АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Актуальність вивчення теми «Організація бізнесу»

Читайте также:
  1. II. Вивчення нового матеріалу.
  2. IV. Вивчення нового матеріалу
  3. Актуальність досвіду
  4. Актуальність проблеми надійності діючих систем криптографічного захисту інформації.
  5. Актуальність теми.
  6. Актуальність теми.
  7. Актуальність теми.
  8. Актуальність теми.
  9. Анкета для вивчення соціально-психологічного клімату в педагогічному колективі
  10. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)
  11. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми (міждисциплінарна інтеграція)

Єдиною можливістю виходу із кризового стану є подальше перетворення економіки, створення умов для всестороннього розвитку бізнесу та ринкових відносин.

Бізнес — це особлива економічна діяльність яка не кожному під силу, що вимагає не тільки економічних знань, рішучості, ділової хватки, готовності ризикувати, але й спроможності до творчості, неординарного мислення. Значний потенціал, який закладений у бізнесі, дозволяє розглядати його як фактор виробництва поряд з матеріальними, людськими та фінансовими ресурсами. В Україні бізнес не отримав такого розвитку, що дозволило йому зіграти гідну роль уреформуванні економіки держави. Його можливості в Україні не тільки не вичерпані, але й навіть не задіяні достатньо.

Бізнес несе свою позитивну роль, активно сприяє збільшенню власників, формуванню середнього класу, росту долі економічно активного населення і створення нових робочих місць.

Для забезпечення процвітання ринкової економіки держави у майбутньому слід підготувати належним чином молоде покоління до нових економічних процесів, операцій та відносин. Оскільки бізнес є певним центром ринкової економіки,н а сьогоднішній день, тому ця тема автоматично є актуальною і проблематичною водночас. Адже, за останній час дуже багато громадян створюють власну підприємницьку справу, яка безпосередньо є складовою бізнесу, відповідно й економіки країни вцілому, тому правильне розуміння та осмислення важливих процедур в організації та управлінні бізнесом забеспечить більш стабільний та міцний розвиток економіки в майбутньому.

 

Планування комбінованого уроку з теми

Тема: «Організація бізнесу»

Мета: з’ясувати способи організації власної підприємницької діяльності, етапи створення бізнесу. Визначити основні чинники впливу на особисту бізнес-справу. Розвивати в учнях лідерські якості,підприємницькі, стратегічні здібності, послідовність рішень, поміркованість та цілеспрямованість.

Обладнання: робочий зошит, підручник, таблиці, роздавальні матеріали, мультимедіа.

Тип уроку: комбінований

Структура уроку за часом:

1. Організаційні моменти [2 хвилини]

2. Повідомлення теми і мети уроку [1 хвилини]

3. Повторення вивченого матерілу [5 хвилин ]

4. Виклад нового матеріалу [15 хвилин]

5. Закріплення нового матеріалу [18 хвилин]

6. Підсумки [3 хвилин]

7. Домашнє завдання [1 хвилина]

Методи:

1.Пояснювально – ілюстративний:

– словесний: повідомлення,пояснення,обговорення;

– наочний: ілюстрування, транслювання,демонстрування.

2. Репродуктивний:

– відтворення і повторення способу діяльності за завданнями вчителя.

3. Проблемний виклад:

– формування проблеми, шлях її розв’язку,обґрунтування ходу думки при вирішенні поданої задачі.

Мотивація навчальної діяльності за технологією «Дерево рішень» за допомогою створення проблемної ситуації.

Питання на повторення:

Надати визначення поняттю «Попит», «Закон попиту». Під впливом яких факторів змінюється попит? Зобразити на графіку зміну кривої попиту за таких факторів. Дати визначення поняттю «Ринок», розповісти про різновиди ринків та їх головні особливості.

Основні поняття та терміни: підприємницька діяльність/бізнес, бізнесмен, початковий капітал, майно, стійкість підприємства.

План теми:

1. Дати визначення головним поняттям теми.

2. Процес організації бізнесу.

3. Роль підприємництва у суспільно-економічному житті.

Модель засвоєння бази знань.
Рівнізасвоєння Мета
  Початковий Учнів ознайомлюють зі змістом даної теми. Розкривають значення основних понять данного розділу: план, бізнес планування.
2. Репродуктивний   На занятті учні розповідають про структуру планування, про функції. Ознайомлюються з такими поняттями як рівномірне та послідовне планування.
3. Алгоритмічно-дійовий   Учні вирішують конкретні задачі, ситуації стосовно планування. 3 визначенням чинників яківпливають на цей процес.
4. Творчий   Учні висловлюють свої пропозиції що до методів планування.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)