АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТЕМА 15. ПРАВОВА ОСНОВА, ВИДИ ТА ПОРЯДОК ЗДІЙСНЕННЯ ЛІЦЕНЗІЙНИХ ПРОВАДЖЕНЬ

Читайте также:
  1. I. Залишок незакінчених проваджень на початок місяця (номер провадження, прізвище підозрюваного, ст. КК)
  2. I. Порядок наследования восходящих
  3. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  4. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  6. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  7. II. Порядок проведения конкурса
  8. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  9. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  10. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  11. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  12. V. Правовая экспертиза законопроектов, подготовленных

 

Поняття та види ліцензійних проваджень. Загальна характеристика ліцензійних проваджень. Порядок здійснення дозвільних проваджень, пов'язаних з отриманням ліцензії на заняття окремими видами господарської (підприємницької) діяльності: виробництво і торгівлю спиртними напоями та тютюновими виробами; ліцензування освітніх послуг). Поняття та види ліцензійних проваджень. Загальна характеристика ліцензійних проваджень. Порядок здійснення дозвільних проваджень, пов'язаних з отриманням ліцензії на заняття окремими видами господарської (підприємницької) діяльності: виробництво і торгівлю спиртними напоями та тютюновими виробами; ліцензування освітніх послуг).

Роль і значення теми для діяльності юристів. Вивчення теми спрямовується на формування у студента знань, вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства юстиції України та завданням, які ставляться перед юстицією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення відповідного рівня підготовки студента.

Ключові слова: "дозвільна система", "об’єкти дозвільної системи", "дозвільний документ", "спеціальний дозвіл", "ліцензія", "ліцензійні умови".

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми. Після вивчення теми студент повинен:

знати – поняття та види ліцензійних проваджень, підстави та процесуальний порядок здійснення ліцензійного провадження, процесуальний статус ліцензіату, поняття та зміст ліцензійних умов, порядок видачі ліцензії, порядок оскарження відмови у видачі ліцензії.

вміти – відтворювати основні поняття та категорії, що відображають сутність та зміст ліцензійних проваджень, використовувати засвоєні знання для розв’язання типових ситуацій, що виникають під час професійної діяльності юристів, переосмислювати наявні знання стосовно нових фактів, складати процесуальні документи.

Перелік нормативних актів України до вивчення теми:

1. Про ліцензування певних видів господарської діяльності: Закон України від 1 червня 2000 року, №1775-III / ВВРУ. – 2000. № 36. - Ст.299.

2. Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва, ремонту вогнепальної зброї та боєприпасів до неї, холодної зброї, пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду, торгівлі вогнепальною зброєю та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду, Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони: Спільний наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва та МВС України від 21.03.2001 № 53/213.

3. Про затвердження Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг, пов'язаних з охороною державної та іншої власності, надання послуг з охорони громадян: Спільний наказ Держкомпідприємництва, МВС України вiд 13.03.2006 № 24/238.

4. Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг, пов’язаних з охороною державної та іншої власності, надання послуг з охорони громадян: Наказ МВС від 01.12.2009 № 505.

5. Про затвердження Порядку контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з охорони власності та громадян: Наказ МВС України вiд 25.02.2011 № 76.

Перелік процесуальних та службових документів, які складаються під час вивчення теми:

- заява про отримання ліцензії;

- рішення про видачу ліцензії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)