АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Навчальна робота

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. VIIІ. Самостійна робота.
  3. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  4. Будова і робота фільтрів.
  5. Вимоги безпеки при виконанні робіт на повітряних лініях (робота на опорах)
  6. ГЛАВА 1. СОЦІАЛЬНА РОБОТА ЯК ПРАКТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ
  7. Господарське право як галузь правової науки і як навчальна дисципліна
  8. Господарське право як навчальна дисципліна
  9. Дана робота може бути використана класними керівниками 5-11 класів загальноосвітніх шкіл.
  10. Дипломна (магістерська) робота на тему: «Психологічне становлення соціометричного статусу школяра в учнівському колективі»
  11. ДИПЛОМНА РОБОТА
  12. І. Методична робота.

Павліченко Ольги Олексіївни,

яка проходила практику в Рубанівській загальноосвітній школі

І-ІІІ ступенів № 1

Рубанівської сільської ради

Великолепетиського району

Херсонської області

в період з 10 березня 2014 року по 05 квітня 2014 року

 

 

  Факультетський керівник практики     ____ Перетятько В.В. ____________ (прізвище, і»мя по батькові)
Груповий керівник практики   _________ Ткачук О. В. ________________ (прізвище, і»мя по батькові)
Вчитель біології   __________ Жиронкіна Світлана Віталіївна (прізвище, і»мя по батькові)
Класний керівник   _________ Польська Олена Анатоліївна (прізвище, і»мя по батькові)
     

 

 

Запоріжжя 2014

 

Навчальна робота

У школі п’ятиденний учбовий тиждень, урок біології проводиться 2 рази на тиждень. Уроки проходять в одну зміну, початок о 08.30 годині ранку, тривалість уроку 45 хвилин в усі дні. Школа оснащена: 25 навчальних кабінетів, комп’ютерний клас – 2, актова зала – 1, спортивний зал – 1, бібліотека – 1, музей бойової і трудової слави - 1. Урок є основною формою організації учбового заняття.

Кабінет біології обладнаний технічними засобами, наочністю, навчальними приладами на достатньому рівні і дозволяє проводити уроки згідно всіх вимог. У кабінеті міститься комплект демонстраційних макетів для вивчення тем по будові органів рослин (квітка, листок, плоди та ін.), набір опудал птахів, набори заспиртованих препаратів тваринних тканин, органів, цілих тварин. В наявності є необхідна кількість таблиць і плакатів по всіх розділах біології (відчувається недостача наочних матеріалів лише по систематиці рослин). Забезпеченість спеціальними приладами, зокрема, мікроскопами не задовольняє потреб у цих приладах. Є також лаборантська кабінету біології, де є можливість готуватись до уроків, лабораторних і практичних робіт по біології.

Мною були проведені уроки з біології. Біологія проводилась у 9-му класі. Для проведення занять клас повністю підготовлений, а саме: прибраний, провітрений, температура в класі згідно з вимогами, світловий режим в межах норми. Заняття проводиться в класі, площа якого відповідає передбаченим нормам.

Учні добре сприйняли тимчасову заміну вчителя і сумлінно ставились до навчання, готувались до уроків, використовували додаткову літературу і джерела. За рівнем підготовки в класі учні відрізняються; наприклад, з 20 учнів: 7 учнів – готуються на високому та достатньому рівні, 9 – на середньому, а 3 – іноді ігнорують підготовку домашніх завдань. Усі заплановані уроки були проведені.

Широко використовувалась уся різноманітність дидактичних засобів і прийомів, поєднання різних підходів до учнів. Для того, щоб навчити учнів самостійно оволодівати знаннями, застосовувались індивідуальні завдання, які ставились як перед усім класом, так і перед організованими групами. Це дозволило максимально активізувати увагу учнів до предмету і викликати в них зацікавленість у його вивченні.

