АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Читайте также:
  1. Відповідальність.
  2. Господарські зобов’язання та господарська відповідальність. Особливості правового регулювання в окремих галузях господарювання.
  3. Загальні положення про господарську відповідальність.
  4. НЕ 4.6 Адміністративна відповідальність.
  5. НЕ 4.7 Кримінальна відповідальність.
  6. Справедливість, обов'язок і відповідальність.

5.1. Сторона, яка не виконала зобов'язання, несе відповідальність за наявності її вини (умислу або необережності), якщо інше не встановлено цим Договором або законом.

5.2. Невиконанням цього Договору є факт необґрунтованого (без поважних причин) ухилення однієї з Сторін від укладання Основного договору (за наявності пропозиції від іншої Сторони, згідно п. 6.7. цього договору), а також відмова Покупця від передання забезпечувальних коштів, на визначених цим Договором умовах.

5.3. У випадку, невиконання цього Договору з вини Покупця, а саме несплата Покупцем забезпечувальних коштів згідно умов цього договору або відмова від укладення Основного договору (при наявності пропозиції від Продавця згідно п. 6.7. цього договору) цей Договір припиняється, Продавець повертає Покупцю забезпечувальні кошти, отримані від Покупця згідно розділу 4 цього Договору, при цьому із суми забезпечувальних коштів, які повертаються, вираховуються 5% (п’ять відсотків) штрафу, які залишаються у Продавця. Після цього, всі зобов’язання Сторін за цим Договором припиняються. Повернення коштів Продавцем здійснюється за рахунок коштів, які Продавець отримає від продажу Квартири іншій особі.

5.4. У випадку невиконання цього Договору з вини Продавця (при наявності пропозиції від Покупця, згідно п. 6.7. цього договору), а саме, відмова від укладення Основного договору, Продавець зобов’язаний повернути Покупцю забезпечувальні кошти, отримані від Покупця згідно розділу 4 цього Договору, при цьому Продавець сплачує штраф у розмірі 5% (п’ять відсотків) від такої суми. Після цього, всі зобов’язання Сторін за цим Договором припиняються.

5.5. Продавець звільняється від відповідальності за невиконання п. 1.1, якщо затримка строку укладання Основного договору відбулася з вини: органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, комунальних підприємств, експлуатуючих організацій, органів дозвільної системи, що підтверджується письмовими довідками цих органів. В такому випадку строк укладання Основного договору подовжується сторонами на підставі нотаріально посвідченого додаткового договору до цього договору.

Продавець також звільняється від відповідальності за наслідки, що були спричинені такими діями Покупця: самовільне перепланування, переобладнання Квартири, виконання будівельних, ремонтних, оздоблювальних робіт, встановлення обладнання, не передбаченого проектом, втручання у інженерно-комунікаційні мережі Будинку тощо.

5.5.1. Відповідно до норм чинного цивільного законодавства, Сторона, яка порушила зобов'язання, звільняється від відповідальності за порушення зобов'язання, якщо вона доведе, що це порушення сталося внаслідок незалежного від Сторони випадку або непереборної сили, згідно ст. 617 ЦК України.

ІНШІ УМОВИ.

6.1. Цей Договір набирає чинності з моменту його підписання Сторонами та його нотаріального посвідчення, і діє до укладення Основного договору, але не пізніше ніж ____________________________20___________року включно.

6.2. Покупець не має права виконувати будь-які ремонтні та/або оздоблювальні роботи та/або здійснювати перепланування (переобладнання) Квартири без письмової згоди Продавця.

6.3. Жодна із Сторін не має права передавати свої права та обов’язки за даним Договором іншій особі, без письмової згоди другої Сторони.

6.4. ПРОДАВЕЦЬ повідомляє ПОКУПЦЯ, а ПОКУПЕЦЬ бере до уваги той факт, що він на цей час в шлюбі та шлюбних відносинах не перебуває квартира і грошові кошти, що отримуються ним в якості забезпечувального платежу не є об’єктом спільної сумісної власності та належать йому на праві приватної особистої власності.

6.5. ПОКУПЕЦЬ довів до відома ПРОДАВЦЯ, а ПРОДАВЕЦЬ взяв до уваги той факт, що вона діє за згодою свого чоловіка ________________________, справжність підпису якого засвідчено приватним нотаріусом приватним нотарiусом Києво-Святошинського районного нотарiального округу Саєнко О.О. ________ 2013 року, за реєстровим № ___.

6.6. У разі смерті однієї із сторін зазначеного Договору, всі права та обов'язки по цьому Договору переходять до їх спадкоємців.

6.7. Сторонам відомо, що відповідно до ст. 635 Цивільного кодексу України зобов’язання, встановлені цим Договором, припиняються, якщо Основний Договір не буде укладений протягом строку (терміну), встановленого цим Договором, або якщо жодна із СТОРІН не направить другій стороні пропозицію про укладення Основного Договору.Зазначена пропозиція має бути оформлена письмово та вручена іншій особі особисто під розписку або надіслана телеграфним зв’язком, поштою рекомендованим листом (із зворотнім повідомленням про вручення листа) чи направлення зацікавленою стороною іншій стороні через нотаріуса в порядку, передбаченому ст. 84 Закону України «Про нотаріат».

6.8. Про всі зміни власних реквізитів вказаних в преамбулі цього Договору Сторони зобов’язані сповіщати одна одну протягом 5 (п’яти) днів з виникнення відповідних змін.

6.9. Всі повідомлення в зв'язку з виконанням цього Договору здійснюються шляхом відправлення письмового повідомлення на адресу вказану в реквізитах Сторін до цього Договору, або вручаються Стороні особисто з підписом про отримання.

6.10. Зміни та доповнення до цього Договору можливі за письмовою згодою СТОРІН, що має бути посвідчена нотаріально та стає невід’ємною частиною цього Договору.

6.11. Питання, не врегульовані цим Договором, вирішуються за чинним законодавством України.

6.12. Сторони висловили намір у випадку виникнення суперечливих чи конфліктних ситуацій докласти максимальних зусиль до врегулювання їх власними силами. Досудове врегулювання суперечок є обов'язковим для Сторін цього Договору. У випадку неможливості вирішення розбіжностей шляхом переговорів протягом 30 (тридцяти) календарних днів з дня надходження претензії від зацікавленої Сторони, суперечка підлягає розгляду в суді, відповідно до чинного законодавства України.

6.13. Сторонам роз’яснено їх права і обов’язки, які визначені у статтях 215-236, 244, 509, 526, 546, 635, 638, 641-646, 659 Цивільного кодексу України, ст. ст. 60, 65, 71 Сімейного кодексу України. Сторони розуміють правові наслідки, що виникають при укладанні цього договору.

6.14. Витрати, пов'язані з нотаріальним оформленням цього Договору, в тому числі плата в розмірі державного мита (1%) від всієї суми забезпечуваного платежу, сплачує Покупець.

6.15. Цей договір, складений нотаріусом з урахуванням умов, які є обов’язковими для такого роду договорів, а також умов, визначених та попередньо узгоджених сторонами, прочитаний учасниками правочину та схвалений.

6.16. Цей договір складено у 3-х автентичних примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для кожної з Сторін цього Договору, та один залишається в справах приватного нотаріуса ________________

Підписи Сторін:

 

ПРОДАВЕЦЬ _ ____________________________________________________________

 

 

ПОКУПЕЦЬ ______________________________________________________________

 

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)