АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 17. Правова основа , види та порядок здійснення виконавчого провадження

Читайте также:
  1. I. Залишок незакінчених проваджень на початок місяця (номер провадження, прізвище підозрюваного, ст. КК)
  2. I. Порядок наследования восходящих
  3. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  4. II. Cинусы основания черепа.
  5. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  6. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  7. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  8. II. Порядок проведения конкурса
  9. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  10. III. Неосновательное обогащение
  11. III. Открытие наследства (его основания)
  12. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности

Поняття, правова основа та ознаки виконавчого провадження. Суб'єкти виконавчого провадження та їх процесуальний статус. Види виконавчих документів у виконавчому провадженні. Процесуальний порядок здійснення виконавчого провадження. Оскарження результатів здійснення виконавчого провадження.

Роль і значення теми для діяльності юристів. Вивчення теми спрямовується на формування у студента знань, вмінь та навичок, які відповідають професійно-кваліфікаційним характеристикам основних посад працівників Міністерства юстиції України та завданням, які ставляться перед юстицією на конкретному етапі розвитку українського суспільства, що передбачає досягнення відповідного рівня підготовки студента.

Ключові слова: "виконавче провадження", "виконавчий документ", "державний виконавець", "сторони виконавчого провадження", "боржник", "стягувач", "виконавчий збір", "постанова державного виконавця", "виконавчі дії".

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми. Після вивчення теми студент повинен:

знати – підстави, строки та процесуальний порядок відкриття виконавчого провадження, види виконавчих документів та вимоги до них, особливості, строки та порядок проведення виконавчих дій, основні стадії виконавчого провадження, черговість та порядок звернення стягнення на майно боржника, адміністративно-процесуальний статус суб’єктів виконавчого провадження, порядок оскарження рішень державного виконавця.

вміти – відтворювати основні поняття та категорії, що відображають призначення, сутність та зміст виконавчого провадження, використовувати засвоєні знання для розв’язання типових ситуацій, що виникають під час професійної діяльності юристів, переосмислювати наявні знання стосовно нових фактів, складати процесуальні документи.

Перелік нормативних актів України до вивчення теми:

1. Про виконавче провадження: Закон України вiд 21.04.1999 № 606-XIV // Відомості Верховної Ради України (ВВР). – 1999. - № 24. - ст. 207.

2. Про затвердження Інструкції про проведення виконавчих дій: Наказ міністерства юстиції України № 74/5 від 15.12.1999 року.

3. Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження: Постанова Пленуму Верховного Суду України від 26 грудня 2003 року № 14.

4. Спільний наказ МВС та Міністерства юстиції України від 25.06.2002 № 607/56/5 "Про затвердження Інструкції про порядок взаємодії органів внутрішніх справ України та органів державної виконавчої служби при примусовому виконанні рішень судів та інших органів (посадових осіб)".

Перелік процесуальних документів, які складаються під час вивчення теми:

- постанова про відкриття виконавчого провадження;

- постанова про проведення виконавчих дій.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)