АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СУДДЯ: Кияко Я.А

Читайте также:
  1. Вопрос Поняття судових витрат у господарському процесі.
  2. Додаткова література
  3. І. НОРМАТИВНО-ПРАВОВІ АКТИ
  4. Конвенція забороняє.
  5. Література до окремих тем
  6. Марсілій Падуанський.
  7. Нормативно-правові акти
  8. Органи правосуддя в Україні
  9. Перелік питань для самоконтролю
  10. Поняття та ознаки біржі.
  11. Роз’яснення і виправлення рішення, ухвали. Окрема ухвала.
  12. Соціологічні аспекти вивчення ефективності правосуддя.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 вересня 2015 року Ленінський районний суд м. Дніпропетровська

в складі: головуючого, судді Кияко Я.А.

за участю секретаря - Мандрик Н.Ю.

прокурора - Пасльон Д.Ю.

обвинуваченого Колос В. М.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпропетровськ кримінальне провадження № 13045040760001063 за обвинуваченням:

Колос Вадима Михайловича, 27.099.1971 р.н., уроженця м. Дніпропетровськ, Дніпропетровської області, українця, громадянина України, освіта базова середня, не працюючого, в шлюбі не перебуваючого, на утриманні неповнолітніх дітей не маючого, на обліках у лікаря психіатра та нарколога не перебуваючого, зареєстрованого та мешкаючого за адресою: м.Дніпропетровськ, пр..Перемоги, 120, кв. 6, раніше судимого:

-13.02.2015 року Ленінський районний суд м. Дніпропетровська за ст. 309 ч. 1, 304 ч.1, 70 КК України до позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ст. 75 КК України від відбуття покарання звільнений з іспитовим строком на 1 рік;

за ч.2 ст.307 КК України,-

встановив:

Колос В.М., раніше судимий за вчинення кримінального правопорушення пов'язаного з незаконним обігом наркотичних засобів, про те на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та в період іспитового строку вчинив новий умисний злочин у сфері незаконного обігу наркотичних засобів за наступних обставин.

Так, Колос В.М.в невстановлений слідством час, у невстановленому слідством місці, у невстановленої слідством особи, незаконно придбав особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований в кількості приблизно 4,4007 г., який незаконно, в порушення вимог Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», зберігав при собі з метою послідуючого збуту.

01.06.2015, приблизно о 13 годині 25 хвилин, Колос В.М., діючи з корисливих мотивів, з метою незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу - опію ацетильованого та отримання таким способом наживи, перебуваючи на території пляжу в Ленінському районі м. Дніпропетровськ, у місці масового перебування громадян, незаконно, в порушення вимог Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори», збув Курд А.А. особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований масою 4,4007 г., що міститься в медичному шприці, ємністю 20,0мл., і отримав від нього в якості сплати за наркотичний засіб грошові кошти в сумі 400 гривень.

У той же день, 01.06.2015, о 14 годині 20 хвилин, співробітниками СБНОН Ленінського РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області, приблизно в 200 метрах від тильної сторони переднього кутку будинку 5 по пр. Перемоги та в 20 метрах від залізничної колії, був зупинений Курд А.А., у якого в ході проведення зовнішнього огляду речей, в правій зовнішній кишені куртки, в яку він був одягнений, було виявлено та вилучено одноразовий медичний шприц, ємністю 20,0 мл. з рідиною коричневого кольору масою 4,4007 г, яка згідно висновку судово - хімічної експертизи № 58/10-377 від 04.06.2015року містить особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований, маса якого в перерахунку на суху речовину становить відповідно 0,1467г.

