АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Східно – Сибірське море

Читайте также:
  1. Визволення країн Центральної та Східної Європи (1944-1945 pp.)
  2. Визволення території СРСР. Перенесення воєнних дій у країни південно-східної і центральної Європи
  3. Інтеграційні процеси за участю країн регіону Центральної та Східної Європи та їх наслідки для України.
  4. Країни Південно-Східної і Південної Африки.
  5. ПІДСУМКИ Й ПЕРСПЕКТИВИ ВИВЧЕННЯ ФРАЗЕОЛОГІЇ УКРАЇНСЬКИХ СХІДНОСЛОБОЖАНСЬКИХ ГОВІРОК
  6. Розселення східнослов'янських племен
  7. Співробітництво України з країнами Південної та Південно-Східної Азії
  8. Фразеологія традиційних занять мешканців східнослобожанського ареалу
  9. Характеристика Східного економічного району

Порівняльна характеристика океанів за площею та об’ємом

Порівняльна характеристика океанів за розподілом глибин

 

 

Аналіз

За побудованими стовпчастими діаграмами помітно, що за площею водної поверхні, об’ємом, середніми та найбільшими глибинами перше місце займає Тихий океан. Його площа становить 178,68 млн км², а об’єм - 710,36 млн км³. Середня глибина Тихого океану коливається близько 3976 м, проте тут розташований найглибший жолоб на земній кулі, який має надзвичайно велику глибину 11022 м – це Маріанський жолоб, розташований поблизу острова Гуам.

Друге місце за об’ємом (329,66 млн км³), площею (91,66 млн км ²) та найбільшою глибиною (8742 м в жолобі Пуерто-Рико) займає Атлантичний океан, за найбільшими показниками середніх глибин (3711 м) на другому місці знаходиться Індійський океан. Його площа – 76,17 млн км ², об’єм-282,65 млн км³, а найбільша глибина становить 7209 м, яка знаходиться в Зондському жолобі.

Найменші значення за площею, об’ємом, середніми та найбільшими глибинами характерні для Північного Льодовитого океану, він є найменшим серед усіх океанів, його площа приблизно дорівнює площі Антарктиди і становить 14,75 млн км ². Об’єм його вод становить 17,07 млн км³. Крім того води Північного Льодовитого океану знаходяться в стані льоду та плаваючої криги майже весь рік. Глибини є теж найменшими в Північному Льодовитому океані. Вони коливаються в межах 1225 м, а найглибше місце становить 5527 м у Гренландському морі.

 

Розподіл показників між морями Північного Льодовитого океану, до басейну якого відноситься Східно-Сибірське море.

 

 

Східно – Сибірське море

Східно - Сибірське море – окраїнне море Північного Льодовитого океану, біля північно-східних берегів Азії, між Новосибірськими островами та островами Врангеля. Довжина берегової лінії моря 1300 м.

Протоками море з’єднується з Чукотським морем і морем Лаптєвих.

Його площа складає 913 млн км², об’єм вод – 49 млн км³, а середні глибини коливаються в межах 54 м, а найбільша глибина моря – 915 м.

Солоність коливається від 5‰ поблизу гирл річок до 30‰ на півночі.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)