АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз праці та її оплати

Читайте также:
  1. A. Працівники бригад постійної готовності другої черги
  2. A. Працівники бригад постійної готовності першої черги
  3. A. У лікувально-профілактичних установах медичними працівниками – лікарями вузької спеціалізації.
  4. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  5. SWOT-аналіз ВТК «Лукас».
  6. VII. Аналіз галузі
  7. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  8. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  9. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  10. а) Міжнародний поділ праці.
  11. Аналіз абсолютних показників фінансової стійкості
  12. Аналіз асортиментної продукції

 

Забезпечення раціонального та ефективного використання трудо­вих ресурсів є найважливішим напрямом підвищення якості госпо­дарських процесів та їхніх складових елементів як у межах діяльності окремих підприємств, так і на рівні національної економіки. Тому оцінка ефективності відтворення сукупної робочої сили працівників підприємства (компанії, фірми тощо) та оцінка якості праці в умовах ринкових відносин є основними й одними з найбільш актуальних по­ложень даного субмодуля. Із переходом на Міжнародні стандарти фі­нансової звітності (МСФЗ 19 "Винагороди працівникам") та введен­ням відповідних міжнародних систем формування обліково-аналі­тичної інформації до категоріального апарату економічного аналізу включаються такі поняття, як людський капітал, винагороди праців­никам, виплати працівникам, класифікація виплат, забезпечення майбутніх виплат. Інформаційна база аналізу в сучасних умовах складається із 1) основних форм бухгалтерських документів з обліку основного складу підприємства та обліку нарахування і виплати за­робітної плати: форма № П-1 "Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу", форма № П-2 "Особова картка", форма № П-5 "Наказ (розпорядження) про переведення на іншу роботу", форма № П-8 "На­каз (розпорядження) про припинення трудової угоди", форма № П-13 "Табель обліку використання робочого часу", форма № П-49 "Розраху­нково-платіжна відомість", форма № П-51 "Розрахункова відомість", форма № П-53 "Платіжна відомість", форма № П-54 "Особовий раху­нок"; 2) обліково-фінансової інформації (форма № 2 "Звіт про фінан­сові результати" (розд. 2. "Елементи операційних витрат"), інформації на синтетичних рахунках класу 8 Плану рахунків "Витрати за елементами"; 3) статистичної інформації, яка міститься у формах статисти­чної звітності підприємств ("Звіт із праці" форма 2-ПВ, "Кількість окремих категорій працівників підприємства і підготовка кадрів" фо­рма 6-ПВ та ін.), а також публікуються у статистичних збірниках та в засобах масової інформації; 4) обліково-управлінської інформації, яка формується у межах аналітичного або управлінського обліку; 5) обліково-податкової інформації, формування якої здійснюється відповідно до Закону України "Про оподаткування прибутку підпри­ємств" (витрати на оплату праці у складі валових витрат), Закону України "Про оподаткування доходів фізичних осіб".

У процесі аналізу забезпеченості працівниками виплат і продукти­вності праці використовуються такі методи та прийоми економічного аналізу, як групування, порівняння, коефіцієнтний метод, горизонта­льний аналіз, вертикальний аналіз, прийоми елімінування, балансо­вий метод. Найбільш ефективні методи аналізу визначаються залеж­но від виду інформаційної бази та конкретних завдань аналізу.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)