АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підрядні операції : поняття, зміст, особливості, договірне оформлення та нормативно-правове регулювання

Читайте также:
  1. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  2. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  3. Агентський договір: зміст, виконання та припинення
  4. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  5. Адміністративно-правова наука: поняття, предмет, зміст та система.
  6. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  7. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  8. Аудит розрахунків з бюджетом. Формування аудиторських доказів та оформлення робочих документів аудитора.
  9. БАНКІВСЬКІ ОПЕРАЦІЇ
  10. Банківські операції
  11. Беляневич О. А. Господарське договірне право України (теоретичні аспекти). – К.: Юрінком Інтер, 2006. – 592 с.
  12. Валютні операції.

Підряд – це договір за яким одна сторона(підрядник) зобов’язується виконати певну роботу по завданню іншої сторони (замовника), а остання зобов’язується виплатити винагороду за виконане завдання. Підрядник виконує доручені йому роботи, не будучи частиною підприємства, на свій ризик і в порядку, встановленому ним же.

Договір підряду – двосторонній договір, за яким одна особа (замовник) замовляє якусь роботу, а інша сторона (підрядчик) своїми зусиллями виконує цю роботу. Особливістю договору підряду є те, що предметом такого договору є те, що чого ще не існує. Об’єктом є створення або переробка чогось у стан, який задовольняє замовника. Причому ця переробка повинна існувати в об’єктивній формі – оце "щось” повинно існувати відокремлено від того, хто виконує роботу.

Специфікою переходу права власності від особи, яка виконує замовлення й замовником є те, що по суті перехід укладається у формі договору купівлі-продажу, але в даному випадку товар спочатку виготовляється, а вже потім продається.

Стаття 3 Конвенції про купівлю-продаж товарів (1980): "Договори на поставку товарів, які потребують подальшого виготовлення або виробництва, вважаються договорами купівлі-продажу, якщо сторона, що замовляє товар, не бере на себе зобов’язання поставити істотну частину матеріалів, необхідних для виготовлення або виробництва таких товарів”.

Договором підряду є договір, за яким більшу частину вартості складає робота, а меншу частину – вартість матеріалу, який належить виробникові.

Класичними видами договору підряду є:

· замовлення на будівництво споруд (замовлення під ключ);

· надання технічних послуг на будівництво (а також поставка машин й обладнання);

· виконання монтажних робіт;

· здійснення технічного обслуговування побудованого об’єкта;

· надання консультаційних або інформаційних послуг.

Обов’язки підрядника:

1) виконувати роботу відповідно до вихідних даних для проведення проектування та згідно з договором

2) погоджувати готову проектно-кошторисну документацію із замовником

3) передати замовникові готову проектно-кошторисну документацію та результати пошукових робіт

4) не передавати без згоди замовника проектно-кошторисну документацію іншим особам

5) гарантувати замоникові відсутність у інших осіб права перешкоджати або обмежувати виконання робіт на основі підготовленої за договором проектно-кошторисну документацію.

Замовник зобов’язаний:

Сплатити підряднику встановлену ціну після завершення всіх робіт чи сплатити її частинами.

Використовувати проектно-кошторисну документацію, одержану від підрядника, лише для цілей, встановлених договором, не передавати її іншим особам і не розголошувати дані що містяться у ній.

Надавати послуги підрядникові у виконанні проектних робіт в обсязі й на умовах, установлених договором.

Брати участь разом з підрядником у погодженні готової проектно-кошторисної документації з уповноваженими органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Відшкодовувати підрядникові додаткові витрати, пов’язаною зі зміною вихідних даних для проведення проектних робіт у наслідок обставин що не залежать від підрядника.

Міжнародно-правове регулювання договорів підряду:

ЮНСІТРАЛ – Керівництво щодо складання контрактів про виконання комплексних будівельних обєктів 1979 р., Керівництво щодо складання контрактів про виконання комплексних промислових робіт 1988р.

Міжнародна організація інженерів будівників (ФІДІС) розробила типові форми міжнародних договорів підряду в галузі будівництва.

СНД - Про співробітництво в будівельній діяльності СНД. Створена міжурядова рада щодо співробітництва в будівельній діяльності.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)