АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

IX. Ланцюжок утворення вартості

Читайте также:
  1. Австрійська імперія 50-60 рр. ХІХ ст. Утворення Австро-Угорщини
  2. Акціонерним є товариство, статутний капітал якого поділений на визначену кількість акцій однакової номінальної вартості.
  3. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, паритет купівельної спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  4. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, парітет купів.спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  5. Валютний курс: сутність, режими курсоутворення, парітет купівельної спроможності та зв’язок з платіжним балансом.
  6. Види цін та методи ціноутворення
  7. Визначення вартості машин і обладнання
  8. Визначення кошторисної вартості будівництва
  9. Вилучений капітал відображається по:в) собівартості викуплених товариством акцій,
  10. Вимоги щодо ціноутворення та фінансових відносин.
  11. Відвалоутворення розкривних порід при відкритому способі розробки

Основний виробничий процес

Допоміжний виробничий процес


 

Характеристика основного виробничого процесу:

На першому етапі виробництва газованих напоїв відбувається закупка концентрату напою у материнської компанії на умовах франчайзингу. Також закуповується сировина та матеріали, що доступні на вітчизняному ринку. Це такі продукти як цукор і цукрозамінники; фрукти і овочі – для соків. Замовляються окремо двохкомпонентні ковпачки на підприємстві АТЕМ. Для соків закупляється паперова тара підприємства ТетраПак, для інших напоїв тара також закупається окремо.

На другому етапі відбувається змішування компонентів напоїв та розлив по пляшках та тарі. Використовується механізована конвеєрна лінія для виробництва напоїв

Наступний етап – перевірка якісних характеристик виробленого напою. Для цього на підприємстві працюють лабораторії якості.

Останній етап пов'язаний із споживанням продукції кінцевим споживачем.

Характеристика допоміжного виробничого процесу:

1) Технічне забезпечення дозволяє не тільки виробляти напої, а й тару для цих напоїв. На виробництво постачаються заготовки, схожі на пробірки, з яких потім видуваються пляшки різного розміру.

2) Частину вартості також складає обслуговування автоматизованої лінії виробництва - механізовані крани, машини – прибиральники, транспортери та інші машини, що полегшують процес.

3)Етикетки для газованих напоїв виготовляються в допоміжних цехах компанії.

4) Компанія Coca-Cola широко займається маркетинговою діяльністю: велика кількість реклам на телебаченні та в ЗМІ

5)Пляшки виробляються із ПЕТ-матеріалу, що підлягає переробці. Використані пляшки збираються, сортуються, очищуються, подрібнюються та перероблюються на новий матеріал для виготовлення ПЕТ – пляшок.

6) Для очистки стічних вод використовуються сучасні системи очистки фільтрів для води. Вони досягають такого результату, що у профільтрованій воді живе риба.

 

 


 

X. SWOT-аналіз

  Можливості 1. Здатність обслуговувати додаткові групи споживачів (тих,хто на даний момент не споживають нашу продукцію). 2. Можливість виходити на нові сегменти ринку. 3. Спроможність розширювати асортимент продукції для задоволення потреб споживачів. 4. Здатність використовувати новинки та інноваційні технології для випуску продукції (у 2003 році заснована Програма стимулювання інноваційних винаходів). 5. Можливість швидкого розвитку у відповідь на раптове підвищення попиту на ринку. Загрози 1. Істотна залежність організації від постачальників як основного зовнішнього джерела сировинних ресурсів. 2. Зміна потреб та смаків споживачів. 3. Політична нестабільність в країні,непередбачуваність влади (наприклад,зміна податкового законодавства).
Сильні сторони 1. Продукція добре відома в Україні (компанія займає приблизно 18% українського ринку безалкогольних напоїв, 2.Досвід у розробці нових товарів. 3. Великий асортимент продукції. 4.Висока якість продукції. 5.Наявність філій по всій країні (29 філій). Як використати можливості 1. Найбільш якісніше використовувати можливість установки торгового обладнання для залучення нових клієнтів і тим самим витісняти з каналів збуту конкуруючі фірми – виробники. 2. Використання нових технологій на виробництві. 3.Збільшення виробничих потужностей у відповідь на зростання асортименту та підвищення попиту на нашу продукцію. Як можна знизити загрози 1. Ретельніше готувати персонал дистриб'ютора і пропозиції для клієнтів, в майбутньому можливий пошук за пропозицією на ринок нових товарних груп не перетинаються з цієї, для відходу від залежності єдиного постачальника. 2. Утримати покупців від переходу до інших виробників за рахунок використання таких факторів, як: висока потужність заводу та висока якість продукції.
Слабкі сторони 1.Недостатньо висока мотивація робітників. 2.Плинність кадрів. Що може заважати використанню можливостей: 1. Збільшення витрат на енергію та ресурси. 2.Зменшення попиту на нашу продукцію.   Найбільші загрози для фірми 1.Високий рівень інфляції. 2.Конкуренція з випуску мінеральних вод. 3.Збій у постачанні сиропу. 4. Будь-які виробничі збої в пікові місяці. 5. Фінансові труднощі у покупця (мережі магазинів), труднощі в поверненні дебіторської заборгованості. 7. Подорожчання цукру. 8. Нові (вищі) тарифи на воду з артезіанських родовищ.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)