АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторна робота №4. №1 D-тригер називають інформаційним тригером, також тригером затримки

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  8. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  9. ДИПЛОМНА РОБОТА
  10. І. Методична робота.
  11. ІІІ. Методична робота
  12. ІНДИВІДУАЛЬНА НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА

№1 D -тригер називають інформаційним тригером, також тригером затримки. D - тригер буває тільки синхронним. Він може перемикатися як рівнем синхроімпульсу, так і його фронтом. Для тригера типу D, стан в інтервалі часу між сигналом на вхідній лінії та наступним станом тригера формується простіше, ніж для будь-якого іншого типу. призначення – затримка на один такт (період) синхронізуючих імпульсів інформації, що надійшла на вхід D. D - тригер будується на базі синхронного J-K - тригера, якщо прийняти J D; K .

№2-7, 9-12, 14-16,19, 23-25, 27-28

№8 Особливістю D – тригера є зміна стану лише у момент переходу тактового сигналу на вході С з «нуля» в «одиницю». За рахунок цього забезпечується висока завадостійкість за інформаційним виходом.

№13 D-тригер має два входи: D – інформаційний та С – тактовий (синхронізуючий): D-тригер синхронний. А це значить, що інформація, яка надходить на вхід D, запам’ятовується лише при надходженні синхронізуючого імпульсу на вхід С, тобто із затримкою надходження останнього. Тому D-тригер ще називають тригером затримки.

№17 Його вихідні сигнали Y залежать не тільки від біжучих значень вхідних сигналів Х, але й від послідовності значень вхідних сигналів, які поступили на входи в попередні моменти часу.

№18 Приклад синтезу D -тригера, керованого рівнем синхроімпульсу з асинхронного одноступінчастого RS -тригера. Для цього D -тригер представляють як сукупність RS -тригера і комбінаційного вхідного пристрою, тобто представляється так, що вхідними лініями RS -тригера управляє комбінаційний пристрій (КП). Вхідними змінними КП є сигнали Q0, C, D, а вихідними (функціями) - S та R. Якщо врахувати, що сигнали R і S є для RS -тригера керуючими сигналами, то таблиця станів синтезованого тригера буде містити п'ять стовпців: два стовпці - для змінних D -тригера - D і Q 0, один - для функції Q (вихідний сигнал синтезованого тригера, він же є вихідним сигналом базового RS -тригера) і два стовпці - для змінних R та S RS -тригера

 

Стовпці 1, 2, 3 відповідають таблиці станів D -тригера, а в стовпці 4, 5 записуються значення сигналів R і S, при подачі яких на входи RS -тригера, останній повинен приймати такі ж стани, що й D -тригер. Це обумовлено тим, що RS -тригер є вихідним вузлом D -тригера.

З таблиці видно: якщо тригер перебував у стані “0” (Q0=0), щоб він зберіг цей стан і після надходження чергового синхроімпульсу (відзначимо, що перемикання стану тригера відбувається тільки при наявності синхроімпульсу, а кожен рядок таблиці станів відповідає новому синхроімпульсу) на вході S (RS -тригера) необхідно підтримувати рівень “0”, а на вході R - будь-який рівень, тому що коли тригер перебуває в стані”0”, він зберігає цей стан незалежно від стану сигналу R.

Для другого рядка таблиці станів Q0=1, а новий стан тригера “0” (Q=0), отже, необхідно подати на вхід R - рівень логічної 1 і т.д. Для кожного рядка, де Q0=1, цей стан тригера збережеться незалежно від значення сигналу S (тому що при S=0 - режим зберігання, а при S=1 - запис одиниці).

№20 RAM???? №26(13)

№22 Його призначення – затримка на один такт (період) синхронізуючих імпульсів інформації, що надійшла на вхід D. D - тригер будується на базі синхронного J-K - тригера, якщо прийняти J D; K .


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)