АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Машини напівавтоматичної дії

Читайте также:
  1. Водокільцеві машини.
  2. Действия машиниста при работе на линии
  3. Існуючі білкові машини
  4. Машини для комплексної механізації тваринництва
  5. Профессия 35.01.13 Тракторист-машинист сельскохозяйственного производства
  6. Профессия 35.01.13 Тракторист-машинист сельскохозяйственного производства
  7. Пульт машиниста вспомогательный (ПМВ)
  8. Пульт машиниста основной (ПМО
  9. Регламент переговоров дежурного по станции (ДСП) с машинистами поездов (ТЧМ) при приеме, отправлении и пропуске поездов по станции
  10. Регламент переговоров машиниста (ТЧМ), ДСП и составителя поездов при маневровой работе
  11. Регламент переговоров машиниста и помощника машиниста при следовании по участку железной дороги.

Швейні машини напівавтомати виконують трудомісткі технологічні операції. В машинах автоматах та напівавтоматах всі основні операції виконуються в заданій послідовності автоматично, а роль робітника зводиться до розміщення та прибирання виробу і до періодичного виконання необхідних регулювань або налаштувань, пов’язаних з переведенням машини на нову операцію.

Циклічність роботи швейної машини-напівавтомата забезпечується додатковим механізмом автоматичного зупинника.

Зазвичай напівавтомати розташовуються фронтальною стороною до працюючого і управляються двома педалями: одна з них служить для пуску швейної машини-напівавтомата в роботу, інша – для підйому фурнітуротримача або лапок. У процесі своєї роботи швейні машини-напівавтомати виконують залежно від потрібної технологічної операції зиґзаґоподібні строчки.

Характерною особливістю швейних машин-напівавтоматів, які застосовуються в швейному виробництві, є наявність:

ü механізму двигуна тканини, що автоматично переміщає напівфабрикат по заданому напрямку й на певну величину;

ü механізм відхилення голки на задану відстань, яка визначається рисунком або видом строчки;

ü зупинки головного валу машини з його фіксацією в заданому положенні;

ü механізму автоматичного зупинника швейної машини після виконання нею циклу робіт;

ü механізмів, що автоматично змінюють (за потреби) величину й напрямок руху робочих органів;

ü видалення деталей, що обробляються, або виробів з робочої зони;

ü механізмів і пристосувань, які забезпечують у автоматичному режимі обрізку ниток після закінчення шиття, що потрібно для полегшення установки й знімання виробів та скорочення часу для їх виконання.

Крім того, розроблені машини напівавтомати, які мають механізми, що виконують автоматичне подавання фурнітури та деталей, попередню підготовку деталей, суміщення деталей, що обробляються.

Основна група спеціальних механізмів машин-напівавтоматів включає в себе виконавчі механізми, пов’язані з виконанням строчки по заданій програмі, тобто строчки певного виду, довжини та рисунку. Аналіз існуючих технологій виготовлення одягу показує, що існує більше 200 технологічних операцій, які можуть виконуватися на різних спеціальних машинах автоматичної та напівавтоматичної дії.

Всі напівавтомати можна поділити на циклові та нециклові. Для циклових напівавтоматів характерно те, що всі технологічні переходи під час виконання операцій виконуються за період кінематичного циклу. Для нециклових характерно, що деякі переходи під час виконання технологічних операцій виносяться за цикл. Наприклад, після зупинки напівавтомати виконується обрізання ниток, підйом лапки. Операції, які виносяться за кінематичний цикл, називаються нецикловими.

Найбільше поширення отримали напівавтомати для пришивання ґудзиків, обробки петель, закріпок та ін.

Швейні машини для пришивання ґудзиків, гачків, виготовлення закріпок і петель належать до спеціальних швейних машин-напівавтоматів. Пришивання ґудзиків, гачків, виготовлення закріпок і петель, а також прорізання отвору петлі на швейних машинах-напівавтоматах виконується автоматично за певну кількість проколів голкою, після чого напівавтомат автоматично зупиняється при верхньому положенні голки.

Застосування машин напівавтоматів у кілька разів підвищує продуктивність праці в порівнянні з ручним способом пришивання ґудзиків, гачків, виготовлення закріпок і петель. Якість і міцність строчок машин-напівавтоматів при нормальній їхній роботі краща від якості і міцності ручних строчок. Тому при виготовленні одягу в масовому виробництві пришивання фурнітури, виготовлення закріпок і петель виконують на швейних машинах-напівавтоматах.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)