АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ШЛЮБНИЙ ДОГОВІР

Читайте также:
  1. А. Договір купівлі-продажу (emptio-venditio)
  2. Агентський договір: зміст, виконання та припинення
  3. Беляневич О. А. Господарське договірне право України (теоретичні аспекти). – К.: Юрінком Інтер, 2006. – 592 с.
  4. Вопрос Договір енергопостачання та його характерні риси.
  5. Вопрос Договір контрактації сільскогосподарської продукції.
  6. Вопрос Договір лізінгу та його характерні риси.
  7. Вопрос Договір оренди державної та комунальної власності.
  8. Вопрос Договір перевезення вантажу та його характерні риси.
  9. Вопрос Договір підряду на капітальне будівництво.
  10. Вопрос Договір поставки та його характерні риси
  11. Вопрос Договір страхування та його характерні риси.
  12. Вопрос Договір транспортної експедиції та його характерні риси.

27 квітня 2015 року

Ми, що нижче підписалися, громадянин України Василенко Віктор Валерійович, дата народження: 17 вересня 1990, місце народження: м. Київ, паспорт серії ______ номер _______ виданий _____________________________ (ким), _________________ (коли), зареєстрований за адресою: _________________________________________, іменований далі «Чоловік», і

громадянка України Семенова Ольга Петрівна, дата народження: 1 грудня 1994, місце народження: м. Київ, паспорт серії ______ номер _______ виданий _____________________________ (ким), _________________ (коли), зареєстрований за адресою: ________________________________________, іменована далі «Дружина»,

названі у подальшому «Подружжя»,

перебувають у шлюбі, зареєстрованому РАЦС Шевченківського району м. Києва) ________________________ (число, місяць, рік), актовий запис №2457326, свідоцтво про шлюб серія _______N_________,

з метою врегулювання взаємних майнових прав і обов'язків як у шлюбі, так і в разі його розірвання уклали цей договір про наступне:

1. Режим майна подружжя

1.1. Майно, набути подружжям під час шлюбу, а також у разі його розірвання є їх спільною сумісною власністю, за винятком майна, що є особистою власністю кожного з подружжя за законом або відповідно до цього договору.

1.2. Подружжя визначили свою участь у спільному майні наступним чином: розмір частки Дружини становить ½ частки, розмір частки Чоловіка становить ½ частки.

2. Особливості правового режиму окремих видів майна.

2.1. Грошові вклади в кредитних установах, зроблені під час шлюбу, і прибуток від них є такими, що набуті під час шлюбу і в разі його розірвання є власністю того з подружжя, на ім'я якого вони зроблені.

2.2. Цінні папери, частки (паї) у капіталі господарських товариств, некомерційних організацій, а також доходи від них, придбані під час шлюбу, належать як під час шлюбу, так і в разі його розірвання тому з подружжя, на ім'я якого вони оформлені.

2.3. Коштовності, предмети мистецтва та старовини та інші предмети розкоші, придбані під час шлюбу, є власністю того з подружжя, який їх придбав.

2.4. Весільні та інші подарунки, отримані подружжям або одним з них під час шлюбу, є спільною сумісною власністю подружжя, а у випадку розірвання шлюбу - власністю того з подружжя, чиїми родичами (друзями, знайомими, товаришами по службі та ін.) ці подарунки були зроблені. Подарунки, зроблені подружжям один одному, є власністю того з подружжя, кому вони були подаровані.

2.5. Майно, що підлягає державній реєстрації (нерухомість, транспортні засоби), є власністю того з подружжя, на ім'я якого вона зареєстрована.

2.6. Майно, що є особистою власністю одного з подружжя за законом або відповідно до цього договору, не може бути визнано сумісною власністю подружжя на тій підставі, що під час шлюбу за рахунок спільного майна подружжя або особистого майна другого з подружжя було зроблено вкладення, які значно збільшують вартість цього майна. При цьому другий чоловік не має права на пропорційне відшкодування вартості вироблених вкладень.

3. Права та обов'язки подружжя по взаємному утриманню

3.1. У разі розірвання шлюбу чоловік щомісяця зобов'язується надавати дружині, з якою залишаться спільні діти, утримання у розмірі п’яти тисяч гривень до досягнення дітьми вісімнадцяти років. Дане утримання не є виплатою (аліментами) на утримання дітей.

3.2. У разі непрацездатності одного з подружжя після розірвання шлюбу працездатний чоловік або дружина зобов'язується надавати непрацездатній дружині або чоловіку,що потребує утримання, у розмірі дві тисячі гривень на місяць до моменту вступу в шлюб непрацездатного чоловіка.

4. Порядок несення подружжям сімейних витрат

4.1. Сімейні витрати, пов'язані з оплатою житлово-комунальних послуг, електроенергії, телефону, утримання автомобіля, оплатою туристичних поїздок, послуг стільникового зв'язку, інтернет-послуг, придбанням продуктів харчування, одягу, медикаментів, утриманням дітей та ін., подружжя несуть в частках, пропорційних розмірів своїх часток у спільному майні.

5. Житлові права подружжя

5.1. У разі проживання одного з подружжя у житловому приміщенні (квартирі, будинку), що належить на праві власності іншому з подружжя, після розірвання шлюбу один із подружжя, що не є власником, зобов'язується протягом трьох місяців з дня розірвання шлюбу звільнити житлове приміщення і знятися з реєстраційного обліку за місцем проживання.

6. Відповідальність подружжя за зобов'язаннями

6.1. Кожен із подружжя несе відповідальність за прийнятими на себе зобов'язаннями перед кредиторами в межах належного йому майна.

6.2. За спільними зобов'язаннями подружжя несуть відповідальність спільним майном, а при недостатності - солідарну відповідальність майном кожного з них.

6.3. Подружжя несуть відповідальність за шкоду, заподіяну їх неповнолітніми дітьми, у порядку, передбаченому цивільним законодавством.

6.4. Подружжя зобов'язуються повідомляти своїх кредиторів про укладення, зміну або про розірвання шлюбного договору.

7. Прикінцеві положення

7.1. Подружжя ознайомлені нотаріусом з правовими наслідками обраного ними правового режиму майна.

7.3. Цей договір може бути змінений або розірваний у будь-який час за взаємною згодою подружжя.

7.4. Одностороння відмова від виконання шлюбного договору не допускається.

7.5. Дія шлюбного договору припиняється з моменту припинення шлюбу, за винятком тих зобов'язань, які передбачені шлюбним договором на період після припинення шлюбу.

7.6. Витрати, пов'язані зі складанням та посвідченням цього договору, подружжя оплачують порівну.

7.7. Цей договір складено в трьох однакових примірниках, два з яких знаходяться у подружжя, а третій - у справах нотаріуса.

8. Підписи подружжя

Підпис, П. І. Б. ______________________________________________

Підпис, П. І. Б. ______________________________________________


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)