АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика Extranet-технологій

Читайте также:
  1. V. Характеристика современного гражданского права
  2. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  3. Бактерии, их характеристика
  4. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  5. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  6. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  7. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО
  8. В 4. Характеристика процесса горения. Виды горения. Горючие вещества Взрывопожароопасные свойства ГВ.
  9. В-7 Общая характеристика первобытного общества?
  10. Валовой национальный продукт и валовой внутренний продукт: их структура и сравнительная характеристика.
  11. Ведущие отрасли права РФ (краткая характеристика).
  12. Вибрация. Характеристика вибраций, ее воздействие на человека

Intranet-технології

 

Більш ефективно організувати взаємодію працівників бухгалтерії та інших підрозділів підприємства дозво­ляють мережі Intranet.

Мережею Intranet називають Internet у межах одного підприємства.

Оскільки в цьому разі мережа на­лежить одній фірмі або окремому підрозділу і перебуває під їхнім контролем, то її робота, на відміну від Internet, суворо регламен­тується. Завдяки цьому гарантується безпека даних. Усі комп'ю­тери в межах однієї Intranet відомі, а кожний користувач має строго визначені права доступу.

Технології Intranet базуються на техно­логіях і стандартах, застосовуваних в Internet. Використовуючи такі відкриті технології, підприємство може майже миттєво на­давати своїм співробітникам інформацію незалежно від того, де (територіально) ці працівники перебувають, причому такий спосіб передачі інформації найбільш дешевий з усіх можливих.

Наприклад:

· Інформування про курси валют на даний момент часу. Здійснюється працівниками бухгалтерії для усіх зацікавлених осіб, котрі зобов'я­зані ці дані зберігати.

· Оновлення прайс-листів для працівників, котрі безпосередньо здійснюють торгові опе­рації.

Напрямки використання Intranet-технологій в ІСО

До основних напрямків використання Intranet-технологій належать:

1. Публікація документів в Intranet. Це найбільш рентабельний і швидкий спосібом електронної взаємодії. Кож­ний працівник, котрий має відповідним чином настроєний АРМ, може читати документи, підготовлені в певному форматі і розмі­щені на сервері Intranet.

2. Створення в підрозділах підприємства так званих «команд». У світовій практиці менеджменту все більше ком­паній використовують для своєї організації не окремих людей, а команди, тобто двох або більше людей, які спільно працюють над виконанням певного завдання. У разі застосування Intranet-технологій комунікація між членами команд значно спрощується.

3. Навчання користувачів ІСО. Відділу інформаційних систем не доведеться витрачати час і гроші на підготовку та проведення безпосереднього навчання бухгал­терів прийомів роботи з КСБО. Одного навчального курсу й од­ного комплекту документації в електронній формі вистачить для всіх користувачів.

 

Характеристика Extranet-технологій

 

Об'єднані мережі Intranet з Internet дістали назву Extranet.

Підприємство без особливих витрат може з'єднати свою внут­рішню мережу Intranet з Internet, після чого віддалені користу­вачі (наприклад, працівники, які перебувають у відрядженні, або клієнти) отримають можливість доступу до внутрішньої мережі через Internet.

Головна особливість організації мереж Extranet в тому, що в них велика увага приділяється забезпеченню конфіденційності інфор­мації, яку передають, і аутентифікації користувачів, адже в них забезпечується зв'язок з особами, котрі перебувають поза підпри­ємством.

Extranet можна також використовувати для побудови мере­жевих бухгалтерських програмних систем. У цьому разі облікова інформація, записана в єдиний журнал операцій бухгалтерської програми, надходить не лише з АРМ бухгалтерів, що підключені до локальної мережі підприємства, а й з локальних обчислювальних мереж відокремлених підрозділів і навіть з комп'ютерів окремих працівників (управлінців, консультантів, контролерів) через Internet.

Основна роль серверів у такій мережі – управління клієнтами, які спільно користуються ресурсами системи в заданий момент часу: БД, програмами, зовнішньою пам'яттю і т. д.

При організації серверу Intranet головного підприємства бух­галтери філій, представництв, співробітники, котрі працюють удо­ма, управлінці, які перебувають у відрядженні або використовують інформацію з бухгалтерських програм, будуть працювати з базою даних системи через Internet.

Такий підхід, що передбачає використання Internet-технологій для організації комп’ютерного бухгалтерського обліку, є досить новим. Отже, інтеграція Internet з корпоративними офісними та бухгалтерськими програмами — важливий напрям у розвитку інформаційних систем підприємства.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)