АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Міжнародно-правове регулювання торгівлі результатами інтелектуальної діяльності та інформацією

Читайте также:
  1. VI. Характер діяльності учнів.
  2. VII. Характер діяльності учнів.
  3. X. Проблеми юридичної відповідальності за правопорушення у сфері підприємницької діяльності
  4. Адміністративний захист прав суб’єктів підприємницької діяльності.
  5. Аксіома про потенційну небезпеку діяльності людини
  6. Алгоритм здійснення аналітичній діяльності класного керівника
  7. Альтернативні теорії макроекономічного регулювання
  8. Аналіз витрат підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний та факторний аналіз витрат)
  9. Аналіз доходів підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний аналіз доходів, факторний аналіз доходів)
  10. Аналіз класичних теорії міжнародної торгівлі.
  11. Аналіз організації виробництва і ефективної діяльності на підприємстві .
  12. Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства

Результати інтелектуальної діяльності – виклюне право фіз.. або юр. особи на результати інтелектуальної діяльності та прирівняні до них засоби індивідуалізації товарів, виконуваних робіт та послуг, що надаються. Об’єктами результ. інтелект власності є: літературні твори, сценарні, музичні, аудіовізуальні твори, витвори мистецтва, архітектури, фотографічні витвори, комп»ютерні програми тощо.

Паризька конвенція про охорону промислової власності 1883 (виходить з принципу національного режиму і не вводить поняття міжнародного патенту)

Мадридська конвенція про міжнародну реєстрацію фабричних та товарних знаків 1891 (дає можливість охорони товарного знака в державах учасницях без реєстрації в кожній з них)

Договір про реєстрацію патентних товарних знаків 1973 (Відень)

Всесвітня конвенція з авторського права 1952 (Женева)

Конвенція про заснування Всесвітньої організації інтелектуальної власності 1967 (Стокгольм).

Конвенція про видачу європейських патентів 1973 (Мюнхен)

Угода про торговельні аспекти прав інтелект.власн. (ТРІПС) у рамках СОТ 1994 є основним документом на основі якого здійснюється правове регулювання міжнародного комерційного обороту інтелект.власності. В ТРІПС містяться положення про застосування для даного виду торгових відносин основних принципів ГАТТ та режимів, які використовуються для торгівлі об»єктами інтел.власності. Також окрема увага приділяється механізмам захисту прав інтелектуальної власності. На міжнародному рівні проблемами регулювання суспільних відносин, які виникають у зв»язку з використанням інформації опікується ЮНСІТРАЛ. Розроблені типові закони «Про електронну торгівлю»1996, «Про електронні підписи» 2001.

 

 

44. Міжнародно-правове регулювання торгового посередництва.

Поняття «торгове посередництво» об’єднує широке коло послуг:– послуги закордонного контрагента;– підготовка та здійснення угод;– кредитування сторін;– наданню гарантій щодо оплати товару покупцем;– здійснення транспортно-експедиторських операцій;– страхування товару при транспортуванні;– виконання митних формальностей;– проведення рекламних та інших заходів з метою сприяння руху товарів на закордонні ринки;– здійснення технічного обслуговування.. Основний документом, котрий регулює міжнародне торгове посередництво є Женевська конвенція УНІДРУА про представництво в міжнародній купівлі-продажу товарів від 17.02.1983 р.(визначаються повноваження; Гаазька конвенція про право, застосовне до договорів про представництво та договорів з посередниками від 14.03.1978 р. Хоча дана Конвенція не зібрала великої кількості учасників (її членами є Аргентина, Нідерланди, Португалія та Франція), вона все ж 1.05.1992 р. набула загальної чинності. Україна в даній Кон­венції участі також не бере.

1983 році в женеві була підписана розроблена в рамках УНІДРУА Конвенція про представництво в міжнародній купівлі-продажу товарів. Дана конвенція регулює відносини щодо договорів торгового представництва, визначає повноваження торгового представника, умови припинення даних повноважень, та правові наслідки угод, укладених представником для принципала. При цому женевська конвенція регулює тільки ті відносини між представником і принципалом з одного боку і третьою особою з іншого (при цьому представник може діяти як від свого імені так і від імені принципала). Конвенція про право що застосовується до агентських договорів 1978 р. дана конвенція відноситься до області міжнародного приватного права, основні її положення присвячені питанням колізій, тобто вибір застосовуваного права при здійсненні і виконанні договорів торгового представництва.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)