АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. Відповідно до навчального плану студентами заочної форми навчання виконується контрольна робота з курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)»

Читайте также:
  1. B. Забезпечити спокій, лежаче положення з піднятими нижніми кінцівками.
  2. C. Надати хворому горизонтального положення тіла, ввести серцеві засоби.
  3. C. Перевести постраждалого у стабільне положення.
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  8. Блок 8-2. ФІЗИКО-ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ УКРАЇНИ.
  9. Виберіть неправильне положення.
  10. Вихідні положення інвестиційної теорії циклів
  11. Вопрос Загальні вимоги до форми і змісту позовної заяви.
  12. Вопрос Загальні положення договору оренди.

Відповідно до навчального плану студентами заочної форми навчання виконується контрольна робота з курсу «Українська мова (за професійним спрямуванням)». Мета та завдання контрольної роботи – перевірити знання студентів з української мови, зокрема засвоєння ними таких теоретичних питань, як літературна мова, функції мови, мовна норма, типи мовних норм, функціональні стилі, етика ділового спілкування, лексика, фразеологія та інші; рівень їхньої орфографічної та пунктуаційної грамотності; уміння знаходити в тексті й доречно використовувати в мовленні власне українську та іншомовну лексику, термінологічну лексику та виробничо-професійні, науково-технічні професіоналізми, користуватися словником іншомовних слів, термінологічними словниками та довідковою літературою; уміння знаходити в тексті і доречно використовувати у професійному мовленні синоніми, пароніми, омоніми; уміння правильно записувати числівники та цифрову інформацію у професійних текстах, узгоджувати числівники з іменниками, правильно використовувати найпоширеніші дієслівні форми, прийменникові конструкції тощо; рівень сформованості умінь і навичок укладання різних видів документів; стилістичного використання слів; уміння перекладати тексти українською мовою, використовуючи термінологічні двомовні словники, електронні словники; уміння користуватися синтаксичними нормами у професійному спілкуванні; рівень мовної культури студентів.

 

Контрольну роботу студент виконує за відповідним варіантом. Вибір номера варіанта визначає за двома останніми цифрами шифру своєї залікової книжки. Перетин вертикальної та горизонтальної ліній визначає номери запитань і завдань. Наприклад: шифр студента-заочника - 1525, отже номер варіанта - 25. У таблиці по вертикалі знаходимо цифру 2, а по горизонталі - 5. На перетині цих граф знаходимо клітинку з номерами запитань контрольної роботи (у нашому прикладі це питання 3, 23, 37, 46, 81). У переліку питань контрольної роботи знаходимо відповідні завдання і даємо на них письмові відповіді.

 

Контрольна робота виконується у такі етапи:

- усвідомлення та осмислення запропонованих завдань (з’ясування списку рекомендованої літератури);

- робота з бібліотечними каталогами;

- конспектування намічених в книгах розділів, статей;

- опрацювання нових граматичних тем, вивчення та повторення правил;

- виконання зазначених вправ і завдань;

- відповіді на питання контрольної роботи повинні бути чіткими, конкретними та вичерпними;

- у кінці контрольної роботи потрібно обов’язково написати список використаної літератури.

Виконана контрольна робота подається (надсилається) у заочне відділення, де реєструється, після чого надходить на перевірку до викладача. Час, відведений на перевірку, не повинен перевищувати 10 днів.

Контрольна робота зараховується тоді, коли студент має відмінні (добрі) знання з питань, що вміщені у роботі, дає правильні відповіді на поставлені додаткові запитання. За умови незадовільних знань, виявлених під час перевірки роботи, а також несамостійного виконання, робота повертається студенту на часткове або повне доопрацювання.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)