АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

капітал підприємства. оборотнИЙ КАПІТАЛ

Читайте также:
  1. Автономні інвестиції. Чинники автономних інвестицій: технічний прогрес, рівень забезпеченості основним капіталом, податки на підприємців, ділові очікування. Модель акселератора.
  2. Акціонерне товариство - це так зване товариство капіталів.
  3. Акціонерним є товариство, статутний капітал якого поділений на визначену кількість акцій однакової номінальної вартості.
  4. Аналіз грошових потоків підприємства.
  5. Аналіз грошових потоків підприємства.
  6. Аналіз інвестиційних рішень підприємства. Дисконтування. Потомчна (приведена) і чиста дисконтована вартість. Оптимізація інвестиційних рішень. Внутрішня окупність інвестицій.
  7. Аналіз платоспроможності та ліквідності підприємства.
  8. Аналіз платоспроможності та ліквідності підприємства.
  9. Аналіз прибутковості підприємства.
  10. Аналіз фінансової стійкості підприємства.
  11. Види власного капіталу
  12. Види капіталу підприємства

Капітал підприємства.основні фонди.

Рішення типових задач:

Задача 1. Вартість основних фондів на початок року становить 4800 тис. грн. Протягом року було введено в експлуатацію нове обладнання: з 1 березня на суму 80 тис. грн., з 1 червня на суму 95 тис. грн., з 1 жовтня на суму 38 тис. грн. Вибуло основних фондів з 1 квітня на суму 15 тис. грн., з 1 вересня на суму 16 тис. грн., з 1 грудня на суму 10 тис. грн.

Визначити середньорічну вартість основних виробничих фондів і на кінець року, а також коефіцієнти відновлення, вибуття й приросту основних фондів.

Задача 2. Визначити коефіцієнти придатності та зносу основних фондів за наступними даними: первісна вартість основних фондів 348 тис. грн., нарахована за період експлуатації сума амортизації – 48 тис. грн..

 

Задача 3. На підприємстві вартість основних фондів на початок звітного року становила 8136 тис. грн. З 1 травня того самого року виведено основних фондів на загальну суму 1235 тис. грн.., а з 1 листопада введено в дію нових основних фондів вартістю 1450 тис. грн. Обсяг реалі­зованої продукції становив 12132 тис. грн.., а загальна кількість працівників — 250 осіб. Визначитипоказники фондовіддачі, фондомісткості продукції та фондоозброєності праці.

 

Задача 4. В цеху встановлено 118 верстатів. Режим роботи – 2 зміни. Тривалість зміни – 8 годин. Річний обсяг випуску продукції 3150 виробів. Виробнича потужність цеху – 3810 виробів. В першу зміну працюють всі верстати. В другу зміну – 60 % верстатного парку. Кількість робочих днів у році – 265 днів. Час фактичної роботи верстата за рік – 3000 годин. Відсоток простоїв на ремонт обладнання – 7%.

Визначити коефіцієнт змінності фактичний, показники екстенсивного й інтенсивного завантаження устаткування.

 

капітал підприємства. оборотнИЙ КАПІТАЛ.

 

Рішення типових задач:

Задача 1. Визначити коефіцієнт оборотності обігових коштів, тривалість одного обігу; розмір вивільнених обігових коштів в зв’язку з прискоренням їх обігу та зміну розміру обігових коштів у зв’язку з ростом обсягу виробництва, а також потребу підприємства в обігових коштах у плановому році. Підприємство реалізувало в звітному році товарної продукції на суму 32 тис. грн. при середніх залишках оборотних коштів 12,6 тис. грн. На наступний рік планується збільшити реалізацію продукції на 15% і зменшати тривалість одного обороту оборотних коштів на 11 днів.

 

 

Задача 2. Визначити річну потребу у матеріалах і норматив обігових коштів в запасах. Програма випуску виробу за рік – 2 тис. шт.

Норма витрат матеріалу на 1 виріб:

Матеріал Норма витрат матеріалу на 1 виріб, тонн Ціна металу, грн. за тонну Інтервал між поставками, днів
чавунне лиття 0,3    
сталь 0,9    
бронза 0,1    

Час страхового запасу – 6 днів (для кожного виду матеріалу).

 

Задача 3. Визначити норматив обігових коштів у незавершеному виробництві та у готовій продукції. Виробнича собівартість виробу в плановій калькуляції 280 грн., у тому числі витрати на сировину, основні матеріали й покупні напівфабрикати становлять - 70%. Тривалість виробничого циклу виготовлення виробу -10 днів. Випуск виробів за рік - 380 тис. шт. Норма наявності готової продукції на складі - 7 днів.

 

Задача 4. Підприємство в наступному році повинно закупити 32 тис. кг. певного виду сировини. Ціна франко-склад споживача цієї сировини складає 9 грн. за 1 кг. Витрати на зберігання 1 кг. сировини на складі 14,5% його вартості. Витрати на обслуговування закупівель – 1370 грн. на кожну партію. Розрахувати оптимальне річне число закупівель.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)