АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Податки на операції з нерухомістю, цін. паперами та ін. рухомим майном

Читайте также:
  1. Автоматична фіскальна політика. Автоматичні чисті податки як вмонтовані стабілізатори.
  2. Автономні інвестиції. Чинники автономних інвестицій: технічний прогрес, рівень забезпеченості основним капіталом, податки на підприємців, ділові очікування. Модель акселератора.
  3. Аналіз структури операцій з цінними паперами
  4. Банківські операції
  5. БАНКІВСЬКІ ОПЕРАЦІЇ
  6. Валютні операції.
  7. Виконання завдань під час стабілізаційних, специфічних дій військ та у спеціальній операції
  8. Відомості про будь-які обмеження щодо права володіння цінними паперами.
  9. Вказати, яка із бухгалтерських проводок відповідає здійсненій операції.
  10. Головним напрямком розвитку МПП стало розширення міжнародної спеціалізації і кооперації виробництва.
  11. Депозитні та вкладні операції
  12. Державні видатки. Податки та їх загальна характеристика. Система оподатковування та її ефективність. Крива Лаффера.

Податкова система Франції - сукупність загальнодержавних та місцевих податків та зборів Франції, що стягуються в установленому порядку.

Особливості податкової системи Франції:

1. високі соціальні податки – платежі та внески у фонди соціального призначення (більше 40% загальної суми у порівнянні з 30% по країнах ЄС).

2. фіскальне значення непрямого оподаткування (податків на споживання) у загальній сумі державних доходів перевищують долю прямих. Не випадково Франція – батьківщина ПДВ.

3. в основі бюдж. процесу - принцип пріоритету ресурсів. - затвердження парламентом споч. доход. частини бюджету, потім видаткової.

4. політика децентралізації - розширення прав місц. органів самовряд.

5. відповідно до вимог уніфікації податкових систем в рамках ЄС оподаткування з одночасним розширенням податкової бази за рахунок скасування пільг.

Загалом податки та збори у Франції становлять близько 90 % дохідної частини бюджету. При досить централізованій системі законодавства у сфері оподаткування місцевим органам самоврядування належить відносна автономія. Вони можуть самостійно встановлювати місцеві податки.

Питома вага податків у ВВП Франції = 45,8% (на 5 % вище від оподатк. ЄС). Дольова частка окремих податків у ВВП складала: прибутк. податок – 8,1%; податок на прибуток підприємств – 2,9%; внески на соц. страхування – 16,6%; под. на споживання (тов. і посл.) – 12,3%; інші податки – 5,9%. Структура бюджетних доходів від податкових надходжень (в %): прибутковий податок – 12,2; податок на прибуток корпорацій – 5,2; внески у фонди соц. призначення – 43,3; податок на заробітну плату – 1,8; податок на майно – 4,8; податки на товари і послуги – 29,4; інші податки – 3,3%.

ПДВ - встановлено на операції виробничого та комерційного характеру.

ставки: стандартна (19,6%) і понижена (2,2% і 5,5%). Оподаткування за пониженою ставкою - для сільськогосп. продукції та продовольства, медикаментів і мед. обладнання, книг, вантажних і пасажир. перевезень, культурних заходів, турист. і готел. послуг, а також для обідів працівників підприємств протягом роб. дня. Підвищена ставка — 22 %: на алкоголь, автомобілі, тютюнові вироби, предмети розкоші.

Від сплати ПДВ звільняються:

Малі підприємства – якщо їх оборот за фін. рік не перевищ 70 тис. євро.

Всі операції, пов’язані з експортом.

Банківська і фінансова діяльність.

Послуги приватних лікарів і викладачів.

Сільське господарство і рибальство.

Держ. установи, що здійснюють адмін., соц, культурні і спорт. функції.

ПДВ сплачується 1 раз у місяць згідно поданої декларації. Крім ПДВ, оподат-ня споживання, зазвичай, здій-ся за доп. акцизів на нафтопродукти; електроенергію; спиртні напої та пиво; мінер. воду; тютюн. вироби; цукор і кордит. вироби; деякі продов. товари, вироблені з олійних і зернових культур; сірники; дорогоц. метали та ювелірні вироби; витвори мистецтва й антикваріат; страхові та біржові операції; гральний бізнес; телевіз. рекламу.

Податки на операції з нерухомістю, цін. паперами та ін. рухомим майном

Диференціація ставок залежить від терміну знаходження будівель у власності продавця. нульова ставка - продаж будинку фактичного проживання, від першої продажі, і від продажі нерухомості, що знах-ся у власності не менше 32 р. За максим. ставкою опод-ся доходи від реалізації нерухомості, проданої в перші 2 р. після її придбання.

Прибуток одержаний від операцій із цінними паперами, оподатковуються за ставкою 16% у випадку, якщо величина прибутку перевищує 307600 євро. Прибуток, одержаний від операцій з іншим рухомим майном опод-ся у випадку, коли сума угоди перевищує 20000 євро. Для витворів мистецтва встановлені дві ставки: 4,5% і 7% – для предметів мистецтва, для виробів із дорогоцінних металів – 7,5%.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)