АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оформлення та написання тексту

Читайте также:
  1. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  2. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  3. Аудит розрахунків з бюджетом. Формування аудиторських доказів та оформлення робочих документів аудитора.
  4. Виділення тексту документа і його фрагментів
  5. Визначальні риси контексту громадянського суспільства в Україні
  6. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ ДИПЛОМНИХ РОБІТ
  7. Вимоги до оформлення звітів
  8. Вимоги до оформлення СРС
  9. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ СТАТТІ
  10. Вимоги до оформлення текстових документів
  11. Вимоги до порядку написання і оформлення контрольної роботи
  12. Вказівки щодо виконання і оформлення курсового проекту.

Рекомендації та методичні поради до виконання ІДЗ з курсу «Історія української та зарубіжної культури» для студентів ЕПК ЗНУ на 2015/2016 н.р. (викл. В.І. Манжура).

Мета виконання ІДЗ

Студент виконує роботу з метою виявити знання дисципліни на прикладі розкриття однієї з рекомендованих тем. При цьому він повинен виявити розуміння феномена культури, вміння пояснити її роль у людській життєдіяльності. Стандарт освіти з дисципліни "Культурологія" передбачає знання основних форм і типів культури, провідних законів розвитку культури, особливостей історико-культурного процесу в регіонах світу, знання сутнісних рис і цінностей української культури, розуміння її внеску у всесвітню культурну спадщину.

Письмова робота є однією з форм навчання і контролю студентів-заочників. В процесі її написання студенти набувають навичок роботи з науковою літературою, грамотного та логічного викладу своїх думок, розширюють свої уявлення про культурні картинах світу різних епох, отримують можливість долучення до традицій світової та вітчизняної культури.

Вибір теми

Номер Вашого варіанту індивідуальної дослідницької роботи визначається, за порядковим номером вашого прізвища у списку академічної групи.

Якщо ж тем менше, ніж студентів у групі, то для тих, кому теми не дісталося викладач формулює їх індивідуально.

Оформлення та написання тексту

1. Робота над темою починається з ознайомлення з рекомендованою літературою. Перелік видань загального всім тим значення наведено нижче. Спеціальна література рекомендована по кожній окремій темі.

2. Формулювання теми представленої роботи повинна збігатися з рекомендованою в даному варіанті завдання темою.

3. Текст контрольної роботи будується відповідно до рекомендованим планом. Допускається складання свого плану, що відрізняється від рекомендованого. У будь-якому випадку план повинен бути зафіксований і передувати тексту, структура тексту повинна відповідати плану.

4. Робота повинна містити короткий вступ, в якому дається обгрунтування значущості сформульованої в тексті проблеми, її актуальності. Введення може містити і короткий огляд використаних у роботі над темою джерел інформації.

5. Зібраний в ході знайомства з навчальної, наукової та популярної літературою і відібраний для розкриття теми матеріал повинен розташовуватися рівномірно, логічно обгрунтовано. Закінчуючи виклад матеріалу з кожного питання плану, слід робити короткий висновок.

6. Якщо в тексті використовуються прямі цитати, вони повинні бути укладені в лапки і забезпечені посиланням на джерело. Посилання можливі як посторінкові, так і наскрізні (в кінці тексту). Непрямі цитати забезпечуються посиланнями в тому випадку, якщо наводяться маловідомі факти, оригінальні погляди на проблему або полемічні висловлювання.

7. Контрольна робота повинна бути написана грамотно, акуратно, розбірливим почерком.

8. Її обсяг повинен становити не менше 10 і не більше 12 сторінок в комп'ютерному наборі шрифтом Tames news roman 14 кегля через 1,5 інтервали. Сторінки нумеруються. Поля обов'язкові розміром 2х2х2х1 см.

9. Наприкінці роботи її зміст має бути узагальнено у вигляді висновків. Висновки по темі займають до сторінки тексту.

10. Робота закінчується списком використаної літератури. Список повинен містити не менше 10 джерел на паперових носіях і тільки ті видання, з якими вдалося ознайомитися автору роботи особисто (прочитати або переглянути).

Перерахування літератури дається в алфавітному порядку за схемою: 1 Прізвище автора. 2. Назва роботи (книги або статті). 3 Вихідні дані (місце і рік видання) книги або назву і вихідні дані видання, в якому вміщено статтю, та кількість сторінок. Якщо при написанні роботи окрім паперових джерел були використані матеріали, розміщені на електронних носіях, необхідно вказати електронну адресу відповідного сайту.

На кожне з джерел, вказаних у «Списку літератури» у тексті роботи обов’язково має бути хоча б одне посилання.

11. В кінці роботи ставиться підпис автора і дата виконання.

12. У якості Додатків текст ІДЗ містить ксерокопії обкладинки кожного з опрацьованих джерел, його змісту та тих сторінок, які цитуються у тексті роботи, або містяться посилання на них (на ксерокопіях ці місця відмітити прозорим текст-маркером або ж акуратно підкреслити).

Робота повинна бути представлена на рецензію за 2 тижні до початку сесії. Не рекомендується здавати контрольну роботу напередодні заліку (іспиту). Контрольна робота, оцінена позитивно, повертається студенту з оцінкою "зараховано" і відповідним коментарем. Якщо робота не зарахована, студент повинен її переробити повністю або частково згідно з зауваженнями викладача.

Критерії оцінки якості контрольної роботи: розуміння суті проблеми, вміння самостійно розкрити її зміст, ясність і логічність викладу, здатність до формулювання власних суджень, знання літератури по темі.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)