АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІІІ. Кількісний та якісний аналіз отриманих даних

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. SWOT-аналіз ВТК «Лукас».
  3. VII. Аналіз галузі
  4. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  5. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  6. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  7. Аналіз абсолютних показників фінансової стійкості
  8. Аналіз асортиментної продукції
  9. Аналіз видатків Мостиського району на фінансування соціальних потреб у сучасних умовах
  10. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  11. Аналіз виручки від реалізації продукції, оцінка впливу факторів на її зміну
  12. Аналіз витрат підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний та факторний аналіз витрат)

І. Побудова теоретичної моделі досліджуваного явища.

Тема: Дослідження особливостей морального розвитку юнака і підлітка.

Об’єкт дослідження: Особливості морального розвитку.

Предмет дослідження: Особливості морального розвитку юнака і підлітка.

Гіпотеза дослідження: Підліток знаходиться на другому, конвенціональному, рівні морального розвитку, а юнак на третьому, постконвенціональному.

Мета дослідження: Визначити стадії морального розвитку досліджуваних.

Завдання дослідження:

1. Ознайомитися з теоретичним матеріалом теми.

2. Побудувати теоретичну модель досліджуваного явища.

3. Провести дослідження.

4. Зробити кількісний та якісний аналіз даних.

5. Написати висновок.

Методи та організація дослідження: Стимульний матеріал (Л. Кольберг, 1963 р.)

Вибірка: Два досліджуваних: досліджуваний I – Синиця Валентин (20 років) та досліджуваний II – Петрук Сергій (13 років). Стать – чол.

План дослідження:

1. Побудова теоретичної моделі досліджуваного явища.

2. Збір фактичних даних

3. Кількісний та якісний аналіз отриманих даних.

4. Інтерпретація отриманих даних. Висновки.

 

ІІ. Збір фактичних даних

    Питання Відповіді
Досліджуваний I Досліджуваний II
  Чи правильно вчинив чоловік?... Чому?   Так правильно, тому що життя людини важливіше за будь-які гроші. Чоловік вчинив не зовсім правильно, бо він вкрав, порушив закон.
  Що у поведінці чоловіка хворої жінки було правильним?... Чому?   Правильно те, що чоловік врятував життя своєї жінки, бо це найголовніше. Те, що він шукав гроші на лікування, прийшов до аптекаря і пояснив ситуацію.
  Що в поведінці чоловіка хворої жінки було неправильним?... Чому?   У нього не було неправильних дій, він робив, що міг, і, навіть те, що він вкрав, то він врятував людину. Неправильно те, що чоловік вкрав гроші, тому що красти не добре.
  Що у поведінці аптекаря було правильним?... Чому? Те, що він винайшов ліки, рятував людей. Нічого не правильно, бо він не хотів врятувати жінку.
  Що у поведінці аптекаря було неправильним?... Чому?   Що аптекар занадто підвисив ціну на ліки, і багато хворих людей не можуть собі їх дозволити. Що він не продав ліки дешевше, і жінка могла б померти.

ІІІ. Кількісний та якісний аналіз отриманих даних.

Конвенціональний рівень морального розвитку характеризується тим, що людина, яка перебуває на цьому рівні розвитку, дотримується умовної ролі, орієнтуючись при цьому на принципи інших людей.

Судження ґрунтуються на тому, чи отримає вчинок схвалення тих чи інших людей, чи ні. Поведінка погоджена з встановленими нормами і правилами, розрахована на те, щоб уникнути несхвалення з боку інших людей, які задають відповідні зразки.

Судження виноситься відповідно до встановленого порядку, повага до влади і запропонованих нею законів. Захист правил і соціальних норм, встановлених авторитетними організаціями або особами, щоб уникнути осуду з їх боку і виникнення почуття провини за невиконання своїх обов´язків перед ними.

На постконвенціональному рівні людина судить про поведінку, виходячи зі своїх власних критеріїв, що припускають і високий рівень розумової діяльності.

Виправдання вчинку ґрунтується на повазі до демократично прийнятого рішення, на повазі прав людини. Моральні дії керуються засадами суспільного благополуччя, що засновані на самоповазі і повазі інших людей. Учинок кваліфікується як правильний, якщо він продиктований совістю, - незалежно від його законності або думки інших людей. Моральні дії, керовані самостійно обраними людиною загальнолюдськими етичними принципами, наприклад, нормами рівності, достоїнства, справедливості. Діти керуються відповідними нормами і принципами для того, щоб уникнути самовідчуження, втрати людського достоїнства, докорів сумління.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)