АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Дмитро Корчинський

Читайте также:
  1. Авантюра Василия Косого
  2. АНАЛІЗ НАСЛІДКІВ ПРИЙНЯТИХ РІШЕНЬ
  3. Аналітичний огляд наукових публікацій на тему : «Процентна політика НБУ та оцінка її ефективності»
  4. Андрей Боголюбский
  5. Антропогенный источник угрозы
  6. Борьба за Москву
  7. Братства як культурні та освітні осередки.
  8. В нелегальном зале игровых автоматов Правый сектор нашел ... агитацию Ковача.
  9. В1.1 Основні історіософські концепції походження українського народу.
  10. Витязь выбирает путь
  11. Вихователь: Дітковська І.Г.
  12. Відомі україно-американці

лідер партії "Братство"

У нас фактично запроваджено таке право. Будь-яка людина, яка несудима, може дуже легко придбати нарізну вогнепальну зброю, а в багатьох людей вона вже є. В Україні зараз більше двох мільйонів стволів нарізної зброї на руках у населення. Себто, тут якраз проблеми немає. У цьому сенсі Україна навіть більш вільна країна, ніж більшість європейських країн. Безумовно, що це необхідно і варто щоб воно було.

Насправді, із зареєстрованих стволів здійснюється дуже мало злочинів. Здебільшого використовуються незареєстровані.

Скажемо так, автомобіль – це більш небезпечна зброя, ніж пістолет, ним можна вбити значно більше людей. І тим не менше, всі люди мають можливість вільно користуватися автомобілями. Насправді, українці дуже тихі та мирні. У нас не було жодного серйозного міжнаціонального конфлікту за ці роки. Публіка схильна до покори і тому дуже спокійно можна давати зброю.

 

Вячеслав Кредісов

доктор економічних наук, політик

Якщо питання неконтрольованого продажу зброї стало на часі, потрібно передусім поставити питання - мотив? Кому це потрібно? Боюсь, що відповідь, яка першою спадає на думку нам з вами не сподобається... Ми живемо у психологічно нестійкому суспільстві, маємо непередбачуване (непрецедентне) законодавство, наші громадяни, як свідчить новітня історія Украіни, здатні на створення революційних ситуацій... До речі, жодного логічного аргументу на підтримку такого "новшества", крім легалізації неконтрольованоі злочинності, я не можу навести. Як говорить народна мудрість, - рушниця, що висить, має вистрілити. Хто зна, кому судилося стати жертвою.. Якщо говорити на перспективу, то цивілізований світ, в першу чергу оплот демократії Сполучені Штати Америки, наразі обговорюють питання обмеження вільного продажу зброї. Їм вже вистачило десятків не винних життів, серед яких діти, що неможливо говорити про це без болю...Якщо навіть у спокійний благополучній Норвегії, яка за якістю життя посідає перші місця в Європі, з'явився Андерс Берінг Брейвіки, як можемо застрахуватись ми, не впевнені у завтрашньому дні українці? А якщо казати коротко та від душі, - я б не хотів, щоб у мого сина та його друзів-ровесників в кишені лежав легально куплений пістолет...

 

Тарас Лутчин

політолог

Сьогодні стабільність у нашому суспільстві бажає бути кращою і спостерігається певний рівень напруженості і незадоволення. А рівень безробіття ще більше «підсолює» усю цю ситуація. За таких умов є великий ризик того, що народ може «зірватися». Як писав Т.Шевченко: «…а майдани, кров почервоніла…». Думаю, такого нам не потрібно.

У цій всій ситуації найкращим показником у цьому питанні має бути рівень психологічного здоров’я нації, щоб засіб для самозахисту не перетворився на засіб для вбивства, зведення рахунків, шантажу, пограбувань, залякування та був додатковим елементом неспокою та нестабільності.

Вислів «більше зброї – менше злочинів» у нас може просто не спрацювати, а може статися навпаки: «більше зброї – більше конфліктів».

Хоча тепер хто хоче, той і так має зброю, незважаючи на законодавство.

Чи може незаможна людина, яка і є найбільш незахищеною, купити собі зброю? Ні. Тому краще звернути увагу на вдосконалення системи захисту прав людини, судочинства, відкритості суспільства – і тоді питання володіння зброєю не буде таким гострим.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)