АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА 3. ПОНЯТТЯ ТА ЗМІСТ АДМІНІСТРАТИВНО-ПРОЦЕСУАЛЬНИХ НОРМ ТА ВІДНОСИН

Читайте также:
  1. II. Мовленнєва змістова лінія
  2. III. Мовна змістова лінія
  3. IІІ. Діяльнісна змістова лінія
  4. V. Діяльнісна змістова лінія
  5. V. Зміст теми заняття.
  6. Агентський договір: зміст, виконання та припинення
  7. Аграрні відносини, їх зміст та особливості.
  8. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  9. Адміністративно-правова наука: поняття, предмет, зміст та система.
  10. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  11. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  12. Акціонерне товариство: поняття і види.

 

Поняття, зміст та види адміністративно-процесуальних норм. Поняття та зміст адміністративно-процесуальних відносин. Види адміністративно-процесуальних відносин. Особливості структури адміністративно-процесуальної норми. Класифікація адміністративно-процесуальних норм. Реалізація адміністративно-процесуальних відносин.

Роль і значення теми для діяльності юристів. Вивчення теми спрямовується на формування у юриста знань, вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства юстиції України та завданням, які ставляться перед міліцією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення відповідного рівня підготовки студента.

Ключові слова: "адміністративно-процесуальна норма", "гіпотеза", "диспозиція", "санкція", "особливості адміністративно-процесуальної норми", "адміністративно-процесуальні правовідносини", "зміст адміністративно-процесуальних правовідносин".

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми. Після вивчення теми студент повинен:

знати – поняття та структуру адміністративно-процесуальної норми, її загальні та особливі риси, види адміністративно-процесуальних норм, поняття, зміст та особливості адміністративно-процесуальних відносин, поняття та види суб'єктів адміністративного процесу їх процесуальний статус;

вміти – відтворювати основні поняття та категорії, що відображають особливості, сутність та структуру адміністративно-процесуальної норми, класифікувати суб’єктів адміністративного процесу залежно від їх ролі в проваджені, використовувати засвоєні знання для розв’язання типових ситуацій, що виникають під час професійної діяльності юристів, переосмислювати наявні знання стосовно нових фактів.

Перелік нормативних актів до вивчення теми:

1. Конституція України // Відомості Верховної Ради України. – 1996. – № 30. – Ст.141.

2. Кодекс адміністративного судочинства України від 6 липня 2005 року № 2747-IV// Відомості Верховної Ради України. – 2005. № 35-36, № 37. - Ст.446.

3. Кодекс України про адміністративні правопорушення від 7 грудня 1984 р. // Відомості Верховної Ради УРСР. – 1984, додаток до № 51. – Ст.1122 (з наступними змінами та доповненнями).

4. Про виконавче провадження: Закон України від 21.04.1999 р. // Офіційний вісник України. – 1999. – № 19. – Ст. 813.

5. Про звернення громадян: Закон України від 12.10.96. // Відомості Верховної Ради України. - 1996. - № 47. - Ст.256.

8. Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" Закон України від 15.05.2003р. №755.// Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2003, N 31-32, ст.263.

 

ТЕМА 4. СУБ‘ЄКТИ АДМІНІСТРАТИВНО-ПРОЦЕСУАЛЬНОГО ПРАВА

 

Поняття та ознаки суб'єктів адміністративно-процесуального права. Види суб'єктів адміністративно-процесуального права. Загальна характеристика суб'єктів адміністративно-процесуального права. Органи місцевого самоврядування як суб'єкти адміністративно-процесуального права. Іноземці як суб'єкти адміністративно-процесуального права. Реєстраційні, дозвільні, ліцензійні органи як суб'єкти адміністративно-процесуального права.

Роль і значення теми для діяльності юристів. Вивчення теми спрямовується на формування у юриста знань, вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства юстиції України та завданням, які ставляться перед міліцією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення відповідного рівня підготовки студента.

Ключові слова: "суб’єкт адміністративного процесу", "види суб’єктів адміністративного процесу", "адміністративно-процесуальна правосуб’єктність".

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми. Після вивчення теми студент повинен:

знати – поняття та види суб'єктів адміністративного процесу їх процесуальний статус, структуру правового статусу суб’єктів адміністративного процесу, її загальні та особливі складові.

вміти – відтворювати основні поняття та категорії, що відображають особливості, сутність та структуру правового статусу суб’єктів адміністративного процесу залежно від їх ролі в проваджені, використовувати засвоєні знання для розв’язання типових ситуацій, що виникають під час професійної діяльності юристів, переосмислювати наявні знання стосовно нових фактів.

Перелік нормативних актів до вивчення теми:

1. Про систему органів юстиції: Постанова Кабінету Міністрів України від 30 квітня 1998 р.

2. Про судоустрій та статус суддів: Закон України від 7 липня 2010троку // Офіційний вісник України вiд 30.07.2010 - 2010 р., / № 55/1 /, стор. 7, стаття 1900, код акту 52172/2010.

3. Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні: Закон України від 26 січня 1993 р. // Відомості Верховної Ради України. – 1993. – № 13. – Ст. 110.

4. Про державну службу: Закон України від 16 грудня 1993 р. // Відомості Верховної Ради України. – 1993. - №52. – Ст.490.

5. Про прокуратуру: Закон України від 5 листопада 1991 р. // Відомості Верховної Ради України. – 1991. – № 53 – Ст. 793.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)