Приділялась увага учням із здібностями до біології. Зокрема, таким учням пропонувались завдання підвищеної складності та творчі завдання, які стимулювали учнів до пошукової роботи, роботи із додатковою літературою і т.п. Виявлені здібності необхідно активно розвивати та покращувати, допомагати учням отримувати знання високого рівня. Такі задачі стояли перед біологічним гуртком, на заняттях якого учні ще більше зацікавлюються біологією.

У класі в усіх дітей були нові підручники, які відповідали програмі школи. Також учні на уроках біології, основ здоров’я та основ безпеки життєдіяльності використовували спеціально розроблені робочі зошити на друкованій основі. Це полегшувало роботу на уроках і сприяло оптимізації часу.

Уроки були проведені відповідно до теми і на всіх уроках було досягнуто мети. Під час проведення заняття особливих труднощів не було. Перш ніж провести урок, його потрібно скласти і підготувати до його проведення. Тому я завжди планувала свою роботу з учнями. Я вважаю, що на уроці діти повинні бути завжди зайняті, тобто працювати (слухати, давати відповіді на запитання).

Уроки проводились організаційно, чітко підкреслено важливі моменти, із використанням наочності і технічних засобів для навчання. Відповідність використання методів викладання тем обумовлював результат, а учні дуже добре засвоювали новий матеріал і на уроці спостерігалась велика активність учнів. Саме вміле поєднання інформаційних і пошукових методів з технічними засобами навчання дає високу результативність.

Велике значення має робота з невстигаючими. Учителем проводяться додаткові заняття, на яких пояснюються усі погано засвоєні терміни і положення.

Вчитель на уроці володіє ситуацією в класі, ставиться до учнів доброзичливо, уважно, проявляє творче натхнення і оптимістичність. При роботі в класі учні активно працюють з картками, схемами, підручником, роблять висновки, вирішують проблеми.

Контроль засвоєних знань учнів включає в себе усний контроль знань методом фронтального опитування та виконання невеличкої самостійної роботи тестового типу. При підведенні підсумку вчитель відмічає гарну роботу учнів на уроці, вказує на деякі можливі труднощі, виставляє оцінки.

Домашнім завданням було вивчення тем по підручнику із використанням конспекту складеного на уроці.

Уроки проведені на достатньому науковому, методичному й етичному рівні. Учні активно працювали на уроках. Цьому сприяли оптимально підібрані форми і методи учбової роботи і дидактичне забезпечення.

Вчителька була вимоглива і тактовна з учнями. Вона добре володіє ситуацією в класі, організовує його самостійну роботу. Відносини між вчителем та учнем завжди доброзичливі.

 

Виховна робота

 

У закріпленому за мною 9А класі проводилась вся необхідна виховна та позакласна робота, яка була передбачена в індивідуальному плані. Учні свідомо та активно поставились до проведення виховних годин, були на них присутні у повному складі, приймали активну участь у підготовці та проведенні їх. Все це додатково підвищувало загальний рівень розвитку учнів, мотивувало навчальну діяльність та підвищувало громадську активність учнів класу. Проведення виховної роботи було б просто неможливим без активної підтримки класного керівника, яка впевнено і наполегливо доносить до дітей почуття колективізму, обов’язку, власної гідності. Основною формою виховної роботи були виховні години, години спілкування, індивідуальні бесіди.

Разом з класним керівником та активом класу я підготувала і провела позакласний виховний захід на тему «Шкідливі звички – шлях у безодню». Учні зрозуміли, наскільки небезпечні є ці шкідливі звички, наскільки коротке життя для того, щоб марнувати його на самознищення, самообман ілюзією безпечності, що треба цінувати життя та намагатися його зберегти.

Також приймала участь у проведенні батьківських зборів. Де приділялась увага успішності учнів у навчанні, а також поведінці на уроках, доброзичливе ставлення до своїх товаришів.

Виховна робота у 9А класі проводиться з урахуванням багатьох аспектів, зокрема, із отриманням учнями базової середньої освіти і вибором багатьма з них майбутньої спеціальності. Також слід враховувати підлітковий вік учнів, що також глибоко впливає на проведення навчально-виховної роботи з учнями класу.

 

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)