АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ФАРБУВАННЯ ДЕТАЛЕЙ КВІТІВ

Читайте также:
  1. А) нанесение осей и контуров здания; б, в) разметка и вычерчивание деталей фасада; г) нанесение размеров и оформление
  2. А) сетка координационных осей; б) привязка стен, разметка перегородок; в) вычерчивание деталей; г) нанесение размеров и оформление
  3. Метод виявлення РНК та ДНК фарбуванням метиловим зеленим - піроніном за Унна-Паппенгеймом з контролем рібонуклеазою (реакція Браше).
  4. РАЗДЕЛ 1. РАЗМЕРЫ ДЕТАЛЕЙ И СОПРЯЖЕНИЯ В МАШИНОСТРОЕНИИ. ЭЛЕМЕНТЫ ГЛАДКИХ ЦИЛИНДРИЧЕСКИХ СОЕДИНЕНИЙ.
  5. Разработка методик контроля диаметров наружной и внутренней номинально цилиндрических поверхностей деталей с использованием универсальных средств линейных измерений
  6. схемах. деталей
  7. Тема 7. Изображение и обозначение резьб, соединений на резьбе, изображение и обозначение крепежных деталей - болтов, винтов, шпилек, гаек, шайб, шплинтов
  8. Тема 9. Составление эскизов деталей машин
  9. Технология обработки деталей машин типа «Вал»
  10. Технологія ремонту деталей виробу.
  11. Характеристика матеріалів , які застосовуються для виготовлення деталей

Деталі квітів фарбують наступним чином. В холодній воді змочують пелюстки або листя, розкладають на пористий папір (світіть всього промокальну) і офарблюють.

Фарбу беруть наперед приготовану, сильно концентровану і розводять у воді з додаванням одеколону, спирту.

Для отримання світлою топ додають води, для темного - фарби. Правильність вибраного тону перевіряють па зразку з того ж матеріалу, з якого зроблені деталі.

У деяких кольорів (наприклад, анемон і ін.) в підстави пелюсток є біла пляма. Щоб передати але в штучній квітці, нижню частину пелюстки не змочують водою і при підфарбовуванні закривають пальцем, щоб не догодила фарба.

Прикраса деталей квітки робиться по-різному. У одних квіток проводять пензликом по краю пелюсток і зганяють фарбу в середину, в других (орхідея) —от середини до країв.

У троянд в середину зволоженої пелюстки з пензлика наносять краплю фарби (густішого тону, ніж квітка), яка, розтікаючись, утворює своєрідний рум'янець на пелюстках що додає квітці особливу красу.

Коли пелюстки забарвлені з одного боку, їх зараз же перевертають, укладають на сухий папір і фарбують з іншого боку, негайно знову перекладають на папір, де і залишають до повного висихання. Це потрібне для того, щоб фарба лягла на пелюстку рівно і не дала плям.

Перекладають пелюстки пінцетом, щоб не витягнути біля зволоженої пелюстки і не забруднити.

Якщо на пелюстках потрібно зробити пляму або передати штрихи, смуги (мак, тигрова лілія, настурція), жилки (ірис, анютини глазки), подовжні смуги (іпомея), то їх роблять по вже забарвлених і висушених пелюстках тонкою кистю.

Багато квітів мають різну прикраса всередині і ззовні — біла лілія, маргаритка, іпомея і ін. Щоб передати це в штучній квітці, пелюстки його підфарбовують сухому способі. Кольоровий порошок наносять ватяним на пелюстку і обережно втирають.

Віночки квіток, що мають дрібні пелюстки (ромашка, цинія), викроюються після прикраси шляхом складання круга на частини (12, 16,5 і т. д.), інакше пелюстки можуть витягнутися під час перекладання.

Листя робить з кольорового матеріалу теплих зелених або підфарбовує таким же способом, як і пелюстки. Якщо суміш фарби (жовтої і зеленої) дуже ярка, неприродна, до неї додають рожевої, бузкової або коричневої фарби і доводять до потрібного кольору.

 

 

РОЗА З ОКСАМИТУ

Для однієї квітки троянди викроюють два віночки а з оксамиту або панбархата і п'ять віночків би з шовку, дев'ять листя г з оксамиту і чотири підклеювання в із зеленого шовку.

Підфарбовування віночків проводиться так: спочатку їх зволожують, потім в середину кожної пелюстки наносять краплю яскраво-червоної (анілінової) фарби і чистою кистю або тампоном зганяють фарбу до краю пелюстки. Нижній кінець пелюстки підфарбовують слабким розчином жовтого акрихіну.

Гофрують пелюстки булькой і гачком, як у попередньої троянди.

Листя підфарбовує, гофрує, приклеює посередині дріт і збирають по три на дріт. Підклеювання також гофрують.

Для серцевини пучок жовтих тичинок прикріплюють на стебло,

розрізають один віночок б на чотири пелюстки і прив'язують їх під

£

тичинками один проти одного.

Решту чотирьох віночка б надягають по черзі, не розрізаючи. Останніми надягають два віночки а, підклеюють до них чотири підклеювання в і роблять під трояндою зелену ватяну кульку. Кулька і стебло обвивають коричневими шовковими нитками.

Бутон роблять на дроті з вати кольору троянди, наклеюють на нього три підклеювання. Під підклеюваннями роблять ватяну кульку.

 

 

Квітка, бутон і листя збирають на одну вітку.

 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Викройка деталей троянди із оксамиту:

а,б - віночки, в - підклейка, г - листочок

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)