АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Опис кривих ВЕЗ

Опис результатів радіометрії

 

Для побудови графіка радіаційного поля використовувався графічний редактор Surfer. Вхідні дані ми отримали при виконанні польових робіт, що включало в себе вимірювання потужності експозиційної дози. При побудові графіка задавалися значення заміряні в кожній точці на даній території польових робіт (10 точок по 4-му профілю).

Аналізуючи даний графік (див. Додаток Б), ми бачимо, дві найбільші точки, які становлять 8,5 і 9, а найменша 5. Отже, якщо провести середню лінію по графіку, то загальний фон склитиме 7.

 

 

Профіль №4

На четвертому профілі спостерігається декілька аномалій. Найбільші значення аномалій представлені двома точками, одна з яких знаходиться на другому пікеті на відстані 10м і становить 4500 нТл, друга знаходиться на сьомому пікеті на відстані 62м і становить 4750нТл. До утворення аномалій можливо призвела мережа підземних комунікацій. Найменші значення аномалій представлені трьома точками. Перша з яких знаходиться на першому пікеті і становить 750нТл. Друга знаходиться на третьому пікеті на відстані 20м і становить 900нТл. Третя знаходиться на дев’ятому пікеті на відстані 80м і становить 1000нТл. До утворення аномалій можливо призвела наявність металевої огорожі та природні умови.

 

 

Опис карти аномалії вертикальної складової магнітного поля

Для побудови карти розподілу аномалії вертикальної складової магнітного поля ми використовували програмний пакет Surfer, по даних польових спостережень.

На побудованій нами карті (див. Додаток Г), від четвертого профілю до третього профілю спостерігається зменшення вертикальної складової магнітного поля, яке спричинене аномаліями.

 

З.4 Оформлення результатів робіт

Робота була проведена на ділянці перед 4-им корпусом ІФНТУНГ. Дослідження проводилось по чотирьох профілях, кожен з яких має по 10 пікетів.

Для побудови карти ми використали пакет Surfer. Вхідні дані ми отримали в результаті польових робіт, які полягали у взятті відліка по мікрометричному лічильнику гравіметра.

Проаналізувавши карту (див. Додаток Д) можна сказати, що при гравіметричній зйомці локальних аномалій не виявлено. Гравітаційне поле зменшується в напрямку з четвертого профілю до другого профілю, у межах від -1500 до -3500.

Крім карти ми побудували графік по 4-му профілю (див. Додаток Е).

Аналізуючи графік, можна сказати, що підвищення значення сили тяжіння спостерігається у двох точках. Одна з яких знаходиться на першому пікеті, яка має силу тяжіння -1579,8мГал, друга знаходиться на 4-му пікеті на відстані 30м, яка має силу тяжіння -1579,75мГал. До утворення аномалій можливо призвела мережа підземних комунікацій. Зменшення значення сили тяжіння спостерігається у точці на 10-му пікеті на відстані 90м і має силу тяжіння -1581,5мГал. Дана аномалія спричинена наявністю металевої огорожі.

Опис кривих ВЕЗ

 

Для отримання кривої ВЕЗ ми використали спеціальну програму під назвою VEZ. Вхідні дані ми отримали внаслідок проведення польових робіт, шляхом вимірювання напруги і сили струму. Ми визначили опір і потужність пластів.

На точці виміру ми отримали чотирьохшарову криву. В загальному ми дослідили ділянку глибиною 9,3м.

Аналізуючи перший пласт (див. Додаток Є), який має опір 140,0 Ом∙м і потужністю 1,7 м, можна сказати, що це є пісок. Аналізуючи другий пласт, який має опір 111,0 Ом∙м і потужність 1,0 м, можна сказати, що це є також пісок. Аналізуючи третій пласт, який має опір 250,0 Ом∙м і потужність 5,7 м, можна сказати, що це є пісок. Аналізуючи четвертий пласт, який має опір 1,0 Ом∙м, можна сказати, що це є глина.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)