АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Summary translation

Читайте также:
  1. Exercises for Translation
  2. III. Make a short summary of each text using the vocabulary
  3. Levels of the Process of Translation
  4. Translation Tests
  5. VI. Read and translate the sentences. Pay attention to the translation of the underlined words
  6. VII. Translate the sentences. Pay attention to the translation of the underlined words.
  7. XIV. Give a short summary of the text
  8. XVI. Give a short summary of the text
  9. XVI. Give a short summary of the text.

 

Вугілля і алмази, пісок і чіпи комп'ютера, рак і здорова тканина - на протязі всієї історії, залежно від упорядкування атомів, виникало дешеве або дорогоцінне, хворе або здорове. Впорядковані одним чином, атоми складають грунт, повітря і воду; впорядковані іншим способом, вони складають стиглу суницю. Впорядковані одним чином, вони утворюють будинки і свіже повітря; впорядковані іншим, вони утворюють золу і дим.

Наша здатність упорядковувати атоми лежить в основі технології. Ми пішли далеко в своїй здатності упорядковувати атоми, від заточування кременя для наконечників стріл до обробки алюмінію для космічних кораблів.

Ми пишаємося нашою технологією, з нашими ліками, що рятують життя, і настільними комп'ютерами. Однак наші космічні кораблі все ще грубі, наші комп'ютери поки ще дурні, а молекули в наших тканинах все ще поступово приходять в безлад, спочатку руйнуючи здоров'я, а потім і саме життя. При всіх наших успіхах у впорядкуванні атомів ми все ще використовуємо примітивні методи впорядкування. При нашій наявної технології ми все ще змушені маніпулювати великими, погано керованими групами атомів.

Але закони природи дають багато можливостей для прогресу, і тиск світової конкуренції навіть тепер штовхає нас вперед. Добре це чи погано, але найбільше технологічне досягнення в історії все ще нас чекає попереду.

Незважаючи на універсальність, білок має недоліки як технічний матеріал. Білкові машини перестають функціонувати при висушуванні, замерзають при охолодженні і зварюються при нагріванні. Ми не будуємо машини з плоті, волосся і желатину; за багато століть ми навчилися використовувати свої руки з плоті і кісток, щоб будувати машини з дерева, кераміки, сталі та пластмаси. Аналогічно ми будемо поступати в майбутньому. Ми будемо використовувати протеїнові машини, щоб будувати наномашини з міцнішої речовини, ніж білки.

Асемблери принесуть одне велике досягнення очевидної і фундаментальної важливості: інженери будуть їх використовувати, щоб скоротити розмір і вартість мікросхем комп'ютера і прискорити їх функціонування на багато порядків.

З сьогоднішньої балк-технологією інженери роблять схеми на кремнієвих чіпах, обстрілюючи їх атомами і фотонами, але схеми залишаються плоскими, і неминучі дефекти молекулярного масштабу. З асемблера, проте, інженери будуть будувати схеми в трьох вимірах, з точністю до атома. Точні обмеження електронної технології сьогодні залишаються невизначеними, оскільки квантове поведінку електронів в складних мережах крихітних структур являє собою складні проблеми, деякі з них виникають безпосередньо з принципу невизначеності. Але де б не були обмеження, однак, вони будуть досягнуті за допомогою асемблерів.

 

Literature

 

1. CELL REPAIR TECHNOLOGY [Електронний ресурс] – Режим доступу http://www.alcor.org/Library/html/cellrepairmachines.html

2. Engines of Creation The Coming Era of Nanotechnology [Електронний ресурс] – Режим доступу http://www.visionair.nl/wp-content/uploads/2014/03/Quest-for-Truth-Bashar.pdf / – Заголовок з екрану


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)