АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перенасчена пара-якщо конденсація має перевагу над випаровуванням

Читайте также:
  1. В ділових ситуаціях не слід надавати перевагу одягу яскравих забарвлень, оскільки такий костюм привертає до себе увагу і вимагає особливо вибагливого смаку і певного досвіду.
  2. Яка ж пакет віддати перевагу?

Початку відліку часу

Траєкторія - це лінія, яку описує тіло під час свого руху.

прямолінійні (прямолінійний рух)

криволінійні (криволінійний рух)

Шлях – це довжина траєкторії.

Швидкість – це фізична величина, яка характеризує бистроту проходження автомобілем певного шляху, і чисельно дорівнює шляху, який проходить автомобіль за одиницю часу і визначається за формулою. м/с

Механічний рух – відносний рух.

 

 

2. Пароутворення - це перехід речовини з рідкого стану в газоподібний.

Види:1. Випаровування - це пароутворення, яке відбувається лише з вільної

поверхні рідини, що межує з газоподібним станом. Під час випаровування вилітають молекули з найбільшою кінетичною енергією, внаслідок чого внутрішня енергія рідини зменшується, тобто рідина охолоджується. (відбувається при будь-якій температурі; відбувається з поверхні рідини; Залежить від температури; площі поверхні; роду речовини; наявності вітру; тиску; вологості)

2.Кипіння - процес пароутворення зсередини. У цьому процесі беруть участь газові бульбашки, що містяться в рідині. (відбувається при певній і сталій температурі(при незмінному тиску); відбувається по всьому об’єму рідини; Залежить: від температури кипіння; від зовнішнього тиску, чим більший тиск тим вища температура)

Питома теплота пароутворення чисельно дорівнює кількості теплоти, необхідний, щоб при незмінній температурі 1 кг рідини перетворити на пару. Це фізична скалярна величина L, Q приблиз =m (чим більше рідини, тим довше її випаровувати, тим більше потрібно теплоти Q) Q=Lm, L=Q/m [L]= дж/кг

Насиченою парою-Пару, що перебуває в динамічній рівновазі із своєю рідиною, називають насиченою парою. Е пара, якщо процеси випаровування і конденсації взаємно зрівноважені. Тиск температура і хім. Потенціал у насиченої пари однаковий із тими фазами, з якими він співіснує.

Ненасичена пара- якщо випаровування має перевагу над конденсацєю. Густина ненасиченої пари менша за густину насиченої пари.

Кипіння- Кипінням називається процес

пароутворення, який відбувається не тільки з вільної поверхні рідини, а

і всередині рідини (є бульбашки розчиненого). В рідині є завжди

розчинений газ, молекули якого прилипають до стінок посудини, утворюючи

маленькі бульбашки газу.

Критичною називається температура, при якій зникає відмінність фізичних властивостей рідини і насиченої пари.

Перенасчена пара-якщо конденсація має перевагу над випаровуванням.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)