АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Конференції країн-учасниць антигітлерівської коаліції

Читайте также:
  1. ДЛЯ УЧАСТІ У РОБОТІ КОНФЕРЕНЦІЇ ТА ПУБЛІКАЦІЇ ТЕЗ НЕОБХІДНО
  2. ЗАЯВКА НА УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ
  3. Створення антигітлерівської коаліції
  4. Умови участі у міжнародній науково-практичній конференції

 

Тегеранська конференція.

  Характеристика
Дата 28 листопада - 1 грудня 1943р.
Лідери держав-учасниць В. Черчілль (Англія), Й. Сталін (СРСР), Ф. Рузвельт (США)
Основні питання
Проблема Другого фронту В. Черчілль і Ф. Рузвельт дали обіцянку здійснити вторгнення через Ла-Манш (тобто відкрити Другий фронт) у травні 1944р.
Польське Радянський Союз наполягав на розширенні території Польщі за рахунок західних (німецьких) земель, на встановленні західного кордону країни вздовж річок Одер і Нейсе, Східного кордону по «лінії Керзона».
Німецьке Серйозні розбіжності: Ф. Рузвельт виступав за розчленування Німеччини; В. Черчілль - за створення Дунайської федерації, до якої мали увійти і частини німецьких земель; Й. Сталін – за збереження єдності Німеччини.
Іранське Прийнято рішення про надання допомоги Ірану та виведення військ союзників з його території по завершенні війни.
Японське Передбачалось позбавити Японію її колоніальних володінь, передати Китаю Маньчжурію і Тайвань, надати незалежність Кореї.

 

Кримська (Ялтинська) конференція.

  Характеристика
Дата 4-11 лютого 1945р.
Лідери держав-учасниць В. Черчілль (Англія), Й. Сталін (СРСР), Ф. Рузвельт (США)
Основні питання
Німецьке • Визначені зони майбутньої окупації Німеччини військами СРСР, Великої Британії, США і Франції. Берлін виділявся в особливий район, який теж окуповувався військами чотирьох держав. • Управління Німеччиною мала здійснювати Контрольна Рада союзників, яка включала головнокомандуючих окупаційними військами. • Німеччина мала сплатити репарації у сумі 20 млрд. доларів. • Досягнута домовленість про роззброєння і розпуск збройних сил Німеччини, установлення контролю над воєнною промисловістю, заборону нацистської партії, покарання воєнних злочинців.
Польське • Західний кордон Польщі визначався уздовж річок Одер і Нейсе. • Західна Україна і Західна Білорусія залишалися у складі СРСР. • Радянський Союз погоджувався визнати польський Тимчасовий уряд національної єдності, який мав провести в країні вільні вибори.
Японське • СРСР зобов’язувався вступити у війну з Японією не пізніше ніж через три місяці після розгрому Німеччини на умовах приєднання Південного Сахаліну, Курильських островів, прав на оренду Порт-Артура і спільну експлуатацію разом із Китаєм залізниць у Маньчжурії.

 

 

Потсдамська (Берлінська) конференція

  Характеристика
Дата 17 липня — 2 серпня 1945 р.
Лідери держав-учасниць Й. Сталін (СРСР), Г. Трумен (став президентом США після смерті Ф. Рузвельта), В. Черчілль (з 28 липня новий прем’єр-міністр К. Еттлі)
Основні питання
Німецьке • Узгоджені та схвалені загальні принципи окупаційної політики: - денацифікація, - демілітаризація, - демократизація - декартелізація. • Створення міжнародного трибуналу для покарання воєнних злочинців. • Радянському Союзу передавалися території колишньої Східної Пруссії з містом Кенігсбергом (Калінінград).
Польське • Кордони Польщі встановлювалися згідно з домовленостями на Кримській (Ялтинській) конференції.
Японське • Підтверджувалися умови вступу СРСР у війну з Японією.
Питання мирних договорів із союзниками Німеччини Створення постійного органу - Ради міністрів закордонних справ (США, СРСР, Великої Британії, Франції, Китаю) для узгодження питань, які мають спільний інтерес, у першу чергу, проектів мирних договорів з Італією, Болгарією, Румунією, Угорщиною та Фінляндією.
Основні принципи мирних договорів • Демократизація. • Денацифікація. • Демілітаризація. • Декартелізація

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)