АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОСНОВНІ ВИДИ АВТОТРАНСПОРТУ

Читайте также:
  1. Блок 17. КЛІМАТИЧНІ ПОЯСИ ТА ОСНОВНІ ТИПИ КЛІМАТУ.
  2. В1.1 Основні історіософські концепції походження українського народу.
  3. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  4. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  5. Виконавчі комітети місцевих рад: формування, склад основні форми і методи діяльності
  6. Внутрішній аудит в системі управління суб'єктів господарювання. Основні завдання внутрішнього аудиту.
  7. Вопрос Основні положення досудового врегулювання господарського спору.
  8. Вопрос Поняття підприємства та його основні ознаки
  9. Г) чотири основні категорії операційних систем.
  10. Глава 6 Основні права, свободи і обов'язки громадян Української РСР
  11. Господарські відносини, їх основні елементи та особливості.
  12. Громадянське суспільство та його основні інститути.

Для перевезення туристів використовують різні за місткістю кузова моделі автобусів.

Автобусом вважається пасажирський автомобіль із кількістю місць для сидіння понад 9 (із місцем водія включно). Виділяють мікроавтобуси, що мають від 9 до 17 місць для сидіння.

За призначенням автобуси поділяються на міські, приміські, міжміські, місцеві та туристичні.

За дальністю перевезення поділяються на дальні та короткі дистанції.

Автотранспорт поділяється по класах розміщення. Швидкісні автобуси - експреси високого класу, мають спальні місця, туалети, буфетні стойки, аудіо- та відеотехніку. Так, фірма "Хага Райзе" - найбільша в Скандинавії туристична фірма, що займається організацією автобусних турів, - має парк, що складається із 100 автобусів категорії люкс (ексклюзивний клас) з кількістю місць від 10 до 80.

Автобуси обладнані:

- широким тонованим панорамним склом;

- системою вентиляції або кондиціонування повітря з можливістю його індивідуального регулювання;

- відео- та стереосистемами із виводом у салон;

- мобільним телефоном у салоні, що приймає міжнародні дзвінки;

- сидіннями з підставками для ніг;

- індивідуальним освітлення;

- системою салонного повідомлення;

- холодильником, туалетом, кухнею;

- багажним відділенням.

Багато автобусів категорії люкс мають буфети, обладнані мікрофонами столи для проведення переговорів з можливістю розмістити до 25 осіб. Автобус обладнаний відеосистемою, факсом, є гардероб. Відстань між сидіннями становить 90 см.

Автобуси, що мають категорію 4 зірки, в середньому розраховані на 44 пасажири, відстань між кріслами трохи менша -83 см.

Тризіркові автобуси в середньому призначені для 49 пасажирів, вони мають відстань між сидіннями 77 см. Це автобуси туристичного класу, в них не встановлено персонального кондиціонеру.

Дві зірки (стандартний клас) - ці автобуси мають багажні полиці та затемнення, відстань між сидіннями 72 см.

Одна зірка - автобуси, призначені для подорожей на невеликі відстані, для здійснення трансферу. Вони вміщують 54-58 пасажирів та через кожні 68 см обладнані сидіннями туристичного класу, що не відкидаються.

Для перевезення туристів широко використовують автомобілі різних типів, моделей, модифікацій. Найчастіше легкові автомобілі класифікують за формою та стилем кузова.

Найбільш розповсюдженими типами кузовів є:

- "седан" - закритий кузов (місткість 4-6 осіб) з двома або чотирма дверима;

- "хетчбек" - варіант седану з великими задніми дверима для перевезення великогабаритних вантажів;

- "універсал" - варіант седану з великим (об'ємним) багажним відділенням;

- "купе" - двомісний автомобіль, що має за кріслами невелике місце;

- "родстер" (кабріолет) - автомобіль з м'яким або жорстким

дахом, що може складатись та прибиратись у багажник;

- "вен"- міні-автобус з великим за розмірами кузовом та задніми дверима, призначений на 6-7 пасажирів;

- "лімузин" - автомобіль з довгим кузовом. Довжина автомобілю може сягати 15 м; вони мають салон покращеного планування, телевізор, стереосистеми, бар, інше обладнання у т. ч. іноді ванну.

У світовій туристичній практиці великою популярністю користується караванінг- подорож на автомобілі з використанням спеціально обладнаного під комфортабельне житло автопричепа для легкового автомобіля або автомобіля типу гтюіогпоте.

В автопричепі обладнані спальні місця, салон, кухня, туалет, душ та ін. Караван-причепи класифікуються за зірками від 2 до 5. П'ятизірковий причеп має повний атрибут комфорту, що включає ванну, дві спальні та ін.

МоіогМоте - легковий автомобіль або міні-автобус, що обладнаний спальнею, телевізором, кухнею із газовою плитою, холодильником, туалетом.

У місцях масового відпочинку (курортах, парках) для таких туристів обладнані спеціальні стоянки - кемпінги, де можна отримати широкий вибір послуг: автосервіс, заправка паливом, харчування, торгівля, дозвілля Одним з різновидів караванінга є кемпер або бастай -

навісний житловий вагончик або велика палатка на навісному спеціальному кузові для легкового автомобілю (пікапа). Такий вагончик може бути встановлений автономно у кемпінгу, а на автомобілі можна здійснити радіальні подорожі з поверненням у кемпінг.

Подорожі туристів до місць мисливства та рибальства, у пустелі та джунглі, сафарі по національних парках здійснюються на автомобілях підвищеної проходимості з високим кліренсом -джипах (Крайслер, Ренглер, Чероккі) або Панд Ровер тощо.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)