АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальна побудова та принцип дії двз

Читайте также:
  1. D) икемділік принципі
  2. E) менеджмент принциптері
  3. I. Первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях нижней конечности является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  4. II. Основные принципы и правила служебного поведения государственных (муниципальных) служащих
  5. II. Принципы организации и деятельности прокуратуры Российской Федерации
  6. III. По какому принципу образованы ряды? Назовите понятие, общее для приведенных ниже терминов, объединяющее их.
  7. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  8. Акцизы. Принципы и особенность налогообложения
  9. Альтруїзм-егоїзм — вихідні принципи родового життя
  10. Аналитическое исследование финансово-хозяйственной деятельности предприятий базируется на определенных принципах.
  11. Антропный космологический принцип
  12. АНТРОПОЛОГИЧЕСКИЙ ПРИНЦИП В ПСИХОЛОГИИ РАЗВИТИЯ

В циліндрі знаходиться поршень з поршневими кільцями, який з’єднується з кривошипом колінчастого валу за рахунок чого поступальний рух поршня перетворюється на обертальний рух колінчастого валу. Одночасно з ним обертається розподільчий вал, який через штовхач, штангу та коромисло газорозподільного механізму відкриває впускний і випускний клапани. Коли впускний клапан відкривається, в циліндр подається паливна суміш, клапан закривається, суміш поршнем стискається до V камери згорання. Коли поршень знаходиться в верхньому положенні, між електродами свічі запалюється іскра, яка запалює суміш. Утворюється суміш з великим T, p, що приводить рухає поршень вниз, який приводить колінчастий вал до обертання.


Основні параметри двигуна внутрішнього згорання.

Верхня мертва точка – крайнє верхнє положення поршня. Радіус кривошипа – відстань від осі колінчастого валу до осі шатунної шийки (О1О = r). Такт – часина робочого циклу, яка проходить при переміщенні поршня з одного крайнього положення в інше. Хід поршня – відстань між верхньою та нижньою мертвими очками (l = 2r). Vс камери згорання – об’ємпростору над поршнем в в.м.т. Vl робочий – об’єм, який звільняється при русі поршня у н.м.т. Повний Vп – об’єм над поршнем в н.м.т. (Vп = Vс + Vl). Ступінь стиску – показує у скільки разів зменшився об’єм паливної суміші при переміщенні поршня з в.м.т. до н.м.т.


Робочий цикл 4-тактного карбюраторного двигуна внутрішнього згорання.

1 такт – впуск: обидва клапани відкриті, що сприяє повному звільненні робочого об’єму від відпрацьованих газів. Після проходження поршнем в.м.т. газорозподільний механізм закриває випускний клапан і відкриває впускний. Над поршнем утворюється розрідження повітря, за рахунок чого до циліндра надходить паливна суміш і змішуючись із залишками відпрацьованих газів утворює робочу суміш. При взаємодії з нагрітими деталями двигуна, робоча суміш нагрівається і в кінці такту її t становить 70º-110º.

2 такт – стискання: здійснюється при русі поршня від н.м.т. до в.м.т. Закриття впускного клапана здійснюється за запізненням 30º-70º після н.м.т. це використовується для більшого заповнення об’єму циліндра, а відбувається за рахунок інерції потоку паливної суміші у впускному трубопроводі.

3 такт – робочий хід: утворюється іскра на електродах свічі і суміш згорає. При цьому t = 2000º-2500º С, а p = 4,5-5,5 МПа. Найбільш ефективно двз працює коли ці показники досягають максимальних значень при відхиленні кривошипа на 10º-15º. Тільки підчас цього такту двз виробляє корисну роботу.

4 такт – випуск: відбувається підчас руху від в.м.т. до н.м.т. тиск газів ще високий, що дає змогу їм швидко звільняти робочий об’єм циліндра. Випускний клапан відкривається за 60-70 до н.м.т., гази починають виходити з циліндра ще до початку його руху вгору, що забезпечує більш повний вихід відпрацьованих газів.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)