АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема: Організація туристів на залізничному транспорті

Читайте также:
  1. III. Тема: Стили руководства
  2. Актуальність вивчення теми «Організація бізнесу»
  3. Банковская система: проблемы реформирования
  4. Банковская система: структура, функции Центрального банка и операции коммерческих банков.
  5. Валютная система:понятие, элементы, виды
  6. Взаємодія України з міжнародними валютно-фінансовими організаціями.
  7. Графік виходу на роботу.Ознайомлення з приміщенням бару.Організація робочого місця бармена.Особиста підготовка бармена.Конструкція барної стійки базового підприємства.
  8. Денежная система: понятие, элементы, типы, особенности современных денежных систем.
  9. Денежная система: понятие, элементы, типы.
  10. Документна комунікаційна система: поняття, основні підсистеми, модель комунікаційного процесу
  11. Економічна інформація та економічна інформатика. Інформаційна система: структура, склад та компоненти системи.
  12. з дисципліни «Системи технологій і організація бізнесу»

Місце транспорту у туристичній сфері

1. Місце транспорту у туристичній сфері. Класифікація транспорту.

2. Переміщення туристів за допомогою активних засобів пересування. Мототуризм.

3. Історія розвитку транспортних подорожей.

4. Роль і місце автомобільних перевезень втуристичних подорожах.

5. Транспорт у світі та Україні на сучасному етапі.

6. Організація автомобільних туристичних подорожей на внутрішніх маршрутах.

7. Міжнародні та національні транспортні організації.

8. Специфіка організації транспортних (автомобільних) подорожей на міжнародних маршрутах

9. Схема функціонування транспортних підприємств на туристичному ринку.

10. Система прокату автомобілів.

11. Комп’ютеризовані системи бронювання і продажу транспортних подорожей.

12. Автобусні тури. Робота турсупроводжуючого під час автоподорожей.

13. Загальна схема туристичного обслуговування.

14. Подорожі туристів авіаційним транспортом.

15. Особливості транспортного обслуговування туристів.

16. Технології обслуговування туристів на міжнародних авіалініях.

17. Транстури, їх класифікація.

18. Надання туристськими фірмами послуг бронювання і продажу авіаційних білетів.

19. Схема роботи туристичної фірми із організації транстурів.

20. Перевезення пасажирів чартерними рейсами.

21. Договірні відносини туристичної фірми із перевізниками.

22. Обслуговування туристів на залізничному транспорті.

23. Міжнародна нормативно-правова база транспортного обслуговування туристів.

24. Технологія перевезення туристів залізничним транспортом.

25. Національна нормативно-правова база транспортного обслуговування туристів

26. Основні туристичні маршрути залізничним транспортом по Україні.

27. Транспортно-туристичні формальності: митні та візові. Транспортні платежі і збори.

28. Квитки, тарифи, знижки, перевезення багажу залізничним транспортом.

29. Медично-санітарні та екологічні формальності транстурів.

30. Специфіка обслуговування туристів залізничним транспортом за кордоном.

31. Особливості страхування у транспортних подорожах туристів.

32. Переваги, недоліки і мотивація водних подорожей туристів.

33. Забезпечення туристично-транспортних подорожей технологічною документацією.

34. Специфіка організації морських і річкових подорожей.

35. Статистика використання транспортних засобів при туристських подорожах.

36. Морські подорожі і круїзи.

37. Нетрадиційні види транспорту в туризмі

38. Морські подорожі на поромах.

39. Річкові подорожі і круїзи.

40. Морські і річкові прогулянки, екскурсії.

 

Тема: Організація туристів на залізничному транспорті

Поява залізниць в першій половині XIX століття спричинила справжню революцію в подорожах. Залізниця пропонувала дешеві та швидкі перевезення у порівнянні з гужовим та морським транспортом, сприяла підвищенню мобільності населення.

