АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Послідовність виконання роботи

Читайте также:
  1. III. Виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. III. Хід роботи
  4. III. Хід роботи
  5. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  6. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  7. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  8. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  9. Автоматизація виконання обчислень
  10. Агентський договір: зміст, виконання та припинення
  11. Аналіз ритмічності роботи підприємства
  12. в практиці роботи сучасного загальноосвітнього навчального закладу

Організація активних форм туризму

Лабораторна робота 4

Год

Фінансове забезпечення походу

 

Мета роботи: набути навичок з фінансового планування витрат на організацію туристичного походу.

 

Матеріали для роботи:

Передумовою виконання цієї роботи є успішне виконання лабораторних робіт №2 (Заповнення маршрутної документації) та №3 (Організація харчування в туристичному поході), а також практичної роботи №2 (Індивідувальне та групове спорядження), оскільки результати виконання цих робіт будуть використовуватись як вихідні дані для цієї роботи.

Послідовність виконання роботи

Завдання 1. Визначити оптимальний варіант організації переїзду групи до початку маршруту та переїзду додому. Для цього потрібно визначити можливості та вартість залізнодорожного та автобусного сполучення. Варіанти автобусного сполучення можна знайти на сайті bus.com.ua. У випадку відсутності інформації про вартість білету, розрахувати її виходячи з ціни 10 грн/ 30 км. Розклад руху та вартість білетів на пасажирські та приміські поїзди можна знайти на сайті uz.gov.ua. Також на цьому сайті можна ознайомитись з картою залізничних перевезень для того, щоб перевірити, чи існує залізничне сполучення з необхідним населеним пунктом. Виконання цієї частини завдання повинне завершитись описом можливостей, щодо застосування залізничного та автобусного сполучення та розробленим оптимальним маршрутом з використанням цих видів транспорту. У разі, якщо зручного сполучення з віддаленим районом не існує, передбачити використання таксі на подолання останньої частини шляху.

Завдання 2. Користуючись списком харчових продуктів, необхідних для забезпечення харчування туристів, який розроблений у лабораторній роботі №3, розрахувати витрати на їх закупівлю. У разі, якщо час приїзду на місце початку маршруту буде після 12:00, то передбачити додаткову ночівлю перед початком маршруту. У цьому випадку пропорційно збільшити витрати на закупівлю продуктів. Для прикладу, на забезпечення групи у 3-денному поході необхідно 300 грн. Якщо приїзд здійснюється на пів доби раніше, то і продуктів потрібно буде закупити на приблизно 50 грн більше.

Завдання 3. Провестирозрахунок витрат на прокат та придбання індивідуального та групового спорядження. Для цього завдання користуватись складеним власними списками індивідуального та групового спорядження з практичної роботи №2. На закупівлю індивідуального спорядження у вас є сума у гривнях, яка відповідає добутку 100 та вашого номеру в журналі студентів. Решту індивідуального та групового спорядження ви берете в прокат. Вартість прокату основного спорядження можна взнати на веб-сторінці http://www.gorgany.com/rent.php. Для іншого спорядження слід використовувати тариф 4% від вартості спорядження за 1 день прокату.

Завдання 4. Розрахувати загальні витрати на забезпечення походу (окрім індивідуального спорядження) та витрати на одного туриста (окремо на придбання спорядження, окремо на інші витрати). Слід пам’ятати, що внесок за реєстрацію у контрольно-рятувальній службі (КРС) складає 5 грн на одного туриста.

 

Пояснення

Будь-який туристичний масовий захід передбачає певні витрати. Навіть для самого простого туристичного походу – одноденного, треба передбачити кошти на такі витрати як оплата проїзду та харчування. Звичайно складається перелік орієнтовних витрат завчасно до походу та визначаються шляхи надходження коштів.

Документ, в якому фіксуються всі розрахунки називається кошторисом походу. Цю роботу, як правило, виконує скарбник разом з керівником походу. Складання кошторису можна виконувати кількома варіантами:

- перший спосіб: запланувати та розрахувати всі витрати, скласти їх суму і поділити її на кількість учасників походу. В тому разі, якщо частину коштів одержують від організацій та спонсорів, то спочатку від загальної суми витрат віднімається ця сума, а потім залишок ділиться на всіх членів групи;

- другий спосіб: кожен учасник походу робить заплановані витрати, записує їх і звітує перед скарбником. Останній проводить розрахунки по визначенню внеску кожного та всієї групи, визначає середню суму внеску, а потім розраховується з кожним, повертаючи чи стягуючи певні суми грошей;

- третій спосіб (змішаний): частину витрат виконує кожний турист (наприклад, придбання продуктів харчування), а на частину (проїзд, придбання групового спорядження) – здаються гроші. Кошторис походу складається з двох частин: витрати і внески.

Зрозуміло, що витрати групи повинні дорівнювати сумі внесків. Всі розрахунки кошторису повинні бути виконані до походу. Скарбник перед походом доповідає всій групі про кошторис походу, підраховує суму внесків кожного і збирає гроші. В разі використання коштів організації, що проводить подорож, керівнику після походу треба обов’язково заповнити авансовий звіт.

Фінансові витрати можна поділити на такі групи:

1. Проїзд групи до початку маршруту
2. Проїзд групи додому
3. Переїзди в групі в середині походу
4. Оплата за реєстрацію групи в КРС
5. Оплата за стоянки
6. Харчування
7. Прокат групового спорядження
8. Придбання групового спорядження
9. Екскурсії
10. Придбання інвентарю для дозвілля та спорту
  Непередбачені витрати

 

Рекомендована література

1. Прасул Ю.І., Пономарьова А.В. Організація туристичних походів. – Харків, 2008. – 45 с.

2. Грабовський Ю.А., Скалій О.В., Скалій Т.В. Спортивний туризм. – Тернопіль.: Навчальна книга – Богдан, 2008. – 301 с.

3. Блистів Т.В., Горбацьо І.І., Нужний О.В. Теорія і практика туристичних походів. – Львів.: Українські технології, 2006. – 129 с.

4. Щур Ю.В., Дмитрук О.Ю. Спортивно-оздоровчий туризм. – Київ.: Альтерпрес, 2003. – 230 с.

5. Переліку класифікованих туристських спортивних маршрутів України.

6. Методика визначення категорій складності туристських спортивних маршрутів.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)