АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 3. Податок на доходи фізичних осіб

Читайте также:
  1. АКЦИЗНИЙ ПОДАТОК
  2. Біохімічні зміни в організмі під впливом фізичних вправ.
  3. Бюджетна стратегія і бюджетний процес ЄС. Бюджет ЄС, його доходи і видатки.
  4. Види бюджетно-податкової політики. Вплив податків на доходи бюджету.
  5. ДОХОДИ В ЗВІТ ПЕРІОДІ:ОСОБЛ ВИЗНАННЯ ПРИ ОПОД ПРИБУТК НА П-СТВІ
  6. Екологічний податок
  7. Екологічний податок.
  8. Екологічний податок. Платники, об’єкт і база оподаткування. Ставки податку. Порядок обчислення та строки сплати податку.
  9. ЕКОЛОГІЧНИЙ ПОДАТОК: ПЛАТНИКИ, ОБ’ЄКТИ, СТАВКИ, ПОРЯДОК ОПЛАТИ ТА ЗВІТНОСТІ
  10. Економічна активність держави. Державні доходи та видатки.
  11. Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб підприємців
  12. Замовники, за дорученням яких виробляються підакцизні товари (продукція) з давальницької сировини, сплачують податок виробнику.

Завдання 1. Працівник підприємства, що є батьком трьох дітей, отримує щомісяця заробітну плату у розмірі 3500 грн. 25 листопада йому з каси під звіт були видані кошти на придбання канцелярського приладдя у сумі 200 грн. Невикористані 100 грн. були повернені на підприємство 3 грудня. Розрахувати суму податку з доходів фізичних осіб за листопад 2011 р.

Завдання 2. Громадянин, що має посвідчення особи, постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи та утримує дитину-інваліда віком 8 років працює у двох роботодавців одночасно. У першого з них він одержує 1300 грн. за місяць, у другого 1000 грн., за місяць. Перший роботодавець виплачує заробітну плату натуральною продукцією власного виробництва. Розрахувати суму податку з доходів фізичних осіб, яку утримають обидва роботодавці з громадянина.

Завдання 3. Громадянин, який від’їжджає за кордон на постійне місце проживання, розпродає своє майно в Україні. Так протягом року він спочатку продав автомобіль Toyota Avensis за 15000 доларів, гараж, площею 30 м2 за 4000 доларів, а потім і квартиру площею 72 м2 за 50000 доларів США. Курс долара 8 грн. за 1 долар. Розрахувати суму податку з доходів фізичних осіб, яку має заплатити громадянин за рік, якщо він добровільно подав декларацію, у якій зазначив, що протягом року щомісяця сплачував страхові внески до вітчизняної страхової компанії за договором довгострокового страхування життя дружини у розмірі 1000 грн., а його заробітна плата протягом року була стабільною у розмірі 6000 грн. на місяць.

Завдання 4. Громадянин вперше продає у 2011 році власну квартиру, загальна площа якої складає 47 м2, і яка знаходилася у його власності 8 років за 30000 доларів США. Крім того у цьому ж році він вступає у право спадкоємця стосовно квартири померлого батька. Оціночна вартість житла 34000 грн., площа 69 м2. Також громадянин успадковує кошти батька, що були на його рахунку в банківській установі у розмірі 80000 грн. Розрахувати загальну суму податку з доходів фізичних осіб, яку має заплатити громадянин з усіх наведених операцій, якщо мінімальна заробітна плата на 1 січня 2011 р. складає 941 грн., а курс долара США залишається стабільним на рівні 7,90 грн. за 1 долар США.

Завдання 5. Громадянин, який досяг 65 років, продовжує працювати на підприємстві і отримує заробітну плату 3000 грн. Крім того, з Пенсійного фонду України йому виплачується трудова пенсія в розмірі 900 грн. і з недержавного пенсійного фонду додатково виплачується по 1000 грн. щомісяця. У відповідний термін громадянин добровільно подав до податкової інспекції декларацію, де вказав, що сплатив за навчання сина за контрактом у Національному економічному університеті 7000 грн. за рік. Крім того, від померлого батька, що є громадянином Російської Федерації він успадкував будинок площею 150 м2. Державна оцінка об’єкта нерухомості 60000 грн. Визначити суму податку з доходів фізичних осіб, яку має заплатити громадянин за рік.

Завдання 6. Визначити розмір податкової знижки платника податку, якщо він будує житловий будинок площею 140 м2 за рахунок коштів отриманих як іпотечний житловий кредит в розмірі 350000 доларів США під 38 % річних (курс долара 8,05 грн. за 1 долар), а також навчає у вищому навчальному закладі сина, сплачуючи за його навчання за контрактом 10000 грн. на рік.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)