АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Види автотрансформаторів

Читайте также:

    Регулюючі пристрої (Реостат)

    Реостат – це прилад, що служить для регулювання сили струму або напруги в електричному ланцюзі. Винайдений німецьким фізиком Йоганном Крістіаном Поггендорфом в середині 19 ст. Реостат – це той самий резистор з одною лиш відмінністю, за допомогою нього можна вручну керувати потоком струму і таким чином здійснювати налаштування пристрою. Приклад реостата можна навести з простого радіо чи магнітоли в якій ви підкручуєте та скручуєте звук в динаміках.

    Основною частиною реостата є провідний елемент, який володіє змінним опором. У свою чергу, електричний опір провідного елемента, залежно від конструкції реостата, може змінюватися плавно або східчасто. Основним призначенням реостата являється кероване обмеження струму або напруги. Проте його використовування, може відрізнятися, залежно від діапазону регулювання струму. В тому випадку, якщо потрібна лише невелика зміна напруги або кількості струму, реостат послідовно включають в електричний ланцюг.

    Реостати поділяються на декілька типів, залежно від їх призначення, способу відведення тепла, і матеріалу, з якого виготовлений провідний елемент. За призначенням, виділяють реостати збудження, пускові,пускорегулювальні і реостати навантажень. Реостати з повітряним або масляним охолоджуванням побудовані за різним принципом відведення тепла, охолоджуючись відповідно потоками повітря (у тому числі і природним способом), або за допомогою маслонаповненого радіатора.

    Основні типи реостатів

    · Дротяний реостат – складається з дроту який має високий питомий опір, натягнутого на раму. Дріт проходить через декілька контактів. Сполучаючи з потрібним контактом, можна отримати потрібний опір.

    · Повзунковий реостат – складається з матеріалу з високим питомим опором, намотаний на стрижень з ізолюючого матеріалу.

    · Рідинний реостат має конструкцію баку, в якому міститься електроліт, в який занурюються металеві пластини. Забезпечується плавне регулювання. Величина опору реостата пропорційна відстані між пластинами, і обернено пропорційна площі частини поверхні пластин, зануреної в електроліт.

    · Ламповий реостат – складається з набору паралельно включених ламп розжарювання. Зміною кількості включених ламп змінювався опір реостата. Недоліком лампового реостата є залежність його опору від ступеня розігрівання ниток ламп.

     

    Регулювальні пристрої

    (Автотрансформатор)

    Автотрансформа́тор — трансформатор, який має, дві або більше обмоток якогі мають спільну частину. Це є варіант виконання силового трансформатора, в якому первинна і вторинна обмотки сполучені безпосередньо, і мають за рахунок цього не тільки електромагнітний зв'язок, а й електричний. Обмотка автотрансформатора має декілька виводів (як мінімум 3), при підключенні до яких, можна отримувати різні напруги.

    Види автотрансформаторів

    Автотрансформатори можуть бути понижувальними і підвищувальними, однофазними і трифазними. У трифазного трансформатора обмотки фаз з'єднують зіркою.

    Значного поширення набули автотрансформатори зі змінним коефіцієнтом трансформації. Такі автотрансформатори оснащуються пристроєм, що дозволяє регулювати величину напруги на вторинній обмотці шляхом зміни числа витків. Це здійснюється завдяки ковзному контакту (щітки чи ролика), що переміщується безпосередньо по зачищеній від ізоляції поверхні витків обмотки. Такі автотрансформатори називають регуляторами напруги.


    Поиск по сайту:



    Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)