АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пояснення до нумерації стрілок інформаційної моделі

Читайте также:
  1. Аналіз зміни рівноваги у моделі AD-AS.
  2. Аналіз моделі IS-LMдля відкритої економіки при фіксованому обмінному курсі.
  3. Аналіз моделі мультиплікатора.
  4. Аналіз суті та практичних висновків моделі економічного зростання Р. Солоу.
  5. В якості економічної моделі справжнього соціалізму економічні радники Горбачова певний час вбачали
  6. Визначення практичної придатності побудованої ої регресійної моделі.
  7. Визначення рівня сукупного попиту у базовій моделі рівноваги на товарних ринках ADAS. Чинники сукупного попиту.
  8. Виробнича функція в моделі Р. Солоу
  9. Висновки моделі IS-LM-BP для випадків абсолютної не мобільності та абсолютної мобільності капіталів
  10. Висновки моделі IS-LM-BP для випадків малої та високої мобільності капіталів
  11. Висновки моделі Мандела-Флемінга для макроекономічної політики
  12. Висновки моделі Солоу, Золоте правило нагромадження, роль технічного погресу в економічному зростанні.

Тонкими стрілками показано інформаційні потоки документації життєвого циклу усередині підприємства та інформаційнавзаємодія підприємства із зовнішнім середовищем, а товстими — контролюючі потоки, які хоча і не передбачають формування окремих документів, але відіграють суттєву роль.

Продавець у магазині приймає від покупця замовлення на виготовлення м'яких меблів. Далі інформація про замовлення (1) передається директору, який передає замовлення у цех і у технологічний відділ.

У Технологічному відділі здійснюють підготовку 2 видів документів: відомість комплектації (2) направляють у бухгалтерію, а технологічну документацію (3) передають у цех.

У бухгалтерії формують накладну на одержання матеріалів (4) і передають її на склад.

Якщо необхідні матеріали є в наявності, то комірник готує накладну на передачу матеріалів (5) та їх відправляють в цех. Якщо матеріали відсутні на складі, то формують відомість на закупівлю (специфікацію) (6), яку передають директору. Директор зв'язується з постачальниками і домовляється про поставку необхідних матеріалів на склад. Після оплати рахунку (7) бухгалтерією закуплені матеріали від постачальників надходять на склад разом із прихідними документами (8).

Після виконання замовлення, інформація про його готовність (9) надходить із цеху у магазин. Продавець зв'язується із покупцемі повідомляє, що його замовлення виконане і домовляється про дату і час доставки. Документи на одержання замовлення (10) продавець передає водієві. Водій доставляє меблі, підписує документи в клієнта і передає їх у бухгалтерію.

У бухгалтерію так само передають авансовупередоплату (11) і залишок оплати замовленняклієнтом (12).

Розроблені дизайнером проекти нових моделей м'яких меблів (13) передають директорудля затвердження.

Бухгалтерія здійснює щомісячні платежі у муніципальні служби: податки (14), пенсійні нарахування працівників цеху (15), комунальні платежі (16).

Бухгалтерія в міру необхідності надає оперативну інформацію директору (17).

Товстими стрілками на схемі показано контролюючі потоки, які не передбачають формування окремих документів. Це матеріальний і фінансовий контроль бухгалтерії (18), технічний контроль над виконанням замовлення (19) технологічного відділуі управлінський контроль (20) зі сторони директора цеху.

 


Рис.8.8. Інформаційна модель підприємства  


 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)