Сьогодні залізничний транспорт зберігає свою популярність при проведенні туристичних подорожей в Західній Європі. На його долю припадає 38% загального обсягу перевезень всіма видами транспорту. Серед туристів Європи великою популярністю користуються нічні експреси: Відень-Венеція, Відень-Гамбург, Відень-Цюріх, Брюссель-Лондон, Париж-Лондон (через Ла-Манш). Особливою популярністю у туристів користується «Східний Експрес».(«Східний Експрес»був символом розкоші від початку свого функціонування в1883 році і досі залишається особливим для романтичних подорожей. Він довозив заможних людей мальовничим маршрутом з Парижу до Стамбулу. Подорож займала 4 дні, але в умовах елегантної обстановки, з відмінною їжею та ідеальним сервісом час плинув швидко. В 1977 році «Східний експрес» здійснив останню поїздку, але через 5 років в експлуатацію було пущено «Віденський – Східний експрес із старовинних відреставрованих вагонів».) Тут найрозкішніше в Європі обслуговування пасажирів. Аналогічний експрес проходить між Лондоном і Венецією. Реалізація проектів високошвидкісних магістралей активізувалася після введення в експлуатацію тунелю під Ла-Маншем. Розроблені проекти таких магістралей в Швейцарії, Нідерландах, Іспанії, Фінляндії, Великобританії. a інші відомі потяги: «Транссибірський», який здійснює поїздки із Москви в Монголію; «Блакитний потяг», який здійснює поїздки із Кейптауна в Преторію; «Шотландський королівський», шлях якого проходить через шотландські високогір'я. Найпопулярнішими маршрутами на американському континенті є: Транс-Канада (Ванкувер-Монреаль), Транс-Америка (Вашингтон – Лос - Анжелес) і Транс-Атлантика (Манагуа – Пуерто - Монт).

Залізниці є основним видом пасажирського транспорту в Латинській Америці, Азії, Африці та Австралії. Найкращою в світі системою пасажирських потягів вважається японська. Перевезення настільки швидке, комфортабельне і надійне, що місцеві авіакомпанії майже не мають успіху. Швидкісні потяги перетинають густонаселену країну з швидкістю понад 125 миль за годину. Японські інженери розробили новий високошвидкісний потяг. Під час тестування його швидкість сягала 300 миль за годину.

Залізниця зобов'язана перевозити туристів найкоротшим шляхом, з мінімальною кількістю пересадок. За критерієм дальності, перевезення пасажирів на залізничному транспорті поділяються на:

ü дальні — перевезення здійснюється в межах двох і більше залізниць;

ü місцеві — в межах однієї дороги;

ü приміські — на відстані до 150 км.

Однак слід враховувати, що чим триваліша подорож, тим більше вона стомлює. Найбільш прийнятною для туриста є подорож тривалістю до двох діб.

Особлива класифікація потягів прийнята в Європі:

TD — міжконтинентальний експрес;

ІС — міжнародний експрес;

ICL — швидкісний суперекспрес;

TEE — фірмовий експрес;

EC — швидкісний експрес;

Е — швидкий потяг;

RSB — приміський потяг.

Специфікою подорожей залізницею за кордоном є поділ вагонів на класи (перший, другий, туристський), а купе на чоловічі, жіночі та сімейні, для курців та некурців, люкс, одно -, дво -, трьох -, чотиримісні і туристські (до 6 місць). Перевезення туристів може організовуватися на спеціалізованих туристичних потягах, в яких надається повний комплекс обслуговування (проживання, харчування, дозвілля та ін.), за винятком екскурсійного обслуговування. Таке перевезення, в тому числі і на дальні відстані, реалізується без пересадок, в режимі спеціального графіка. Як правило, рух такого потяга здійснюється вночі, а вдень проводяться екскурсії по завчасно розробленому плану.

Тривалі подорожі плануються у висококомфортабельних потягах. При цьому стрес від дороги знижується за рахунок цікавої культурної програми, нетривалих зупинок в зелених зонах (в лісі, біля озера, в горах, на березі моря та ін.).

