АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Виділення тексту документа і його фрагментів

Читайте также:
  1. I. Сущность и значение документации
  2. II. Документация как элемент метода бухгалтерского учета
  3. III. Основные требования, предъявляемые к документам
  4. XV. Ведение участковым уполномоченным полиции служебной документации
  5. А. Издания документальные (факсимильные, фоторепродукционные, дипломатические и пр.).
  6. Безопасность и частная жизнь выходят в формате документа в формате PDF.
  7. В начало документа
  8. В) Требования к уровню и характеру подготовки учителей (литературы / русского языка и литературы) в нормативных документах.
  9. Виділення видів мислення роблять по різних підставах.
  10. Визначальні риси контексту громадянського суспільства в Україні
  11. Використання редактора формул у документах Word

Теоретичні відомості

 

4.1 Робота з документами

Створення будь-якого документа починається за ко­мандою Файл — Создать. Збереження поточного документа на магнітному дис­ку виконується за командами Сохранить и Сохранить как із меню Файл. Перша команда зберігає документ-файл під його початковим ім'ям, а друга — під новим ім'ям. Ім'я файла задається в однойменному полі діалогового вікна «Сохранение документа». Це вікно викликається на екран завжди за командою Сохранить как і лише один раз — за командою Сохранить. Можна встановити автоматичні параметри збереження. Для цього необхідно відкрити меню Сервис, Параметри, вкладинка Сохранение і встановити потрібний режим збереження документів.

Імена всіх файлів Word мають розширення .doc і довжину, що не перевищує 255 символів; вони складають­ся з літер, цифр й окремих символів (підкреслення, знак «мінус», пропуск та ін.), наприклад Лекція_3, Method-1, Звіт-99 тощо. В разі взаємодії з ранніми версіями Word доцільно використовувати коротші імена завдовжки не більш як 8 символів.

Як правило, всі однотипні файли, створені користува­чем у редакторі Word, зберігаються за замовчуванням в окремій папці з назвою «Мои документы». В разі необхідності користувач може зберегти файл у власній папці.

Для збереження вже існуючого файла-документа після його перегляду та редагування досить клацнути лівою клавішею миші на кнопці «Сохранить». При цьому діалогове вікно «Сохранение документа» не активізується.

Виділення тексту документа і його фрагментів

Місце, з якого відбувається введення тексту, визна­чається положенням курсора. Маніпулюючи клавішами <Backspace> та <Delete>, користувач може вилучати ок­ремі символи. Після введення тексту, як правило, викону­ють його редагування, тобто корекцію, вилучення і пе­реміщення слів, речень, абзаців та блоків, зміну пара­метрів шрифту тощо. У процесі редагування тексту вини­кає необхідність виділення (підсвічування) його фраг­ментів або тексту в цілому, що здійснюється за допомо­гою миші або клавіатури.

Текст усього документа виділяється за командою Прав­ка — Выделить все або за допомогою клавішей < Сtrl+A >. Фрагменти тексту виділяють різними способами:

• курсор установлюють на початок фрагмента, при натисненій лівій клавіші миші її покажчик протягують ("буксирують") на кінець фрагмента, а потім клавішу відпускають;

• курсор установлюють на початок фрагмента, натис­кують й утримують клавішу < Shift >. За допомогою клавішей керування курсором або миші курсор переміщують на кінець фрагмента і клавішу <Shift> відпускають;

Існують й інші способи виділення окремих слів, рядків, речень, абзаців та великих фрагментів тексту. На­приклад, для виділення слова досить клацнути лівою клавішею миші двічі всередині нього; щоб виділити текс­товий рядок, варто клацнути мишею зліва від нього; виділити абзац можна, двічі клацнувши мишею ліворуч від нього або тричі — всередині абзацу

 

тощо. Будь-яке виділення тексту в документі скасовують, клацнувши ми­шею на будь-якому вільному місці екрана або натиснув­ши на одну з клавішей керування курсором.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)