Повторно, Колос В.М. в невстановлений слідством час, у невстановленому слідством місці, у невстановленої слідством особи, діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу - опію ацетильованого та отримання таким способом наживи, незаконно придбав з метою збуту, особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований в кількості приблизно 1,8266 г., який він незаконно зберігав при собі з метою подальшого збуту.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу - опію ацетильованого та отримання таким способом наживи, 07.07.2015, приблизно о 16:39 годині, Колос В.М., перебуваючи на пустирі, розташованому поблизу КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №3» «ДОР», по вул. Маршака в Ленінському районі м. Дніпропетровська поряд з будинком 8 розташованому по вул.. Маршака, в ході оперативної закупки, незаконно збув Рожко В.М., який проводив оперативну закупку, особливо небезпечний наркотичний засіб, опій ацетильований масою 1,8266г, що міститься в медичному шприці, ємністю 2,5 мл, і отримав від нього в якості сплати гроші в сумі 240 гривень - 1 купюра номіналом по 100 гривень, та 2 купюри номіналом 50 гривень і 2 купюри номіналом по 20 гривень, які раніше були оглянуті і передані Григорець К.В. для проведення оперативної закупівлі особливо небезпечного наркотичного засобу - опію ацетильованого.

В той же день, 07.07.2015, приблизно о 16:49 годині, Рожко В.М., який проводив оперативну закупку поблизу КЗ «Дніпропетровська міська клінічна лікарня №3» «ДОР», по вул. Маршака в Ленінському районі м. Дніпропетровська, добровільно видав працівникам СБНОН Ленінського РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області медичний шприц, ємністю 2,5 мл. зі збутою йому рідиною коричневого кольору масою 1,8266г, яка згідно висновку судово - хімічної експертизи № 58/10-478 від 22.07.2015 містить особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований, маса якого у перерахунку на суху масу становить 0,0605 г.

У той же день, 07.07.2015, о 17:23 годині, Колос В.М., перебуваючи біля будинку 2 по вул.. Маршака, був затриманий працівниками СБНОН Ленінського РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області, у якого в ході зовнішнього огляду, в присутності понятих, в правій кишені шортів, в які був одягнений Колос В.М., було виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 360 гривень, з яких 150 гривень були отримані ним від незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу - опій ацетильований – Рожко В.М.

Крім того, Колос В.М. в невстановлений слідством час, у невстановленому слідством місці, у невстановленої слідством особи, діючи з прямим умислом, з корисливих мотивів, з метою незаконного збуту особливо небезпечного наркотичного засобу - опію ацетильованого та отримання, таким способом наживи, незаконно придбав з метою послідуючого збуту особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований в кількості приблизно 3,2723 г., та з метою зберігання перемістив за адресою свого мешкання: пр..Перемоги, 120, та зберігав з метою подальшого збуту.

07.07.2015 о 17.59 годині працівниками СБНОН Ленінського РВ ДМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області в ході обшуку квартири розташованої за адресою: пр..Перемоги, 120, в якій мешкав Колос В.М., в житловій кімнаті на дивані виявлено медичний шприц градуйований до позначки 2,0 мл., з рідиною коричневого кольору об'ємом 0,9591 мл., яка містить згідно висновку судово - хімічної експертизи № 58/10-478 від 22.07.2015 особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, маса якого в перерахунку на суху речовину становить 0,0319 г., в кухонній кімнаті в шафі виявлено два медичних шприці градуйований до позначки 5,0 мл., з рідиною коричневого кольору об'ємом 0,8532 г та 1,4600 г, які містять згідно висновку судово - хімічної експертизи № 58/10-478 від 22.07.2015 особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, маса якого в перерахунку на суху речовину становить 0,0286 г та 0,0206 г відповідно, які Колос В.М. незаконно зберігав з метою збуту.

Пред'явлене Колос В.М. обвинувачення суд визнає доведеним і кваліфікує його дії за ч.2 ст.307 КК України як незаконне придбання та зберігання особливо небезпечного наркотичного засобу, з метою збуту, а також збут особливо небезпечного наркотичного засобу, у місці масового перебування громадян, вчинене повторно, особою, яка раніше вчиняла злочин, передбачений ст. 309 КК України, та визнає Колос В.М. винним у вчиненні вказаних злочинів.

В судовому засіданні обвинувачений Колос В.М. повністю визнав себе винним в кримінальному правопорушенні, передбаченому ст.307 ч.2 КК України, пояснив, що дійсно при зазначених у вироці обставинах умисно придбав для збуту, наркотичний засіб та зберігав при собі та 01.06.2015 і 07.07.2015 року збував наркотичний засіб. Претензій до працівників міліції не має. Щиpо розкаюється і шкодує про вчинене.

