суму за реквізитами податкової інспекції того району, в якому зареєстрований «єдиноподатник». Після цього розподілом податку займалося Держказначейство, яке 43% сплаченої суми (тобто, 86 грн.) Переводило в місцевий бюджет, 42% (84 грн.) — До Пенсійного фонду та інші 15% (30 грн.) До Фонду обов’язкового страхування на випадок безробіття.

У липні 2010 року парламент зробив перший крок до збільшення навантаження на підприємців і ввів щомісячну доплату до Пенсійного фонду — 33,2% від суми мінімальної зарплати. У підсумку, підприємцям, незалежно від ставки податку, довелося кожен місяць додатково спонсорувати бюджет на суму понад 200 грн.

З січня 2011 року набули чинності чергові зміни: доплати до Пенсійного фонду та «соцстрах» прибрали, замінивши Єдиним соціальним внеском (ОСВ), який і складе тепер левову частку витрат підприємця. Ставка цього внеску — 34,7% відповідно до Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». У цю суму як раз і увійдуть 42% до Пенсійного фонду і 15% в «соцстрах», які раніше були частиною суми єдиного податку.

Але тепер платежі в ці фонди будуть «виокремлювати» не з ставки податку, а розраховуватися окремо. Базою для розрахунку ОСВ є мінімальна зарплата (з 1 січня 2011 року вона складає 941 грн.). Рахуємо: 941 грн.* 34,7% = 327 грн. Це і є та сума, яку крім 43% ставки єдиного податку повинен сплатити підприємець. Тобто, простіше кажучи, якщо раніше «єдиноподатник» віддавав державі максимум 200 грн. на місяць, то зараз його платежі зросли до 413 грн. (86 грн. Податкової і 327 грн. -до Пенсійного фонду, який буде займатися адмініструванням єдиного созцвзноса).

Максимально підприємець буде віддавати до бюджету неймовірну суму в 14,1 тис.грн. Але це за умови, що він добровільно і за власною ініціативою буде платити не мінімальний, і граничний розмір ОСВ, який становить 15 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (його розмір дорівнює мінімальній зарплаті і становить до 31 березня 941 грн.).Крім того, Держказначейство розподілом бюджетних платежів більше не займається, і цей процес покладено на плечі підприємців. Відтепер «спрощенці» самостійно 43% ставки єдиного податку сплачують на користь податківців, а решта 57% — до Пенсійного фонду як частина ОСВ.

При цьому система сплати єдиного податку залишилася колишньою. Як і раніше, підприємець до 20 числа місяця перед звітним здійснює авансовий платіж суми єдиного податку (знову згадуємо, що тепер це 43% від ставки податку). Також до 20 числа на рахунки територіальних управлінь Пенсійного фонду в Держказначействі сплачується єдиний соціальний внесок, який розраховується підприємцем самостійно.

У результаті, якщо раніше «спрощенець» платив 200 грн., То тепер для нього мінімальна сума бюджетних платежів буде в 2 рази більше — 413 грн. а максимальна — в 71 разів більше або 14,2 тис.грн. І в міру зростання зарплати, а також прожиткового мінімуму, витрати підприємця також будуть збільшуватися.

Як стали платити єдиний податок підприємці з 2011 року? *

Що платив підприємець державі до липня 2010 року?

Максимальна ставка податку

200 грн.

Розподіл суми податку

до бюджету

86 грн.

до Пенсійного фонду

84 грн.

в «соцстрах»

30 грн.

Підсумкове податкове навантаження

до 200 грн. на місяць

Що платив підприємець державі з липня 2010 року?

Максимальна ставка податку

200 грн.

Розподіл суми податку

до бюджету

86 грн.

до Пенсійного фонду

84 грн.

в «соцстрах»

30 грн.

Додаткові платежі до Пенсійного фонду

295-306 грн. (Залежно від мін.зарплати) «мінус» вже сплачений внесок до ПФ

Підсумкове податкове навантаження

до 334 грн. на місяць

Що платить підприємець державі з січня 2011 року?

Максимальна ставка податку

200 грн.

Розподіл суми податку

до бюджету

86 грн.

до Пенсійного фонду та «соцстрах»

114 грн.(Входить в суму єдиного соцвнеску)

Єдиний соціальний внесок

327 — 14,1 тис.грн.

Підсумкове податкове навантаження

до 413-14,2 тис.грн на місяць

* Розрахунки наведені для максимальної ставки єдиного податку, та розмір платежів може змінюватися в залежності від ставки податку та єдиного соцвнеску.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)