Цікавій подорожі сприяє перетворення вагону на «готель на колесах» (родтель). При цьому загальна кількість купе не перевищує восьми, а в кожному купе проживають 1-2 особи. Купе обладнуються кондиціонером, письмовим столом, телевізором, телефоном, душовою кімнатою або одним побутовим блоком на два купе. Потяг може мати конференц-зал, дитячий вагон із залом для рухливих ігор, відеосалон, дискотеку та ін. В кожному вагоні туристичного потяга повніші бути програма обслуговування туристів, правила для туристів, об'яви оперативної інформації, графік харчування і меню, розклад дня, розклад руху за маршрутом. В штабі туристичного потяга крім обслуговуючих бригад повинен бути директор туристичного потяга (керівник маршруту), інструктор-методист по туризму, культорганізатор (аніматор), лікар та ін. Директор турпотяга призначається з висококваліфікованих працівників. Він відповідає за роботу персоналу, порядок у вагонах, виконання плану-графіка маршруту, відповідає за якість надання послуг відповідно до договору.

За кордоном також широко використовується система чартерних туристичних потягів (Charter coach). В складі такого потяга є додаткові вантажні платформи для перевезення особистих автомобілів туристів. Туристичні потяги за звичай обладнуються вагонами з широким обзором, низьким рівнем шуму і вібрацій, зручними меблями, кондиціонерами, телефонами та іншими атрибутами комфорту. В багатьох країнах Європи курсують спеціальні екскурсійні потяги (Рапогаотіс), розклад яких узгоджується з розкладом морських та річкових суден, що дає можливість поєднувати сухопутну подорож з морською (річковою), як, наприклад, маршрут «Нічний паром» (Night Ferry) — Лондон-Дувр-Дюнкерк-Париж.

Тарифи, пільги і знижк и. На туристичні потяги оформлюються індивідуальні (іменні) та групові квитки, у вартість яких включаються:

ü «плацкарта» право на спальне місце;

ü право перевезення багажу;

ü страховка;

ü комісійний збір за послуги попереднього продажу (замовлення) квитків;

ü збір за доставку квитків (при необхідності);

ü місцеві збори.

Залізниця зобов'язується надати пасажиру ряд послуг:

ü перевезення пасажира в пункт призначення;

ü перевезення багажу;

ü надання додаткових послуг за окрему плату (постіль, чай, кава, піднесення багажу та ін.).

Залізниця падає пасажиру ряд пільг.

ü безкоштовне перевезення багажу, вага якого регламентується правилами перевезення;

ü безкоштовне перевезення однієї дитини віком до 5 років, якщо вона не займає окремого місця;

ü пільгові тарифи для дітей віком до 12 років;

ü сезонні тарифи і пільги та ін.

Якщо з пасажиром через вину залізниці відбувся нещасний випадок, він має право на отримання страхової виплати (страховий внесок входить у вартість квитка).

Норма безкоштовного перевезення багажу - 36 кг. До перевезення багажем приймаються речі, вага одного місця яких не перевищує 75 кг, а довжина 3 м. Мінімальна вага відправки - 10 кг. За згодою пасажира багаж може бути відправлений за іншим маршрутом або в іншому потязі, в тому числі раніше потяга, на якому подорожує пасажир.

Система пільг і знижок є важливим стимулом для розвитку туризму в цілому, а також подорожей залізницею. Так, у Великобританії залізницею можна перевозити безкоштовно чотирьох дітей у віці до 5 років, а для дітей віком від 5 до 16 років діє 50%-на знижка. В Німеччині молодь (від 12 до 26 років) отримує знижку по шкільних або студентських квитках у вагоні другого класу. Туристам при реалізації залізничних турів у великі міста (Лондон, Стокгольм) продаються пільгові квитки на всі види міського транспорту (common carrier). Значні пільги надаються туристам на залізницях Австрії. Тут продається відкритий квиток, який дійсний 15, ЗО і 60 діб, вартістю на 20% нижче, ніж квиток з фіксованою датою.

Перевезення туристів в міжнародному сполученні залізничним транспортом регламентуються міжурядовими угодами в рамках "Міжнародної конвенції по контракту на подорож" (прийнята 22 жовтня 1970 p.), "Конвенції і Статусу про свободу транзиту" (прийняті 20 квітня 1921 p.), Бернської Конвенції ООН (1961 р.) та ін.

Дуже поширеною в останні роки стає взаємодія залізничних компаній з підприємствами по оренді автомобілів, автобусними та готельними підприємствами, що дозволяє більш гнучко реагувати на потреби туристів та організаторів подорожей.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)