АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИКОНАННЯ ЗАВДАННЯ

Читайте также:
  1. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  4. IV. Домашнє завдання
  5. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  6. V. Оголошення домашнього завдання.
  7. V. Оголошення домашнього завдання.
  8. VI. Домашнє завдання
  9. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  10. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  11. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  12. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)

ЗВІТ

з дисципліни «Моделювання систем»

Тема: «Імітаційна модель комутатора»

 

 

Виконав: курсант 201 навчальної групи

солдат Ю.В.ІВАНЕНКО

Перевірив: викладач кафедри № 21 підполковник М.М НЕСТЕРЕНКО

 

 

КИЇВ – 2014


Мета: дослідження характеристик комутатора, до яких насамперед слід віднести його продуктивність. Ця характеристика визначається кількістю призначених для користувача даних, які передаються в одиницю часу через його порти. Продуктивність комутатора вимірюється в мега бітах в секунду. Всі часові параметри моделі були вибрані відповідно до специфікації FastEthernet.

 

ВИКОНАННЯ ЗАВДАННЯ

Для початку роботи була побудована модель пакетного комутатора (рис.1), яка складається з трьох робочих станцій Subsystem, Subsystem1 і Subsystem2, які виконують функції генераторів пакетів. З виходу кожної робочої станції пакети поступають у вхідні буфери комутатора, представлені на схемі у вигляді блоків FIFO Queue, FIFO Queue1 і FIFO Queue2. Трьохпортовий пакетний комутатор знаходиться в центрі схеми у вигляді сукупності двох блоків Pathcombiner і Outputswitch. Функція об'єднувача шляху (Pathcombiner) полягає у виборі пакетів з вхідних черг і просуванні їх на вхід боку Outputswitch у міру завершення обслуговування попередніх пакетів. До трьох вихідних портів комутатора приєднано три приймачі пакетів Single Server, Single Server1 і Single Server2. Таким чином, в даному прикладі комутатор виконує наступні функції:

– сполучає три джерела пакетів з трьома місцями призначення;

– приймає пакети, що прибувають, в буфер (тобто, в чергу) для кожного з джерел даних;

– випадковим чином вирішує задачу, коли два або більш за пакети знаходяться на початку їх відповідних черг і мають рівні часи прибуття і однакові адреси приймачів.

Рис. 1 Схема моделі пакетного комутатора

Генерування пакетів виконується трьома джерелами Subsystem, Subsystem1 і Subsystem2. Схема однієї підсистеми генерування пакетів (рис. 1) включає 4 функціональних блоки:

– Time-based entity generator генерує часові інтервали (intergeneration) між послідовними пакетами. Формування часових інтервалів від кожного джерела підкоряється експоненціальному закону розподілу псевдовипадкових чисел.

– Блок Destination формує адреса сервера-приймача, що є випадковим цілим числом між 1 і 3.

– Блок Length формує часовий інтервал, відповідного розміру пакету. Це випадкові цілі числа, обчислені відповідно до розміру пакету.

– На виході блоку Setattribute формується пакет із заданими часовими параметрами і адресою призначення;

– Блоки Entitysink відображають діаграми, відповідні довжині пакету (Length), адресі приймача (Destination) і часовим інтервалам формування пакетів (Time).

 

Рис.2 Модель робочої станції

На рис. 3, 4, 5 представлені часові діаграми, що ілюструють процедуру генерування пакетів.

Рис. 3 – Міжкадрові інтервали формування пакетів

 

Рис. 4 Формування довжини пакету

 

Рис. 5 Формування адреси приймача

 

Зберігання пакетів у вхідних буферах комутатора. З виходу кожного блоку Setattribute пакети надходять у вхідні буфери комутатора ( рис. 6). Блок Path combiner виконує процедуру мультиплексування n × 1, під'єднуючи три буфери до вихідного комутатора. До трьох вихідним портам комутатора приєднані приймачі пакетів Singleserver, Single Server1 і Single Server2.

 

Рис. 6. Вхідні і вихідні буфери комутатора

Узгодження часу моделювання з реальним часом. Кількість пакетів, що поступають на вхідні порти комутатора при моделюванні, повинна відповідати кількості пакетів, що обробляються комутатором в реальній мережі за одну секунду.

Модель комутатора була доповнена підсистемою обчислення загальної кількості пакетів, сформованих на виходах трьох робочих станцій (рис. 7). Ці дані підсумовуються в блоці Discrete Event Subsystem і поступають у вікно Workspace.

 

Рис. 7. Підсистема обчислення загальної кількості сформованих пакетів.


Висновки

Вході виконання лабораторної роботи була розроблена модель пакетного комутатора, для дослідження характеристик комутатора, до яких насамперед відноситься його продуктивність. Ця характеристика визначається кількістю призначених для користувача даних, які передаються в одиницю часу через його порти. Продуктивність комутатора вимірюється в мега бітах в секунду. Всі часові параметри моделі були вибрані відповідно до специфікації FastEthernet.

В результаті виконання лабораторної роботи було розраховано, що мінімальна продуктивність моделі становить 3*512=1536=1,5 Мбіт/с

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)