АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Статистичні дані

Читайте также:
  1. Апарат економіко-математичної обробки та аналізу даних в середовищі MS Excel: математичні, статистичні, фінансові функції.
  2. Статистичні дані стосовно дитячих будинків-інтернат
  3. Статистичні методи управління сертифікацією
  4. Статистичні таблиці
  5. Статистичні функції

 

Державна реєстрація авторського права: у 2011 р. до Державної служби подано 5392 заявки на реєстрацію авторського права на твір, що на 8,2 % більше порівняно з даними попереднього року (4948 заявок), прийнято 5176 рішень про реєстрацію, здійснено 5240 реєстрацій авторського права на твір – на 9,5 % більше порівняно з попереднім роком (Рис. 1.1.). Зростання кількості здійснених реєстрацій свідчить про те, що державна реєстрація авторського права набуває все більшого значення та популярності серед авторів та інших осіб, які мають авторські права. Загалом у звітному періоді здійснено 931 реєстрацію авторського права на службовий твір, що на 20,8 % більше, ніж у минулому році (737 реєстрацій). Як і в 2010 р., переважають реєстрації службових творів, майнове право на які належить роботодавцям (707 реєстрацій). Кількість реєстрацій службових творів, які є спільною власністю працівника, що створив твір, та роботодавця, зросла на 32,6% порівняно з попереднім роком (відповідно, 224 проти 169 реєстрацій).

У 2011 р. Державною службою зареєстровано 307 договорів, які стосуються права автора на твір, що більше на 41,7 % порівняно з минулим роком (рис. 1.2.). Слід зауважити, що у 2011 р. подано 302 заявки на реєстрацію договорів, які стосуються права автора на твір, що на 29,5 % більше, ніж у 2010 р. (213 заявок). Найбільшою є кількість зареєстрованих договорів про передачу (відчуження) майнових прав на твір (247), при цьому майже всі договори стосуються повної передачі майнових прав. Крім того, зареєстровано 52 договори про передачу виключного права і 8 договорів про передачу невиключного права на використання твору. Відомості про здійснені у 2011 р. реєстрації публікуються в офіційному бюлетені Державної служби «Авторське право і суміжні права» та у каталозі державної реєстрації.

 

Рис 1.1.

Рис. 1.2.

 

Статистика 2011 року: 312 виявлених правопорушників, 105 судових процесів про стягнення компенсації, 74 кримінальні справи.
Перевірки проводили як у великих (національних, регіональних) компаніях так і в маленьких фірмах, приватних підприємців.

У 2011 р. в центральних органах виконавчої влади проведено планову інвентаризацію комп’ютерних програм з метою контролю за

Дотриманням законодавства з питань їх правової охорони та визначення потреби у нових програмах. Здійснені заходи з легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади сприяли поступовому зниженню рівня

піратства з 89% (2002 р.) до 45,5% (2011 р.).

Протягом січня 2013 року продовжувалась робота щодо державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, відповідно до Закону України „Про авторське право і суміжні права”. За вказаний період надійшла 361 заявка на реєстрацію авторського права, 8 заявок на реєстрацію договорів. Здійснено 549 реєстрацій авторського права на твір та прийнято 5 рішень про реєстрацію договорів, які стосуються права автора на твір.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)