АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Водний транспорт. Експлуатаційні характеристики суден

Читайте также:
  1. Автоматизированное рабочее место (АРМ) таможенного инспектора. Назначение, основные характеристики АРМ. Назначение подсистемы «банк - клиент» в АИСТ-РТ-21.
  2. Базовые стратегии конкуренции: характеристики, отличительные черты
  3. В 4. Вибрация, физические характеристики, нормирование и действие на организм человека. Виды средства защиты от вибрации.
  4. Виды научно-исследовательских работ, их характеристики.
  5. Визначення категорії “діапазон контролю”, наслідки його зменшення. Характеристики високої та пласкої структур управління (переваги, недоліки, сфери застосування).
  6. Внешняя среда организации, ее значение и основные характеристики.Особенности внешней среды туристских организации.
  7. Внешняя среда организации, ее значение и основные характеристики.Особенности внешней среды туристских организации.
  8. Водный транспорт.
  9. Вопрос 21. Основные характеристики выборки. Их классификация
  10. Вопрос 8. Вербальный (речевой) канал общения. Основные характеристики речи. Риторика – искусство красноречия.
  11. Временные, пространственные, рыночные характеристики ценных бумаг.

Флотом називається сукупність плаваючих засобів, об’єднаних умовами плавання (морський та річковий)

Використовуються також судна змішаного плавання типу ріка-море.

Флот класифікується за призначенням

1. військовий

2. цивільний (вантажний, пасажирський, вантажопасажирський, технічний, спец. призначення)

Флот підрозділяється за приналежністю

1. флот Дніпровського пароплавства

2. флот Дунайського пароплавства

3. інші

Судно являє собою споруду, здатну плавати на воді і призначені для перевезення вантажів, пасажирів, а також для обслуговування інших суден.

Сучасне судно є складною інженерною спорудою, обладнаною джерелом енергії, системою управління, рушіями та допоміжними засобами.

ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ РОЗРІЗНЯЮТЬ

1. транспортні (пасажирські, вантажо-пасажирські, вантажні, суховантажні, наливні, буксири-тягачі, буксири-штовхачі)

2. технічні (днопоглиблювальні снаряди, дноочисні снаряди, грунтовідвідні шаланди, судна, що обслуговують водні шляхи)

3. допоміжні (плавучі майстерні, доки, санстанції, дебаркадери – судна, що виконують функцію причалів, перевантажувачі, плавучі крани, топливозаправочні станції, криголами, розїздні суда)

4. промислові (рибальські, звіроловні)

5. спортивні

У ЗАЛЕЖНОСТ ІВІД МАТЕРІАЛУ КОРПУСУ

1. сталеві

2. з легких сплавів

3. дерев’яні

4. залізобетонні

5. пластмасові

6. із композитних матеріалів

Продуктивність судна – транспортна робота, в тонно-кілометрах чи пасажиро-кілометрах на 1 к.с. чи 1 тонну вантажепідємності. Розрізняють чисту і валову продуктивність суден.

Показники використання суден по загрузці відображають ступінь викисання вантажепідємності та потужності суден.

Показник використання вантажного судна по вантажепідємності, визначають діленням маси вантажу, завантаженого в судно Qэ, на реєстраційну вантажепідємність Qр.

έ= Qэ/ Qр

Середнє навантаження на 1 т вантажепідємності вантажного судна Ргр визначається діленням тонно-кілометрів ΣQ1хгр (де 1хгр – протяжність руху судна з вантажем) на тоннажо-кілометри ΣQр1хгр з вантажем:

Ргр= ΣQ1хгр/ ΣQр1хгр

Середнє навантаження на 1 к.с. потужності буксирних суден Рб визначається діленням тонно-кілометрів ΣQр1хгр, виконаних в навантажених рейсах, на сило-кілометри ΣN1хгр

Pб = ΣQ1хгр/ ΣN1хгр

Для ходового часу з вантажем аг визначається діленням тоннажо-діб ходу судна з вантажем ΣQр1хгр, на загальну кількість тоннажо-діб в експлуатації ΣQрtэ.

аг= ΣQр1хгр/ ΣQрtэ

Середня продуктивність 1т вантажепідйомності самохідних і несамохідних суден Мэгр визначається діленням тонно-кілометрів ΣQ1на загальну кількість тоннаже-діб ΣQtэ в експлуатації:

Мэгр= ΣQ1/ ΣQtэ

Час роботи судна – час, затрачений на рух судна від пункта вигризки і назад, включаючи час, необхідний на початкові та кінцеві операції, затримку на шляху та технічні операції. Визначається додаванням стоян очного часу tст, часу, затраченого на маневри tм, ходового часу tх:

Тоб=tст+tм+tх


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)