АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні права і обов'язки велосипедистів і погоничів тварин

Особи, які керують велосипедами без двигунів, мають право:

їздити по спеціальних велосипедних доріжках, а в разі їх відсутності - по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю.

Вони зобов'язані:

використовувати технічно справні та належним чином обладнані велосипеди;

не перевозити вантажів, що заважають керуванню;

не перевозити пасажирів, за винятком дітей віком до семи років, на спеціально обладнаному сидінні.

Погоничі тварин зобов'язані:

не залишати тварин на проїзній частині без догляду, не переганяти тварин через залізничні колії та дороги, вулиці поза спеціально відведеними місцями, а також через проїзну частину в темний час доби і в умовах недостатньої видимості.

Візки (сани) повинні бути обладнані світловідбиваючими пристроями, а в темний час доби - і ліхтарями.

 

17.далі буде….

18.також

20. Транспортне обслуговування як складова турпродукту

Транспортне обслуговування в туризмі поділяється на наданя транспортних послуг з доставки туристів до місця відпочинку і назад та обслуговування в місці відпочинку трансфер, екскурсійне обслуговування, поїздки на замовлення тощо.

Планування, організація і супровід перевезення як етап туристської подорожі — результат сукупної діяльності туроператорів і перевізників. В одних випадках перевезеним це спосіб досягнення місця призначення, де буде відбуватися основна фаза подорожі. В інших — власне перевезення є подорож, а засіб перевезення є місцем нічлігу.

Для формування туристського продукту і турів придатний практично кожний спосіб переміщення і метод використання транспортних засобів.

Туристичний продукт — попередньо розроблений комплекс туристичних послуг, який поєднує не менше ніж дві такі послуги, що реалізується або пропонується для реалізації за визначеною ціною, до складу якого входять послуги перевезення, послуги розміщення та інші туристичні послуги, не повязані з перевезенням і розміщенням послуги з організації відвідувань обєктів культури, відпочинку та розваг, реалізації сувенірної продукції тощо.

Послуги перевезення й інші транспортні послуги присутні в різних складових туристського продукту. Насамперед, це перевезення туриста з місця відправлення в місце призначення і трансфер до місця тимчасового перебування готелю, пансіонату, санаторію, також транспортні послуги на місці, наприклад, екскурсійні.

Транспортні послуги займають надзвичайно значиме місце в складі туристського продукту, оскільки ненадання послуги перевезення чи надання послуги неналежного рівня і складу може позбавити туристський продукт його основних властивостей і в крайньому випадку припинити його у відношенні даного споживача чи групи споживачів. Якщо в турі на морський курорт не буде здійснене перевезення туриста в місце перебування, то тур не відбудеться. Якщо з вини організаторів не буде здійснено планове перевезення туриста назад, то тур відбувся з неповним наданням послуг і споживач одержує право вимагати відшкодування збитків.

Надання транспортних послуг і транспортних засобів може бути:

включено до складу туру путівки, ваучера,зарезервовано організатором туризму і надано туристу за плату на місці,турист може самостійно купити такі послуги на місці перебування.

Крім того, засоби перевезення можуть виступати товаром, обєктом прокату, обєктом і засобом атракції і т.д. ібрати участь у генерації особливих видів туристського продукту. відмінних від власне перевезення. Заходи, засновані на використанні засобів перевезення, можуть бути покладені в основу туристського продукту чи бути головною метою туристської поїздки, наприклад тур на автомобільні гонки Формули-1», відвідування світових автосалонів тощо.

Якщо перевезення входить до складу туристичного обслуговування, то споживачу, до початку надання туристичних послуг, окрім загальних умов договору на надання туристичних послуг та програми туристичного обслуговування, повинна бути надана інформація щодо характеристики транспортних засобів, що здійснюють перевезення. Зокрема, їх вид і категорія, терміни стикування сполучення рейсів, а також інша обовязкова інформація, передбачена кодексами і правилами перевезень.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)