АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інструкція щодо надання послуг з ремонту та пошиття швейних і хутряних виробів, виробів із шкіри, головних уборів

Читайте также:
  1. Адміністративна процедура при надання адміністративних послуг.
  2. Алгоритм діагностики і надання допомоги хворим з політравмою на догоспітальному етапі
  3. Алгоритм надання допомоги хворим з пошкодженням хребта і спинного мозку на догоспітальному етапі
  4. Асортимент та обсяг виробництва кондитерських виробів по ВАТ «Іванківського хлібозаводу», 2010 рік, кг
  5. Баланс товарів і послуг
  6. Вартість наданих послуг та порядок розрахунків
  7. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Він без свідомості й лежить на животі. У якому випадку Ви перевертаєте постраждалого на спину?
  8. Ви приступили до надання допомоги дорослому постраждалому на місці події. Коли Ви займетесь визначенням наявності пошкоджень опорно-рухового апарату?
  9. Ви приступили до надання допомоги постраждалому на місці події. Він без свідомості й лежить на животі. Ви перевернули його на спину. Постраждалий не дихає. Ваші дії далі.
  10. Вибір раціонального способу ремонту деталі.
  11. Види адміністративних послуг.
  12. Види аудиторських послуг та особливості їх надання.

Х. Права й обов’язки замовника

1. Замовник має право:

на достовірну, доступну та своєчасну (до отримання послуг) інформацію про послуги та виконавця;

на участь у перевірці відповідності наданої послуги вимогам технологічної документації виконавця;

на перевірку повноти та вартості наданої послуги;

надавати виконавцю власні складові частини (системи) КТЗ чи матеріали для виконання замовлених послуг;

заявляти про вартість свого майна, яке він передає на відповідальне зберігання;

на відшкодування у повному обсязі збитків, завданих його майну, та шкоди, завданої його здоров'ю внаслідок неналежного надання послуг;

вимагати повернення не використаних та замінених під час виконання ремонту і технічного обслуговування складових частин і матеріалів, наданих виконавцю;

на пільгове обслуговування у визначених законодавством випадках;

відмовлятися від оплати послуг, не передбачених договором;

на обмін встановлених на КТЗ виконавцем запасних частин відповідно до законодавства;

вирішувати спірні питання з виконавцем відповідно до умов договору або оскаржувати їх відповідно до чинного законодавства;

інші права, встановлені законодавством про захист прав споживачів.

 

Отже, дії замовника є правомірними, натомість виконавець мав заздалегідь у телефонному режимі повідомити замовника.

 

Задача 2. Громадянка «О» замовила пошиття зимового пальто у ТзОВ „Світлана” з матеріалу, який вона вибрала. У процесі пошиття громадянка «О» не висловлювала жодних претензій. Коли пальто було готове, гр.О. заявила, що воно їй не підходить ні за фасоном, ні за кольором і відмовилася оплатити пошиття. Проаналізуйте ситуацію.

 

Розв’язок:

Інструкція щодо надання послуг з ремонту та пошиття швейних і хутряних виробів, виробів із шкіри, головних уборів

Згідно з п. 2.1 даної Інструкції:

2.1. Замовлення оформлюється договором (квитанцією).
Приймальник під час оформлення замовлення на пошиття виробів
повинен надати замовнику професійну консультацію і узгодити з ним
модель (ескіз, малюнок) виробу, розмір, фасон, матеріали,
фурнітуру і т.ін., що підтверджується підписом замовника.

 

Оскільки інформація щодо пошиття зимового пальта була узгоджена, громадянка О мала сплатити пошиття пальта. Отже, дії О були неправомірними.

 

Задача 3. За договором будівельного підряду, підрядник БМУ №13 збудувало 120-ти квартирний житловий будинок. Замовником будівництва був виконавчий комітет міськради. Будинок був прийнятий в експлуатацію згідно Акту Державної комісії. Поселившись у квартирі згідно виданих ордерів, мешканці звернулися зі скаргою про недоліки будівництва. Зокрема, у квартирі №7 відсутні вхідні двері, у квартирі №21 повністю відсутнє сантехнічне обладнання, у всіх квартирах 15 (останнього) поверху протекла стеля через недоліки покрівлі, у деяких квартирах побито або повністю відсутнє віконне скло. Мешканці будинку вимагали усунення зазначених недоліків і застосування відповідних штрафних санкцій до підрядника. Проаналізуйте ситуацію і вирішіть спір.

 

Розв’язок:

Виконавчий комітет міськради – замовник

БМУ №13 – виконавець

Ст. 883 ЦК передбачає відповідальність підрядника

Підрядник відповідає за недоліки збудованого об'єкта, за прострочення передання його замовникові та за інші порушення договору (за недосягнення проектної потужності, інших запроектованих показників тощо), якщо не доведе, що ці порушення сталися не з його вини.

2. За невиконання або неналежне виконання обов'язків за договором будівельного підряду підрядник сплачує неустойку, встановлену договором або законом, та відшкодовує збитки в повному обсязі.

3. Суми неустойки (пені), сплачені підрядником за порушення строків виконання окремих робіт, повертаються підрядникові у разі закінчення всіх робіт до встановленого договором граничного терміну.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)