АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА 7. ПОНЯТТЯ ТА СТАДІЇ АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА

Читайте также:
  1. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  2. Адміністративно-правова наука: поняття, предмет, зміст та система.
  3. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  4. Адміністративно-правові норми: поняття, ознаки, види та особливості структури.
  5. Акціонерне товариство: поняття і види.
  6. Алкогольні ураження печінки мають три стадії.
  7. Апарат держави: поняття та структура
  8. Артефакт: поняття і сутність. Коллекція документів як артефакт.
  9. Атеросклероз аорти в стадії атероматозу та виразкування.
  10. Варіанти контрольних робіт з адміністративного права
  11. Вибори як основне поняття соціології виборчого процесу
  12. Визначення поняття «філософія».Предмет філософії, методи та її значення.

 

Поняття та види стадій адміністративного судочинства. Провадження в суді першої інстанції. Апеляційне та касаційне провадження в адміністративному судочинстві. Виконання судових рішень в адміністративних справах. Поняття та зміст адміністративного позову. Судові рішення та порядок їх прийняття. Адміністративно-процесуальні строки.

Роль і значення теми для діяльності юристів. Вивчення теми спрямовується на формування у юриста знань, вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства юстиції України та завданням, які ставляться перед міліцією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення відповідного рівня підготовки студента.

Ключові слова: "адміністративний процес", "адміністративна справа", "адміністративний позов", "позивач", "відповідач", "підсудність", "скорочене провадження", "судове рішення", "процесуальні строки", "докази", "судові дебати", "принцип винуватості".

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми. Після вивчення теми студент повинен:

знати – компетенцію адміністративних судів та підсудність справ, основні, основні стадії провадження в адміністративних судах, особливості та порядок подання адміністративного позову, процесуальний порядок розгляду адміністративної справи, види судових рішень та порядок їх виконання.

вміти – відтворювати основні поняття та категорії, що відображають призначення, сутність та зміст адміністративного судочинства, використовувати засвоєні знання для розв’язання типових ситуацій, що виникають під час професійної діяльності працівників міліції, переосмислювати наявні знання стосовно нових фактів, складати процесуальні документи.

Перелік нормативних актів України до вивчення теми:

1. Кодекс адміністративного судочинства України від 6 липня 2005 року № 2747-IV// Відомості Верховної Ради України. – 2005. № 35-36, № 37. - Ст.446.

2. Про судоустрій і статус суддів України: Закон України від 07.07.2010. // Відомості Верховної Ради України (ВВР) – 2010. - № 41-42, N 43, N 44-45. - Ст.529.

3. Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень: Постанова Кабінету Міністрів України від 25 травня 2006 року //Офіційний вісник України. – 2006. – № 22. – Ст. 1623.

4. Інструкція з діловодства в апеляційних і місцевих адміністративних судах: наказ ДСА України від 05 грудня 2006 р. №155 // http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z1345-06.

5. Про стан здійснення судочинства адміністративними судами: Постанова Президії Верховного Суду України від 03.04.2009 №7 //http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v0007700-09.

6. Про практику застосування адміністративними судами окремих положень Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду адміністративних справ: Постанова Пленуму Вищого адміністративного суду України від 06.03.2008 № 2 // http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=v0002760-08.

Перелік процесуальних та службових документів, які складаються під час вивчення теми:

- адміністративний позов;

- постанова суду.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)