Приймаючи до уваги те, що обвинувачений повністю визнав свою вину в інкримінованих йому органом досудового розслідування злочинах, погодився з усіма обставинами та кваліфікацією вчинених ним діянь, а прокурор не висловив жодних заперечень щодо всіх встановлених обставин, суд, відповідно до положень ч.3 ст.349 КПК України, враховуючи відсутність заперечень учасників судового провадження, визнав недоцільним дослідження доказів щодо тих обставин, які ніким не оспорюються. При цьому суд з'ясував, що всі учасники судового провадження правильно розуміють зміст цих обставин, переконався у добровільності їх позиції та роз'яснив їм, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

Пpи пpизначеннi покаpання суд вpаховує, що Колос В.М. вчинив умисний злочини у сфері обігу наркотичних засобів психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, який, вiдповiдно до ст.12 КК Укpаїни, є тяжким злочином.

Вpаховуючи обставини справи, суд дiйшов висновку, що необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження інших правопорушень з його боку, є призначення покарання в межах санкції ст. 307 ч.2 КК України у виді позбавлення волі, частково приєднавши невідбуту частину покарання за вироком Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 13.02.2015 року.

Питання про долю речових доказів підлягає вирішенню відповідно до вимог ст.100 КПК України.

Процесуальні витрати, а саме, витрати, пов'язані із залученням експерта в розмірі 1292 грн. 62 коп., підлягають стягненню з обвинуваченого на користь держави на підставі ч.2 ст.124 КПК України.

Застосований обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою слід залишити в силі.

Керуючись ст.ст.368-370, 374 КПК України, суд

засудив:

Колос В.М. 27.09.2971 р.н. визнати винуватим у пред'явленому обвинуваченні у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України, і призначити йому покарання у виді шести років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідно до ст.71 КК України, до покаpання, пpизначеного за даним виpоком, частково пpиєднати невiдбуту частину покаpання за виpоком Ленінського районного суду м. Дніпропетровська від 13.02.2015 року, i пpизначити Колос В.М. остаточне покаpання у виді шести років шести місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Строк відбуття покарання Колос В.М. обчислювати з моменту його затримання - 07.07.2015 року, зарахувавши строк тримання під вартою.

Застосований Колос В.М.запобіжний захід у виді тримання під вартою залишити в силі до набрання вироком законної сили.

Речові докази:

- пакет №1243013 з опечатаним медичним шприцом ємністю 5,0 мл, з наркотичним засобом - опієм ацетильованим, що належить Колос В.М., які знаходяться на зберіганні в Ленінському РВ ДМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області згідно квитанції №583, - знищити

- мобільний телефон «Нокіа 2700», імей 38245679, мобільний телефон «Сіменс А70», імей 64579803, з сім картою «Київстар», грошові кошти в сумі 825 грн., які належать Колос В.М., що знаходяться у Ленінському РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області згідно квитанцій №342 від 23.07.2015 та №001538 від 09.07.2015 відповідно та арештовані ухвалою суду, - конфіскувати в дохід держави.

Стягнути з Колос В.М. на користь держави судові витрати в сумі 1292 грн. 62 коп. за проведення судово-хімічної експертизи.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до апеляційного суду Дніпропетровської області протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Ленінський районний суд м. Дніпропетровська.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому і прокурору.

СУДДЯ: Кияко Я.А.

1. Суд не врахував положення п.1 ч.1 ст. 66 КК України, а саме:

- з'явлення із зізнанням, щире каяття або активне сприяння розкриттю злочину;

«Обвинувачений повністю визнав свою вину в інкримінованих йому органом досудового розслідування злочинах, погодився з усіма обставинами та кваліфікацією вчинених ним діянь».

 

2. А також ч.1 п.1 ст. 67 КК України, а саме:

- вчинення злочину особою повторно та рецидив злочинів;

«…Раніше судимого: -13.02.2015 року Ленінський районний суд м. Дніпропетровська за ст. 309 ч. 1, 304 ч.1, 70 КК України до позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ст. 75 КК України від відбуття покарання звільнений з іспитовим строком на 1 рік».

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)