АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 9. ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО РОЗГЛЯДУ ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН

Читайте также:
  1. I. Залишок незакінчених проваджень на початок місяця (номер провадження, прізвище підозрюваного, ст. КК)
  2. III. Розгляд звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення
  3. IХ. Особливості провадження у справах про порушення правил дорожнього руху іноземцями та особами без громадянства
  4. Адміністративно-правовий статус громадян: поняття, ознаки, елементи та види.
  5. Визначальні риси контексту громадянського суспільства в Україні
  6. Відкладання судового розгляду, перерва у судовому засіданні.
  7. Вопрос Особливості зупинення провадження у справі та його поновлення.
  8. Вопрос Поняття та підстави залишення позову без розгляду.
  9. Вопрос Правовий статус громадянина-підприємця
  10. Вопрос Стадії провадження у справах про банкрутство.
  11. Впровадження інтерфейсних рівнів до стандартної системи маршрутизації
  12. Гарантії прав і свобод людини і громадянина в Україні

Порядок особистого прийому громадян в органах юстиції. Порядок здійснення діловодства за зверненнями громадян в органах юстиції. Вдосконалення правового регулювання проваджень щодо вирішення справ за скаргами.

Роль і значення теми для діяльності працівників міліції. Вивчення теми спрямовується на формування у студентів знань, вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства юстиції України та завданням, які ставляться перед юстицією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення відповідного рівня підготовки студента. Ознайомити студентів з особливостями та порядком розгляду звернень громадян в органах юстиції України.

Ключові слова: "звернення", "форма звернення", "заява", "пропозиція", "скарга", "клопотання", "публічна інформація", "інформаційний запит", "анонімні звернення", "заявник", "відповідь", "попередня обробка", "резолюція", "особистий прийом".

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми. Після вивчення теми студент повинен:

знати – поняття, форми та види звернень громадян, вимоги до звернень, порядок первинної обробки звернень в органах державної влади, особливо в органах юстиції, строки та процесуальний порядок розгляду звернень громадян, основні стадії провадження, адміністративно-процесуальний статус суб’єктів провадження, порядок надання відповіді особі за зверненнями, поняття публічної інформації та порядок надання відповіді за інформаційним запитом;

вміти – відтворювати основні поняття та категорії, що відображають сутність та зміст адміністративного провадження щодо розгляду звернень громадян, використовувати засвоєні знання для розв’язання типових ситуацій, що виникають під час професійної діяльності юриста, переосмислювати наявні знання стосовно нових фактів, складати процесуальні документи.

Перелік нормативних актів України до вивчення теми:

1. Наказ МВС України від 03.11.2003 № 1302 "Про затвердження Положення про приймальну МВС України та Графіка особистого прийому громадян і працівників органів внутрішніх справ керівним складом МВС України".

2. Наказ МВС України від 24.11.2003 № 1440 "Про затвердження Інструкції про організацію діловодства в системі МВС України".

3. Наказ МВС України від 20.01.2004 № 55 "Про затвердження Інструкції з оформлення документів у системі МВС України".

4. Наказ МВС України від 14.04.2004 № 400 "Про порядок приймання, реєстрації та розгляду в органах і підрозділах внутрішніх справ України заяв і повідомлень про злочини, що вчинені або готуються".

5. Наказ МВС України від 10.10.2004 № 1177 "Про затвердження Положення про порядок роботи зі зверненнями громадян і організації їх особистого прийому в системі Міністерства внутрішніх справ України".

6. Наказ МВС від 09.08.2010 № 372,"Про затвердження Положення про функціонування "телефонів довіри" в органах і підрозділах внутрішніх справ".

7. Наказ МВС України від 21.07.2011 № 459 "Про затвердження порядку складання і форми подання запитів на публічну інформацію, розпорядником якої є міністерство внутрішніх справ України".

Перелік процесуальних та службових документів, які складаються під час вивчення теми:

- рапорт;

- пояснення;

- висновок;

- відповідь заявникові;

- інформаційний запит;

- відповідь на інформаційний запит.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)