АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Змістовний модуль 1

Читайте также:
  1. I. Исторический модуль.
  2. II Философский модуль.
  3. III. Культурологический модуль.
  4. Внутрипредметный модуль ,,Орфографический практикум,,
  5. Внутрипредметный модуль ,,Орфоэпическая зоркость,,
  6. ДЛЯ МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЮ.
  7. З модульного контролю «Господарча діяльність підприємств ЖКГ»
  8. Завдання до модульного контролю №2
  9. ЗАВДАННЯ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ ДЛЯ МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЮ.
  10. ЗАВДАННЯ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ ДЛЯ МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЮ.
  11. ЗАВДАННЯ ПО ДОГЛЯДУ ЗА ХВОРИМИ ДЛЯ МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЮ.
  12. Заліковий модуль 1.

Тема № 1. Загальні положення про негласні слідчі (розшукові) дії.

Зміст: Поняття негласних слідчих (розшукових) дій, підстави й суб’єкти їх проведення. Встановлення підстав, що пов’язані із обранням виду конкретних негласних слідчих (розшукових) дій та визначенням тяжкості злочину. Процесуальні особи, що приймають рішення про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, порядок і умови отримання дозволу на їх проведення, компетенція слідчого, прокурора, слідчого судді, співробітників уповноважених оперативних підрозділів. Порядок і підстави продовження строків проведення негласних слідчих (розшукових) дій та проблемні питання продовження строків досудового розслідування і строків проведення окремих негласних слідчих (розшукових) дій. Загальні вимоги до підготовки й проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Підготовка й розгляд клопотань прокурора чи слідчого до слідчого судді, ухвала слідчого судді про дозвіл на проведення та особливості проведення негласних слідчих (розшукових) дій у невідкладних випадках.

Тема № 2. Процесуальне оформлення підготовки, проведення, фіксації негласних слідчих (розшукових) дій та використання отриманих результатів.

Зміст: Постанова слідчого, прокурора про проведення негласної слідчої (розшукової) дії, загальні й додаткові вимоги до її структури, змісту. Порядок погодження постанови слідчого з прокурором та дії слідчого у випадку відмови прокурора в погодженні постанови.

Фіксація підготовки, ходу й результатів негласних слідчих (розшукових) дій. Вимоги до структури й змісту протоколу, порядок і суб’єкти його складання. Додатки до протоколу негласної слідчої (розшукової) дії. Особливості фіксації результатів негласних слідчих (розшукових) дій. Особливості застосування спеціальних технічних засобів, спеціальні способи чи методи діяльності учасників таких дій. Матеріальні носії інформації щодо проведення негласних слідчих (розшукових) дій та вимоги, що висуваються до них. Забезпечення охорони державної таємниці та дотримання інших вимог законодавства про державну таємницю при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій і складанні та використанні протоколів з їх результатами.

Забезпечення інтересів осіб, щодо яких проводилися негласні слідчі (розшукові) дії, та питання захисту інформації, отриманої в результаті їх проведення. Порядок повідомлення про факт і результати негласної слідчої (розшукової) дії. Знищення отриманих в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій відомостей, речей та документів, які не використовуються в кримінальному провадженні. Основні напрями використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій в кримінальному провадженні.

Ознайомлення адвоката з результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій та використання адвокатом наявних можливостей щодо забезпечення прав і інтересів підозрюваного.

 

Тема №3. Види негласних слідчих (розшукових) дій та окремі вимоги до проведення тих, що пов’язані із втручанням у приватне спілкування.

Зміст: Класифікація негласних слідчих (розшукових) дій, її підстави, розподіл на окремі види, кримінально-процесуальне та криміналістичне значення.

Поняття й різновиди втручання у приватне спілкування, що може мати місце під час досудового розслідування, розуміння фізичних та юридичних умов приватного спілкування. Підстави для здійснення втручання у приватне спілкування. Порядок подання клопотання слідчому судді про надання дозволу на втручання у приватне спілкування. Вимоги щодо збереження інформації, отриманої в результаті втручання у приватне спілкування.

 

Тема №4. Загальні умови проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Зміст: Порядок надання прокурором, слідчим доручень на проведення негласної слідчої (розшукової) дії та вимоги щодо їх виконання. Загальна характеристика міжвідомчої Інструкції "Про організацію проведення негласних слідчих (розшукових) дій та використання їх результатів у кримінальному провадженні". Порядок доручення проведення негласної слідчої (розшукової) дії керівнику іншого правоохоронного органу. Вимоги до складання і подання доручення, його змісту та порядок організації виконання уповноваженим оперативним підрозділом. Залучення інших осіб до проведення, підстави і порядок припинення проведення негласної слідчої (розшукової) дії. Складання відповідних документів про проведення негласної слідчої (розшукової) дії та направлення їх прокурору.

Забезпечення збереження державної таємниці під час підготовки й проведення негласних слідчих (розшукових) дій та використання їх результатів. Порядок засекречування матеріальних носіїв інформації і їх зберігання до направлення прокурору для вирішення питання про залучення до матеріалів кримінального провадження. Порядок розсекречування конкретних матеріальних носіїв інформації щодо проведення негласної слідчої (розшукової) дії та отриманих результатів і надання до них доступу іншим особам.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)