АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Оцінювання знань студентів заочного відділення

Читайте также:
  1. V. ЗАКРІПЛЕННЯ ЗНАНЬ, УМІНЬ ТА НАВИЧОК
  2. V. Оцінювання правописних (орфографічних і пунктуаційних) умінь учнів
  3. V. УЗАГАЛЬНЕННЯ Й СИСТЕМАТИЗАЦІЯ ЗНАНЬ
  4. V. Формування нових знань.
  5. Аналіз знань дітей про рослини
  6. Анкета для опитування студентів щодо результативності
  7. Блок 8-3. КАРТИ — ДЖЕРЕЛА ГЕОГРАФІЧНИХ ЗНАНЬ.
  8. Бойовий порядок мотопіхотного відділення у наступі
  9. Варіанти контрольних робіт для студентів заочної форми навчання
  10. Визначення підсумкового рівня знань студентів.
  11. Вимоги до знань і умінь
  12. Відділення комп’ютерних наук

КИЇВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ПСИХОЛОГІЇ

МОДУЛЬНІ КОНТРОЛЬНІ ЗАВДАННЯ

Для студентів 3 курсу заочного відділення

напряму підготовки 6.030102 Психологія,

Дисципліна: «Психофізіологія»

І півріччя (5 сем.) 2011-2012 н.р.

Таб. 1

№ теми Назва теми
ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 1
Тема 1. Предмет, завдання та актуальність розвитку психофiзiологiї Завдання: опрацювати питання: 1. Актуальні проблеми, завдання, зміст і перспективи розвитку психофізіології. 2. Психофізіологічне забезпечення в Україні, США, та інших зарубіжних країнах. 3. Стан психофізіологічного забезпечення в Україні. Перспективні напрями розвитку системи психофiзiологiчного забезпечення в Україні.
Тема 2. Основні поняття і положення психофізіології Завдання: опрацювати питання: 1. Зв’язок психофізіології з іншими науками. 2. Вимоги до організації психофізіологічного обстеження. 3. Керівні документи, які регламентують діяльність психофізіолога і проведення професійного психофізіологічного відбору та раціонального розподілу спеціалістів.
Тема 3. Оцінка функціональних станів людини Завдання: опрацювати питання: 1. Функціональні стани людини. 2. Функціональні робочі стани та працездатність. 3. Індивідуальні кількісні методи оцінки функціональних станів, працездатності та психофізіологічних особливостей людини.
Тема 4. Психофізіологічна характеристика методів дослідження і оцінка головних властивостей нервової системи та сенсомоторних якостей Завдання: опрацювати питання: 1. Головні властивості нервової системи: сила, лабільність, динамічність нервової системи, функціональна рухливість нервових процесів. 2. Методи дослідження головних властивостей нервової системи. 3. Визначення і оцінка психомоторних якостей людини. 4. Складна та проста сенсомоторні реакції, реакція на рухомий об’єкт, теппінг-тест.
Тема 5. Аналізатори і сенсорно-перцептивні процеси Завдання: опрацювати питання: 1. Характеристика аналізаторів людини: зорового, слухового, смакового, нюхового, тактильного, температурного, пропріоцептивного, рухового, вестибулярного, інтероцептивного. 2. Пороги чутливості та больове відчуття. 3. Сенсорно-перцептивні процеси в системі переробки інформації. 4. Фізіологія сенсорних систем.
ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ ІІ
Тема 6. Загальні закономірності та особливості трудової діяльності Завдання: опрацювати питання: 1. Характеристика трьох рівнів трудової діяльності: мінімальний, максимальний та оптимальний. 2. Мінімальний пороговий та максимальний рівні діяльності як крайні можливості функцій організму.
Тема 7. Психологічні та психофізіологічні умови та особливості професійної діяльності Завдання: опрацювати питання: 1. Нормування параметрів умов життєдіяльності за фізичними, хімічними, біологічними і соціально-психологічнимифакторами. 2. Фізичні фактори температура, вологість, швидкість повітря, шум, вібрація, механічні коливання і прискорення, електромагнітні випромінювання, зміни барометричного тиску, качка.
Тема 8. Психологічні і психофізіологічні особливості діяльності в звичайних та екстремальних умовах. Методики дослідження працездатності Завдання: опрацювати питання: 1. Психофізіологічні основи ефективної діяльності в звичайних і екстремальних умовах. 2. Організація психофізіологічного контролю за ефективною і безпечною діяльністю в екстремальних умовах. 3. Комплексне визначення функціонального стану й працездатності людини з обов'язковою оцінкою функцій головних та обслуговуючих органів та систем.
Тема 9. Психофізіологічне забезпечення психічного і фізичного здоров’я. Актуальні проблеми забезпечення психічного та фізичного здоров’я. Психофізіологічні аспекти психогігієни і психопрофілактики Завдання: опрацювати питання: 1. Психогігієна: загальні поняття, форми, методи. 2. Психопрофілактика: загальне поняття, форми, методи, обсяг та організація в умовах навчальної діяльності в Україні. 3. Первинна, вторинна та третинна психопрофілактика. 4. Оцінка ефективності застосованих методів.
Тема 10. Фактори ефективної та безпечної діяльності. Шляхи та засоби психофізіологічного і психологічного забезпечення професійної діяльності Завдання: опрацювати питання: 1. Правила взаємодії компонентів праці спеціаліста зі знаряддям й предметом праці, навколишнім середовищем порушення норм та зв’язків між ними як причини небезпеки. 2. Фактор організації взаємодії під час праці як п’ятий компонент трудового процесу, який їх пов’язує й визначає поведінку людини.

Система

оцінювання знань студентів заочного відділення


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)