АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 1. Політичне лідерство у виборчому процесі: типологія та функції. Іміджеві виборчі технології

Читайте также:
  1. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  2. БАНКИ, ЇХ ВИДИ ТА ФУНКЦІЇ. НЕБАНКІВСЬКІ ФІНАНСОВІ УСТАНОВИ.
  3. Валютний курс: сутність та типологія.
  4. Виборчі системи: їх ознаки та різновиди
  5. Виборчі системи: сутність І типологія
  6. Визначення геш-функції. Побудова геш-функції, виходячи з блочного шифра.
  7. Вимоги до побудови комерційних служб та їх функції.
  8. Диференціал функції.
  9. Економічне зростання, його вимірювання і типологія. Чинники економічного зростання
  10. Інтернет-технології. електронна пошта
  11. Кримінально-процесуальні функції.
  12. Лідерство і керівництво

Поняття і сутність політичного лідерства. Типологія політичного лідерства. Лідерська харизма в політиці. Політичне лідерство у виборчій боротьбі. Основні теоретичні концепції політичного лідерства в сучасній зарубіжній політології. Функції політичного лідера. Класифікація політичних лідерів. Авторитет особистості політичного лідера. Вимоги до лідера, його діяльності, масштабів та рівня впливу, вміння прогнозувати і контролювати події. Характерні риси політичного лідера. Політичне лідерство в сучасній Україні на прикладі виборчих кампаній з виборів Президента України та виборів до парламенту України. Політична та ідеологічна ідентифікація, особливості політичної поведінки, ресурси та передвиборчі можливості кандидатів у депутати та на посаду Президента України. Політичний лідер як відображення стану масової свідомості.

Іміджелогія як наука. Поняття політичного іміджу. Основні типи іміджів. Характеристика іміджу політика: особистісні риси (рішучість, привабливість); організаторські, управлінські здібності (компетентність, прийняття рішень) тощо. Основні види іміджу. Основні складові побудови іміджу кандидата. Особливості політичного іміджу президента, депутата, мера, міністра. Іміджеві комунікації. Використання фреймів у виборчих кампаніях.

 

 

Тема 2. Управління конфліктними ситуаціями як складова успіху виборчої кампанії.

Сутність політичного конфлікту. Причини виникнення та ескалації політичних конфліктів. Структурні елементи конфлікту. Політичні інтереси і суперечності як передумова виникнення політичних конфліктів. Конфлікт і криза як форми політичного розвитку. Основні стадіїрозвитку політичного конфлікту. Рівні розв’язання конфліктів. Традиційні типи поведінки учасників політичного конфлікту. Основні етапи управління політичними конфліктами. Методи запобігання політичним конфліктам та шляхи розв’язання цих конфліктів. Міфологізована свідомість як джерело конфліктів. Явище політичного конформізму. Переговори сторін конфлікту як спосіб його розв’язання. Типи поведінки учасників конфлікту. Побудова правильної структури переговорів. Технічні прийоми проведення переговорів.

 

Тема 3. Новітній інструментарій РR у політичній сфері (реклама, ЗМІ, Інтернет).

Поняття політичної реклами як складової політичних технологій у виборчій кампанії. Основні різновиди політичної реклами. Рекламні теми політичних інформаційних матеріалів. Типологія політичної реклами. Політичне рекламування. Комунікація як передача повідомлення. Особливості сучасного інформаційного середовища. Селективність сприйняття інформації. Особливості сучасної масової комунікації. Політична комунікація як процес. Типологія систем політичної комунікації. Політичні комунікації та ЗМІ. Роль ЗМІ як «четвертої влади».

 

ТЕМИ І ПЛАНИ ЛЕКЦІЙ

МОДУЛЬ 1. ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ PR У ПОЛІТИЧНІЙ СФЕРІ»


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)