АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок складання Звіту про власний капітал

Читайте также:
  1. I. Порядок наследования восходящих
  2. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  3. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  4. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  5. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  6. II. Порядок проведения конкурса
  7. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  8. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  9. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  10. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  11. VII. Порядок здійснення тимчасового вилучення посвідчення водія
  12. А) традиційний порядок укладання господарських договорів.
Крок Його суть
Перший Перенесення залишку власного капіталу на початок року в розрізі статей із розділу І пасиву Балансу
Другий Коригування зазначеного залишку внаслідок зміни облікової політики, виправлення помилок та інших змін, передбачених ПС (БО) 6 “Виправлення помилок і зміни у фінансових звітах”
Третій Визначення скоригованого залишку власного капіталу на початок року у розрізі статей
Четвертий Перенесення чистого прибутку (збитку) за звітний період із Звіту про фінансові результати
П’ятий Відображення змін у власному капіталі у зв’язку з іншим сукупним доходом (в т.ч внаслідок переоцінки активів). Такі операції вплинуть на статтю «Капітал у дооцінках», «Додатковий капітал»
Шостий Відображення впливу розподілу прибутку на власний капітал. Подаються дані, які відображають розподіл прибутку між учасниками (власниками) підприємства або спрямування прибутку до статутного капіталу, резервного капіталу, тощо. Такі операції призведуть до зменшення статі “Нерозподілений прибуток” і збільшення, відповідно, статей “Зареєстрований капітал” та/або “Резервний капітал”.
Сьомий Відображення впливу на власний капітал внесків учасників до зареєстрованого капіталу (статутного чи пайового)
Восьмий Подання інформації про вилучення капіталу. Тут наводяться дані про зменшення власного капіталу підприємства внаслідок виходу учасника, викупу чи анулювання викуплених акцій акціонерним товариством, зменшення номінальної вартості акцій або з інших причин. Викуп акцій призведе до збільшення статті “Вилучений капітал”, а їх перепродаж або анулювання – до її зменшення.
Дев’ятий Відображення інших змін у складі власного капіталу: · списання невідшкодованих збитків за рахунок статутного або пайового капіталу; · вартості безплатно отриманих активів, що зумовило зростання власного капіталу, не пов”язаного із підвищенням ефективності діяльності підприємства
Десятий Визначення загальної суми змін у складі власного капіталу за звітний рік внаслідок: · переоцінки активів; · чистого прибутку (збитку) за звітний період; · розподілу прибутку; · внесків учасників; · вилучення капіталу; · інших змін у капіталі.
Одинадцятий Визначення залишку власного капіталу на кінець року у розрізі його складових і порівняння одержаних даних з відповідними даними розділу І пасиву Балансу.

Структура звіту побудована за шаховим принципом і відповідно до структури плану рахунків. Шаховий принцип передбачає побудову по горизонталі джерел утворення власного капіталу, а по вертикалі – статей з відображенням інформації про його зміни за даними складу і змінами джерел власного капіталу.

У Звіті про власний капітал суми, які зменшують статті власного капіталу наводяться в дужках. Особливість заповнення звіту полягає в тому, що зміна одного виду капіталу, одночасно призводить до зміни іншого. Звіт про власний капітал складається на підставі даних Балансу, Звіту про фінансові результати, а також аналітичних даних до відповідних облікових регістрів.

Необхідно звернути увагу на те, що з метою проведення порівняльного аналізу інформації, підприємства повинні до річного звіту про власний капітал додатково подавати звіт за попередній рік.

Користувачі фінансової звітності проводять детальну оцінку ефективності управління, визначають динаміку і перспективи прав інвесторів.

 

Процес складання звіту можна поділити на кілька етапів відповідно, а саме.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)