АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні рекомендації для написання ІНДЗ

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. IV. Методичні матеріали до семінарських, лабораторних і практичних занять.
  4. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  5. Вимоги до порядку написання і оформлення контрольної роботи
  6. Висновки та рекомендації
  7. Висновки, пропозиції, рекомендації
  8. Довідкові та навчально-методичні матеріали
  9. Загальні методичні вказівки
  10. Загальні методичні вказівки
  11. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  12. Загальні методичні рекомендації до семінарських та практичних занять

Метою наукових досліджень є всебічне, достовірне вивчення об'єкта, процесу або явищ, їх структури, зв'язків і відносин на основі розроблених у науці принципів і методів пізнання, а також здобуття та впровадження у практику корисних для людини результатів.

Наукове дослідження – це цілеспрямоване пізнання, результати якого виступають як система понять, законів теорії, це діяльність людей, яка спрямована не тільки на здобуття знань, а й на їх використання у виробництві і в практичних цілях.

Наукова робота має характеризуватися не лише високим рівнем змісту, відповідною структурою, а й оформленням. У наукових роботах слід стисло, логічно і доступно відображати результати дослідження і писати державною мовою. Особливо важливим є ясність викладу, систематичність і послідовність у подачі матеріалу.

 

Структура роботи:

(в порядку виконання)

 

1. Титульний аркуш (вказати міністерство, назву навчального закладу, факультет, тему дослідження, групу, прізвище та ім’я студента, місто і рік).

2. Зміст (план повинен бути складн6им).

3. Вступ (необхідно висвітлити актуальність, мету, завдання, об’єкт та предмет, методологію та методику дослідження; наукову новизну одержаних результатів та їх практичне значення; відомості про структуру роботи).

4. Основна частина (з початку проводиться огляд літератури з вибраної тематики. Після огляду і дослідження літератури студент повинен сформувати сутнісний зміст роботи, провести певні теоретичні або експериментальні дослідження. Зробити аналіз та узагальнити результати дослідження. Розділи роботи повинні бути логічно взаємопов’язаними та відповідати меті роботи. У кінці кожного розділу формулюються короткі висновки).

5. Висновки (у заключних висновках не можна використовувати матеріали вступу та висновки по розділах. В цьому висновку вказуються наукові та практичні результати дослідження і рекомендації щодо наукового та практичного їх застосування. Важливо щоб висновок відповідав тематиці вибраного дослідження).

6. Список використаних джерел (можна вказувати за порядком посилання по тексту або в алфавітному порядку. Слід мати на увазі, що нормативні акти(закони, укази, постанови) вказуються першими, в залежності від їх юридичної сили).

7. Додатки (в разі необхідності).

 

Текст друкується в редакторі WORD 97 (2000); формат аркуша А4 поля – всі 2 см;. шрифт – Times New Roman, кегль 14, міжрядковий інтервал - 1,5. Абзацний відступ – 1 см. Увага! Не допускається зайвих пробілів при форматуванні тексту і переносів! Електронний варіант роботи на диску теж необхідно подати.

 

Оцінюють роботу, використовуючи такі критерії:

 

1. Відповідність теми змісту і формі роботи.

2. Глибина, повнота розкриття теми.

3. Логіка викладення матеріалу.

4. Термінологічна чіткість.

5. Рівень навичок самостійної роботи з науковою літературою та вміння критично оцінити її.

6. Власне бачення проблеми дослідником, творчий характер роботи.

 

Робота пишеться у формі реферату, конкурсної роботи, доповіді, обсягом від 5(наук. стаття) до 10 (реферат) і більше сторінок.

Увага! Відхилення від структури роботи є підставою для зниження оцінки або не зарахування роботи.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)