АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні вимоги безпеки наземного обслуговування ПС

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  5. IV. Оформлення матеріалів про правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  6. VIII. Деякі аспекти діловодства у справах про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху
  7. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  8. Автоматичні апарати. Будова, монтаж і обслуговування. Управління електроприводом з їх допомогою
  9. Актуальні проблеми економічної безпеки України
  10. Аналіз запасу фінансової стійкості (зони безпеки) підприємства
  11. Взаємодії між органами державної контрольно-ревізійної служби та органами прокуратури, внутрішніх справ і Служби безпеки України
  12. Визначити, які вимоги ставляться до суддів

В кожному аеропорту на основі інструкції з виробництва польотів на аеродромі і з врахуванням місцевих умов повинні бути розроблені:

- схема розміщення і організації руху ПС та АНТ на аеродромі;

- схема під’їзду, від’їзду і маневрування АНТ при наземному обслуговуванні ПС.

Ці схеми розробляються керівними посадовими особами аеропортів в компетенцію яких входять питання управління, контроль та регулювання безпеки польотів ПС в аеропорту, погоджуються із зацікавленими структурами підрозділами аеропорту та авіакомпаній і затверджуються керівником аеропорту.

Вказані схеми повинні бути інформативними, наглядними, доступними для розуміння та вивчення всіма водіями СМ та іншим обслуговуючим персоналом служб аеропорту, що пов’язані з використанням АНТ на аеродромі.

На схемі розміщення і організації руху ПС та АНТ на аеродромі повинні бути вказані: розміщення, маршрути руління і буксирування ПС на пероні і місця їх стоянки, маршрути та швидкість руху спецмашин, зони заборонені для руху спецмашин.

На схемах під’їзду і маневрування СМ при обслуговуванні ПС повинні бути вказані: розміщення конкретних типів СМ біля конкретного тиру ПС при його обслуговуванні і допустимі маршрути маневрування СМ в зоні обслуговування ПС. Для забезпечення безпеки польотів при роботі СМ на льотному полі в аеропорту повинна бути розроблена і затверджена керівником АП Технологія взаємодії служб, що забезпечують польоті, схема розміщення і організації руху ПС та АНТ на пероні. Схема під’їзду, від’їзду та маневрування спецмашин при обслуговуванні ПС, а також основні правила руху повинні бути вивішені в кімнатах чергових водіїв і в підрозділах аеропорту, що безпосередньо пов’язані з виконанням встановлених правил руху на аеродромі.

Рух всіх типів СМ на аеродромі повинен здійснюватись тільки за встановленими маршрутами, відмаркованими згідно схеми розміщення і організації руху ПС та АНТ. Всі шляхи руху СМ не повинні бути сумісними з шляхами руху ПС. Шляхи руху СМ повинні бути проходити проходити на відстані не менше 2 м від урвйніх координат нерухомих, або таких, що находяться в стані руління ПС: односторонні шляхи руху СМ повинні бути завширшки 3,5 м і проходити перед нерухомими ПС в місцях їх стоянок. Всі шляхи руху АНТ по аеродрому повинні бути кільцевими.

Розміщення ПС на пероні і місцях стоянки повинно проводитись у відповідності з вимогами діючих відомчих нормативних документів. Якщо розміщення ПС не забезпечує безпечного під’їзду до них, то під’їзд до них, то під’їзд СМ забороняється. Шляхи руху СМ маркуються двома суцільними лініями білого кольору, що позначають ширину проїзної частини, рівної 3,5 м через ПС і 7 м за ПС. Двох сторонні шляхи, крім цього, маркуються розподілною пунктирною лінією в місцях дозволеного в’їзду в проміжок між стоянками ПС суцільна лінія шляхів руху переривається і змінюється пунктирною.

В проміжках між ПС маркується знак «Т» білого кольору, що позначає місце зупинки СМ перед її під’їздом до ПС для обслуговування. Знак «Т» білого кольору, що позначає місце зупинки СМ перед її під’їздом до ПС для обслуговування. Знак «Т» розміщується не ближче 10 м від крайніх габаритних координат ПС, що знаходяться поряд.

Місце стоянки ПС на пероні та іншій МС по «контуру» маркуються суцільною червоного кольору, що позначає зону обслуговування і в яку в’їзд СМ дозволяється тільки у супроводі відповідальної особи по обслуговуванню ПС. Шляхи руху на льотному полі повинні виключати або зводити до мінімуму можливість використання для руху АНТ злітно-посадкової смуги і рубіжних доріжок. Виїзд спецмашин на ЗПС та РД у всіх випадках може проводитись тільки після дозволу керівника польотів і у супроводі відповідальної особи за проведення робіт, яка має двосторонній радіозв'язок з диспетчером СДП (стартовий диспетчерський пункт).


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)