АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Студентки 461 групи

Читайте также:
  1. E. Кваліфікована хірургічна допомога третьої групи
  2. Ацілгліцеріни однієї групи розрізняються між собою складом жирнокислотного залишків - ацил, що входять в їх структуру.
  3. ВИВЧЕННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ГРУПИ.
  4. Вуглеводи поділяються на три великі групи: моносахариди та їх похідні, олігосахариди і полісахариди.
  5. Гіпотеза залежності типу темпераменту від групи крові
  6. Групи крові людини
  7. Групи платників і ставки єдиного податку
  8. Групи платників та ставки єдиного податку з 01.01.2013 р.
  9. Групи ПСГз (на базі вищої освіти)
  10. Групи та критерії відповідності для права перебувати на спрощеній системі
  11. Групи: Ф, БО, МЕ, ЕП, ЕК , ХАІ, ІТП Екзаменатор: Загоруйко І.О.
  12. Групи: Ф, БО, МЕ, ЕП, ЕК, МК Екзаменатор: Загоруйко І.О.

Спанатій А.С

Загнида А. В.

Козлик Л.

Романенко Г. І

Астаф’єва А

Перевірила:

Файчук О. Л.

Миколаїв - 2012

 

День проведення заходу 19.02.2012 р.

Мета: довести до свідомості студентів, що шкідливі звички є основною причиною порушення здоров'я; формування у студентів негативного ставлення до куріння та виховання дбайливого ставлення до власного здоров'я.

Більшість курящих у тім або іншому ступені інформовані про шкоду паління, але проте продовжують курити. За тим числом курящих, з якими доводиться зіштовхуватися в повсякденному житті, мимоволі створюється враження, начебто курить не менше половини людей.

Отже, сигарета запалена. Першими в контакт із тютюновим димом вступають рот і носоглотка. Тепло першим починає руйнівний вплив на організм. Мікроскопічні тріщинки зубної емалі сприяють відкладенню в них тютюнового дьогтю, внаслідок чого поверхня зубів здобуває жовтуватий

колір, а зуби починають видавати специфічний тютюновий запах.
Тютюновий дим дратує слинні залози.

У результаті наступає посилене виділення слини, що курці змушені спльовувати. Частину слини вони проковтують. Втрата апетиту, болю в області шлунка й кишечника, чергування запору й поносу, хронічні гастрити й, нарешті, виразки шлунка й дванадцятипалої кишки, рак шлунка - ось розлади, які зустрічаються в курящих у багато разів частіше, ніж в осіб того ж віку, що мають приблизно однакові умови праці й повсякденного побуту, але некурящих.

При постійному палінні виникає бронхіт, що проявляється кашлем по ранках, що наступає після пробудження, і супроводжується відхаркуванням сіруватого, грязно-коричневого мокротиння. Хронічне подразнення слизової оболонки голосових зв'язок позначається й на тембрі, і на забарвленні голосу. Він втрачає звучність і чистоту, що особливо добре помітно в дівчин і жінок, що зловживають палінням.
Що ж відбувається при палінні? Кров альвеолярних капілярів замість того, щоб збагатитися при вдиху киснем, збагачується чадним газом, що, з'єднуючись із гемоглобіном, утворить так званий карбоксігемоглобін, у результаті чого частина гемоглобіну виключається з акту нормального подиху. У результаті паління послабляє діяльність легенів і веде до стану гіпоксемії.Ще підступніше дія синильної кислоти. Легко проникаючи в кров, вона знижує здатність клітин сприймати кисень із крові, що притікає. Наступає кисневе голодування кліток, а оскільки нервові клітини більше всіх інших мають потребу в кисні, вони й страждають першими від дії синильної кислоти.
Органічні речовини (які входять до складу тютюнового дьогтю), що одержали збірну назву канцерогенів, здатні викликати злоякісні новотвори. Не виключається й рак шлунка як наслідок паління. Однієї з першопричин раку легенів у курців є наявність у тютюновому дьогті одного з найбільш активних радіоелементів - полонію. Людина, що викурює в день пачку цигарок, одержує дозу опромінення в 3,5 рази більше дози, прийнятої міжнародною угодою із захисту від радіації.

У тютюновому димі в пароподібному стані міститься ще одна із сильнодіючих і постійно присутніх, широко відома речовина - нікотин. Найбільш чутлива до нікотину нервова система. Порушуючи регулюючий вплив нервової системи на роботу внутрішніх органів і діючи на них безпосередньо, нікотин змінює нормальне їхнє функціонування. Нікотин підвищує артеріальний тиск, що може призвести до стійкої гіпертонії. Тривале звуження судин серця порушує нормальне харчування серцевого м'яза, а це у свою чергу сприяє частішанню захворювань ішемічною хворобою. Велике значення нікотину в розвитку атеросклерозу.

При хронічному палінні нікотин гнітить діяльність спинного мозку. Результатом цього є порушення функцій центрів, закладених у поперековій частині спинного мозку й керуючих діяльністю полових органів; діючи безпосередньо через кров, нікотин гнітить також і функцію полових залоз. Лікарський досвід переконує, що більше 10% випадків статевого безсилля в чоловіків пов'язані з непомірним уживанням тютюну.
Особливо шкідливу дію робить паління на організм жінок і дітей. Дія нікотину на статеву сферу найчастіше проявляється в порушенні менструацій. Варто пам'ятати й про пагубний вплив тютюну на жіночу красу, що особливо швидко марніє при систематичному палінні. Особливо небезпечно діє паління на функції організму вагітних жінок. Токсикози вагітності, передчасні пологи значно частіше спостерігаються в курящих жінок. Здатність нікотину проникати через плаценту й переходити із крові матері в кров плода надає право стверджувати, що куряща мати ще до народження своєї дитини отруює його нікотином.

Опис проведенних заходів:

1. Було проведено опитування студентів першого курсу на виявлення їхнього відношення до куріння. Анкетування під назвою «Я і куріння» де були розглянуті такі питання:
- який вплив паління на здоров'я людини?

- чи ви палите?

- скільки ви можете знаходитися в курящому приміщені?

- якщо палите то скільки ви палите сигарет в день?

- скільки вам було років коли ви почали курити?

- причини чому ви почали курити?

- якщо кинули палити то чому?


За результатами анкетування було виявлено:

На питання чи палите ви вданий момент 15% відповіло так, 7% ні.
Чи збираєтесь ви кинути палити 10% відповіло ні, 5% так.
Студенти почали палити у віці від 5 до 19 років.

10% студентів хотіли б позбутися цієї звички.


2. Було зроблено колаж на тему «Курение это - The End» де було показано вплив нікотину на кожен орган людини.

3. Роздання студентам брошурок із назвою ‘‘Я не курю и это звучит гордо!’’

Висновки:

Куріння та його вплив на організм людини стають сьогодні соціальною і медичною проблемами. Доведено, що куріння тютюну є великою небезпекою для здоров'я і призводить до виникнення різних захворювань, які спричиняються до передчасної смерті людей. Виявляється, що смертність від раку легень серед курців у 20 разів вища, ніж серед тих, що не курять. Також курці в 13 разів частіше хворіють на стенокардію (захворювання серця) і в 10 разів частіше — на виразкову хворобу шлунка. Як правило, курець живе на 6-8 років менше, ніж його ровесник, який не курить.

Треба пам'ятати пораду великого І.П. Павлова: «Не пейте вина, не отягчайте сердце табачищем и проживете столько, сколько жил Тициан». А Тиціан, знаменитий італійський живописець епохи Відродження, що залишив людству чимало життєстверджуючих творів, прожив 99 років!


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)